ABD`den Türk turizmini boykot çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump`ın gayrıresmi evanjelist danışmanlarından biri olan Johnnie Moore, ABD`deki Hristiyanların Türkiye`ye karşı bir turizm boykotuna hazırlandığını söyledi. Moore, Türk Hava Yolları`nın da boykota dahil olacağını öne sürdü.

35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Brunson`ın tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesi sonrası evanjelist Hıristiyanlar da Türkiye`ye karşı harekete geçiyor.

Moore, ABD`de etkili Hıristiyan pastörler ile din özgürlüğü savunucularından oluşan bir koalisyonun, kendi cemaatlerini ve diğer toplumsal grupları ‘Türk turizmini boykot etmeye çağırmaya hazırlandığını` açıkladı.

Moore, bu çağrıya Türk Hava Yolları`nın da dahil olacağını ekledi.

Amaçlarının Brunson`ın serbest kalması için ‘konu hakkında ivme varken` Ankara`ya baskı yapmak olduğunu söyleyen Moore, Eğer Türkiye Brunson için güvenli değilse, bizim için de güvenli değil mesajını vermek istediklerini söyledi.