Tüm Dünyadan teklif yağıyor

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbul Yeni Havalimanı`nda 55 bin metrekaresi duty free, 32 bin metrekaresi yeme içme, 14 bin metrekaresi perakende alanı olmak üzere toplam 100 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alan olduğunu belirterek, "Kiralanabilir alanlar için Rusya`dan Amerika`ya, Avrupa`dan Uzak Doğu`ya, Orta Doğu`ya kadar tüm dünyadan teklif yağıyor" dedi.

Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanı işletmesi tarafındaki görüşmelerin çok iyi ve yoğun gittiğini belirterek, özellikle referandum sonrası güzel neticeler almaya başladıklarını söyledi.

google_ad_client = "ca-pub-8585800832337307"; google_ad_slot = "2757669912"; google_ad_width = 468; google_ad_height = 150;

Havalimanı inşaatının yüzde 55`inin tamamlandığını anımsatan Keskin, Bu ilerleme ve havalimanı silüetinin ortaya çıkmasıyla, İstanbul Yeni Havalimanı’nda yer almak isteyen firmalar tarafında taleplerde gözle görülür bir artış oldu dedi.

Keskin, havalimanı içinde duty-free, yeme-içme ve perakende olmak üzere üç ayrı bölüm olduğunu kaydederek, 53 bin metrekaresi duty-free, 32 bin metrekaresi yeme-içme, 15 bin metrekaresi perakende alanı olmak üzere havalimanında toplam kiralanabilir alanların 100 bin metrekarenin üzerinde olduğunu aktardı.

Duty-free anlaşmasını daha önce yaptıklarını hatırlatan Keskin, yeme-içme alanları ile ilgili ihaleyi sonlandırdıklarını, yakında sözleşmenin yapılacağını anlattı.

Keskin, perakende konusunda yaklaşık 15 bin metrekare kiralanabilir alan bulunduğunu belirterek, Bu rakam Atatürk Havalimanı`nda 3 bin 500 metrekare civarında. Sunduğumuz ilave arzın da itici etkisiyle perakende alanların kiralanmasıyla ilgili büyük talep alıyoruz. dedi.

İstanbul yeni Havalimanının kendi alanında sıfırdan yapılan en büyük yapı olacağını dile getiren Keskin, gelecek yıl açılacak havalimanının ilk etapta yolcu kapasitesinin 90 milyon olacağını hatırlattı.

Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

google_ad_client = "ca-pub-8585800832337307"; google_ad_slot = "2757669912"; google_ad_width = 468; google_ad_height = 150;

Bu havalimanı şehrin değişik bir noktasında olduğu için ticari ritminden doğan değişik ticari alanlar da oluşuyor. Çok farklı talepler de geliyor. Bunları açılınca göreceksiniz. Burada bize güvenip yer alan firmaların ticaretine çok müdahale etmiyoruz, ancak aynı zamanda buranın işletmecisi olarak düzenleyici olma vazifemiz de var. Bu sebeple aynı sektörden çok fazla şirketin bir arada olmamasına gayret gösteriyoruz. Çünkü aynı sektörde faaliyet gösterip birbirine çok yakın işletme açan şirketler daha sonra ticari açıdan sıkıntı yaşayabilir.

Keskin, perakende tarafında 10 metrekareden küçük bağımsız birim kiralaması yapılmadığını belirterek, İstanbul Yeni Havalimanının kiralanabilir alanları için Avrupa`dan Uzakdoğu`ya, Amerika`dan Orta Doğu`ya kadar tüm dünyadan teklifler yapılıyor. Hatta sadece kiralanabilir alanlarla ilgili değil diğer iş kolları ile alakalı yurt içinden ve yurt dışından gerçekten çok ilgi görüyoruz. ifadelerini kullandı.