MOSKOVA DAHA FAZLA TURİST ÇEKMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ !

2023 yılında Moskova'yı 24,5 milyon turist ziyaret etti ve turist akışı rekor yılı olan 2019'a yaklaştı. 2024'te rakamın artması bekleniyor.Ziyaretçi sayısının 22,2 milyonunu yerli turistler oluşturuyor.

Turizm tüketim cirosu ilk kez yaklaşık 1,3 trilyon RUB'a, şehir bütçe gelirleri ise 178 milyar RUB'a ulaştı.

Moskova turizm geliştirme programı,  2030 yılına kadar iç ve dış turizm potansiyelini, başkentin rekreasyon altyapısı ve otel sektörünün geleceğini dikkate alarak turist akışındaki artışı sürdürmenin yollarına odaklanıyor.

Moskova'nın 2030 yılına kadar Rusya'daki toplam turist sayısının (52 milyon kişi) yüzde 35-40'ını oluşturması bekleniyor. Şehir her yıl geceleme olmaksızın Moskova'da yalnızca bir gün geçiren 20 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak.

Turizm endüstrisi Moskova'daki ekonomik kalkınmanın itici güçlerinden biri olacak.Uzman tahminlerine göre sektör geliri 2,7 kat artarak 3,6 trilyon RUB'a çıkacak. GRP'ye katkı yüzde sekize, turizm geliri ise 500 milyar RUB'a çıkacak.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin.yaptığı açıklamada: "Yabancı turistleri de ağırlıyoruz.Rusya Hükümeti'nden meslektaşlarımızla birlikte turizm için uygun koşullar yaratıyoruz. 2030 yılında başta diğer BDT ülkeleri, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve dünyanın diğer bölgelerinden gelen yabancı turist sayısının 6 milyona ulaşması bekleniyor. Moskova her ziyaretçiyi görmekten mutluluk duyacaktır. Vatandaşlarımızın başkenti yeniden keşfetmesini, zengin tarihini ve paha biçilmez kültürel mirasını tanımasını ve yabancı turistlerin Rusya başkentinin güzelliğini, ihtişamını ve misafirperverliğini hissedebilmesini sağlamak için her türlü çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.