ETS Tur'a ait otel projesi büyük tartışma yarattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un sahibi olduğu ETS Tur'un, Bodrum Kissebükü Adalıyalı Koyu'nda yapmak istediği 124 bin metrekarelik alana inşa edilecek 'Maxx Royal Bodrum Oteli' ile ilgili ÇED toplantısı yapıldı. Katılımcılar, otelin doğal sit alanına yapılmasının planlandığını belirterek projeye karşı çıktı.

Yasal süreç devam ederken 8 Mayıs’ta şirkete verilen son Çevresel Etki Değerlendirmesi onayıyla ilgili halkın katılımı toplantısı  düzenlendi.

Toplantıda Çiftlik Muhtarı Halil Köse ““Toplantının yeri burası olmamalı, Adalıyalı Çiftliğe 6 km uzaklıkta iken siz 30 km uzaklıkta toplantı yapıyorsunuz bu toplantının yeri burası değil , bu toplantı yeniden yapılmalı” derken, diğer katılımcılar “bütün engellere rağmen katılımın yüksek olması ve Mazılı yerel halkın gösterdiği ilgi  de gösteriyor ki, bu otel buraya yapılamaz” şeklinde yorum yaptılar.

Avukat  Betül Cinmen “Buradaki ÇED toplantısını şirket uluslararası kredi alabilmek için yapmak zorunda, aksi halde kredi alamayacak, bu nedenle olumlu ÇED raporu almak istediği için bu toplantıyı yapıyorlar” yorumunda bulundu. Cinmen “Yürütmeyi durdurma kararı verilen 25 binlik plana rağmen 1/binlik ve 5 bin ölçekli planı nasıl yapıyorsunuz.

Bu bir suçtur, neyin üzerinde konuşuyorsunuz bilmiyorum, bu konuda suç duyurusunda bulunacağız. Bakanılk olarak yürütmeyi durdurma kararını bilmemeniz mümkün değil, sanki yürütmeyi durdurma kararı yokmuş gibi davranamazsınız, suçtur. Bunlar eski 1/25 bine göre yapılmış plan” dedi.   

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu Söyleyeceklerimin alkışlanmayacağını biliyorum, ama fikirlerimi söylemek istiyorum, sadece bu proje için burada bulunmuyorum.

Güney Şirin turizm dersi verdi ama ben onun söylediklerini çürütmek için O ‘na üç gün ders veririm. Mavi yolculuk bir dünya markasıdır. Biz de destekliyoruz, ama Bodrum’a bir dünya markası olurken Bodrum mavi yolculukla dünya markası olmadı” deyince, Filiz Dizdar yüksek sesle “Halikarnas Balıkçısı mezarında ters döndü” dedi.

Bodrumaktif.com’da yer alan habere göre; Karcılıoğlu “Bu koyda mevcut alanın kanunsuz olduğu vurgulandı, buna karar verecek olan devlettir. Sizin o kanunsuzlukları haykırmanız çok bir şey değiştirmiyor, bu tesisin Bodrum’un kayda alınabilecek bir destinasyona sahip olması için ihtiyacı var, Bodrum’un bu tür markalara ihtiyacı vardı. Bu markalar gelmediği sürece yarın deniz turizmi de olmayacak” diye konuştu.

Karcılıoğlu’nun sözleri büyük tepki ile karşılanarak, yer yer kahkahalar atıldı. Tepkiler üzerine Karcılıoğlu toplantıyı terk etti.