"Kontrat ve ödemelerde yeni iş modelleri gerekli"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 5.Dönem 11.Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği'nin (KODER) ev sahipliğinde Kuşadası'nda gerçekleştirildi.

Toplantının ana konularından biri ise geçtiğimiz aylarda iflasını duyuran İngiliz tur operatörü Thomas Cook oldu. Thomas Cook’tan tahsis edemedikleri ödemeleri olan işletmeler için tek kanaldan ilerlemek isteyen TÜROFED, avukatlık büroları ile görüşmelerine ise devam etmekte.

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık; "2019 yılı, turizm sektörü açısından güzel bir yıl oluyor. 2020 rezervasyonları da alınmaya başladı. Konuşmak için erken ancak hem turist sayısı hem de gelir anlamında 2020’nin, 2019 yılının üzerinde bir yıl olacağını düşünüyorum.”  ifadelerini kullandı.

Ayık, “Thomas Cook’un iflası, önemli bir konuyu gündeme getirdi. Bizim artık bildiğimiz yollarla iş yapmamız kolay olmayacak gibi görünüyor. Kontrat ve ödeme sistemleri konusunda yeni iş modelleri oluşturmamız gerekiyor. TÜROFED Yönetim Kurulu olarak bu konuda hemfikir olacağımız yöntemler belirleyeceğiz. Thomas Cook konusundaki bir diğer önemli konu ise otellerimizin alacakları. TÜROFED olarak çeşitli avukatlık büroları ile görüşüyoruz. Alacaklarımız için Thomas Cook’un faaliyet gösterdiği bütün pazarlarda hukukî süreç başlatacağız. Hızlı hareket edebilmek adına bu süreci tek elden yönetmemiz gerekiyor. Kısa bir süre sonra avukatlık bürosunu belirleyip çalışmalarımıza ivme kazandıracağız.”  dedi.