Acil ihtiyaçların giderilmesi açısından toplanan rakamın gönderileceğine ancak kampanyanın devam edeceğine işaret eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu,yardımların sadece nakli meblağ ile sınırlı olmadığını çeşitli oda, borsa ve şirketlerin ayni yardım da gönderdiğini bildirdi.
Pakistan’da meydana gelen büyük sel felaketi üzerine TOBB Yönetim Kurulu’nun öncülük ettiği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası`nın da 50 bin TL ile katkı koyduğu yardım kampanyası 7 milyon liraya ulaştı. TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu kampanyaya 81 il’deki oda ve borsaların yanı sıra Türk iş âleminin de büyük destek verdiğini, 17 günde 1.600 kişi ve kurumdan 7 milyon lira nakit yardım toplandığı söyledi. Acil ihtiyaçların giderilmesi açısından toplanan rakamın gönderileceğine ancak kampanyanın devam edeceğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, yardımların sadece nakli meblağ ile sınırlı olmadığını çeşitli oda, borsa ve şirketlerin ayni yardım da gönderdiğini bildirdi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Pakistan’da meydana gelen büyük sel felaketi karşısında TOBB olarak yardım kampanyasını başlattık. 19 Ağustos tarihinde başlayan yardım kampanyamıza, 81 il’de Oda ve Borsalarımızın yanı sıra, Türk iş âlemi de büyük destek verdi. Her il ve ilçedeki Oda ve Borsamız fiilen destek sağladı. Bu büyük camianın her olayda olduğu gibi, böyle önemli bir amaç doğrultusunda kenetlenerek biraraya gelmesinden, her zamanki gibi birlik ve beraberliklerini göstermelerinden, ayrı bir gurur ve mutluluk duydum.
Biz TOBB olarak 1,5 milyon lira yatırdık ve ilk adımı attık. 17 günde, 1,600 kişi ve kurumdan 7 milyon lira nakit yardım topladık. Şimdi bu yardımı Ramazan bayramı öncesi, mübarek Kadir gecesinde dost ve kardeşimiz Pakistan halkına gönderiyoruz.
Topladığımız bu yardımlar, devletimizin resmi kanalları üzerinden Pakistan’a ulaştırılacaktır. Ayrıca evsiz kalan Pakistanlılar için 233 tane Mevlana evi temin etmek üzere TOBB olarak Kızılay’a 105 bin lira bağışta bulunduk.”
Pakistan’daki durumun giderek daha acil hale gelmesini göz önüne alarak, 4 Eylül itibariyle toplanan tutarı bir an önce gönderme kararı aldıklarını belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kampanyanın devam ettiğini ve yardım toplamaya devam edeceklerini ifade etti.
Bölgede,2 milyon kişinin çok acil yardım beklediğine değinen Hisarcıklıoğlu, “Yardım ulaşmazsa hayatta kalmaları tehlikede. Pakistan’da bazı bölgelerde yağmurlar hala devam ediyor. 40 dereceyi aşan aşırı sıcak ve yüksek nem var. Milyonlarca kişi barınağı olmadan, açlık ve sefalet içinde yardım bekliyor” dedi.
TOBB’un başlattığı yardım kampanyası için belirlenen hesap numarası şöyle:
HALK BANKASI ANKARA-ÇUKURAMBAR ŞUBESİ
HESAP NO: TR110001200131100016100002