Ege Uluslarası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı başlıyor

HORECA Fair Ege Uluslarası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı; turizm, konaklama ve gastronomi sektörünün ünlü isimlerini 19-22 Şubat 2020 tarihleri arasında İzmir'de buluşturacak.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenecek HORECA Fair, turizm sektörünün yol haritasını belirleyecek. İkinci kez Fuarİzmir’de düzenlenecek fuar, turizmde kış ortasında yaz ateşini yakacak. HORECA Fair'de otel tekstili, mobilyaları, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarından oluşan 200 marka yer alacak.
 
Uluslararası satın almacılar gelecek
Otel ekipmanları üreten firmalar için pazar arayışı bu fuarla sona erecek. Küresel ölçekteki uluslararası satın almacılar, Türk üreticisinin ayağına gelecek. GL Platform'un organizasyonuyla, Dubai, Cezayir, Irak, Kosova, Hindistan, Tunus, İsrail, Filistin'den 60 kişilik otel ekipmanları satın almacısı fuara gelerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.
 
Turizmciler çıkarma yapacak
Fuar aynı zamanda turizm sektörünün yine en önemli profesyonellerini ağırlayacak. Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Günter Ihlau, Zurich / Gossau Belediye Başkanı ve Kardeş Şehirler Turizm Örgütü Başkanı Thomas Binder, Sunexpress Genel Müdürü Peter Glade fuarda turizmcilerle bir araya gelecek. Avrupa gastronomi sektörünün önde gelen kuruluşlarından La Maison de Pain temsilcileri, gastroetkinlik uzmanları, Avrupa PR acenteleri, İtalyan, Alman şef aşçılar ile turizm medyasının uluslararası isimleri de fuara katılacak.
 
Turizm zirvesi
HORECA Fair, turizm sektörünün de nabzını tutacak. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in katılımıyla açılacak fuarın ilk gününde turizmde 2020 beklentileri masaya yatırılacak. Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner'in moderatörlüğünü yapacağı panelde TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, TÜROFED 2. Dönem Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Başdanışmanı Osman Ayık, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Zurich / Gossau Belediye Başkanı ve Kardeş Şehirler Turizm Örgütü Başkanı Thomas Binder, Sunexpress Genel Müdürü Peter Glade sektörün yeni yol haritasını anlatacak. Panelde İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise “Turizmde Güvenli Şehir İzmir” başlığıyla farklı bir pencere açacak. Aşkın, İzmir turizmine büyük etkisi olan kent güvenlik bilgilerini paylaşarak dünya sıralamasındaki yerini açıklayacak.
 
Doğru fuar, doğru alıcılar
TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, her fuarın “şehrin ifadesi” olduğunu belirterek “Bu fuarı İzmirimizin yenilikçi imajını doğru yansıtacak şekilde gerçekleştiriyoruz. İzmir gibi güzel bir fuar olacak. Turizmdeki kapasite ve yeteneklerimizi gözler önüne sereceğiz” dedi. Çorabatır, fuarın ikili işbirliklerine zemin hazırlayacağına da dikkat çekerek “Bu fırsat iyi kullanılırsa, HORECA Fair yeni pazarlara, yeni ülkelere girmek ve ülkemize yeni turistler çekmek için mükemmel bir yol olacak” diye konuştu.
 
HORECA kabına sığmıyor
Yıldan yıla büyüyen HORECA fuarlarının artık kabına sığmadığını belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, bu yıl Fuarİzmir’de ikinci kez düzenlenen fuara gösterilen ilginin bunun kanıtı olduğunu söyledi. HORECA Fuarları’nın konaklama sektörünün ihtiyaç duyduğu tüm bileşenleri bir araya getirmeyi hedeflediğini anlatan İşler, “Turizmin gözde beldelerinin yer aldığı Ege'nin ve İzmir’in böyle bir fuara ihtiyacı olduğu apaçık ortada. Konaklama sektörü, ihtiyaç duyduğu ekipmanı sağlamak için artık Antalya ya da İstanbul'daki fuarlara gitmek zorunda değil. Fuar sektör için daha kolay ulaşılabilir oldu” görüşünü dile getirdi.
 
Rekabette öne geçme fırsatı
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise HORECA Fuarı’nın sektördeki yüzlerce yerli ve yabancı firmaya ev sahipliği yapacağını söyledi. Ceylan, fuarda ulaşılması güç satınalmacılarla tanışma imkanının olacağını belirterek “Dünya turizminde rekabetin gerisinde kalma lüksümüz yok. Bu yüzden HORECA yalnızca bir fuar değil aynı zamanda turizmin katma değer yaratarak yükselmesi için de önemli bir platform olacak” dedi.