Samet Kavraloğlu Türk Mutfağını dünyaya tanıtıyor

Türk Mutfağının son dönemde yetiştirdiği genç şeflerden Samet Kavraloğlu kariyer basamaklarını sağlam adımlarla tırmanıyor.Genç yaşta elde ettiği yurt dışı tecrübesi, genç şefi dünyanın en lüks otel zincirlerinden biri olan ve Maldivler'de faaliyet gösteren Raffles Maldives'e taşıdı.Kavraloğlu Raffles Maldives'te Sous Şef olarak görev alıyor.

Dünyanın farklı noktalarından adaya gelen lüks segment tatilcilere Türk Mutfağının en nadide örneklerini sunan deneyimli şef ülkemiz yemek kültürünün dünyaca tanınmasında önemli görev üstleniyor.

Gastronomi alanındaki çalışmaları ve başarılı kariyeri ile göz dolduran Kavraloğlu; Amerika, Dubai ve Maldivler gibi ülkelerde Mandarin Oriental, Hyatt Regency ve Raffles gibi önemli otel zincirlerinde görev aldı.Kariyerine New York'ta 2 Michelin Star ASKA Restaurant tecrubesini de katan Kavraloğlu yurtdışındaki başarılı çalışmaları ile göğsümüzü kabartıyor.

Adnan Menderes Üniversitesi Aşçılık Bölümü mezunu olan genç şef Kavraloğlu’nun, multidisipliner yönetim anlayışı, vizyoner bakış açısı ve innovatif yaklaşımı ile Türk mutfağının geleceğini şekillendiren önemli şefler arasına gireceği öngörülüyor.

Genç ve başarılı şefin küresel ölçekteki başarıları Türk mutfağının dünyadaki rekabet gücünün ne denli yüksek olduğunu kanıtlıyor.

Kaliteli sunumu ve eşsiz lezzetleri ile Mutfağımızı küresel arenada başarı ile temsil ederek göğsümüzü kabartan genç ve başarılı şef Kavraloğlu’na gastronomi alanındaki çalışmaları ile taçlandırdığı kariyer yolculuğunda başarılar dileriz.