Almanya'da 11 bin seyahat acentası Türkiye'yi satıyor

TÜRSAB TV'de yayınlanan ve Bilgi Teknolojileri, Medya ve İletişim Grup Başkanı Mesut Kanat'ın moderatörlüğünde gerçekleşen Turizme Global Bakış programına katılan Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği CEO'su (COOP TRR) Cumhur Sefer, Almanya'nın ve Avrupa'nın Türkiye'ye uyguladığı seyahat uyarılarını kaldırmak için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sefer, “Tüm seyahatlerin Avrupa içinde olması isteniyor. Vaka ve ölü sayıları daha fazla olmasına rağmen İtalya ve İspanya, Fransa ve İngiltere’ye gitmek serbest. Biz bunu Türkiye’ye yönelik büyük bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle imza kampanyası başlattık. 5 bin civarında imza topladık.

Seyahat acentaları olarak Düsseldorf ve Köln şehirlerinde protestolar yaptık. Bazı Alman politikacılarla görüştük, onları da kendi tarafımıza kazandık. Şu an avukat bürosuyla görüşüyoruz, uyarının kaldırılması için dava açmaya hazırlanıyoruz.  Almanya’da 11 bin seyahat acentası var bunların çoğu paket turizmde Türkiye satıyorlar.

İçlerinde binin üzerinde Türk kökenli seyahat acentası bulunuyor. Burada paket turizmde Türkiye çok daha önde. Bu uyarı kalkmazsa buradaki seyahat acentaları için Türkiye biraz zor görünüyor. Almanya’da 3,5 milyon Türk kökenli insan yaşıyor. Bunlar illaki Türkiye’ye gidip dönecek. Gitmişken bir hafta tatilini yapmak isteyenler var. Seyahat uyarısı hızlı bir şekilde kaldırılırsa sezonu kurtarabiliriz. Seyahat uyarısını kaldıramazsak, Türkiye’ye gitmek isteyenleri kaçıracağız ve sezonu kaybetmiş olacağız” dedi.