``Turizm Şehri Kimliğine Kavuşturmalıyız``

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gayrimenkul sektör temsilcilerine Antalya`yı anlattı. Yapılan vizyon projeler ve kentsel dönüşüm projeleri ile şehir mantığını oluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Türel, kent merkezinde şehre ilham verecek eserlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Başkan Türel, kentsel dönüşüm projeleri ile Antalya`nın bambaşka bir şehir olacağını belirtti.

Deniz turizminde; turizmin şehre, şehrin turizme gereken katkıyı vermediğine dikkat çeken Başkan Türel, “Antalya merkezini, Alanya’yı, Kemer’i bir turizm şehri kimliğine kavuşturmalıyız.

Antalya akıllı şehir sistemleriyle donanmış bir şehir olacaktır. Tramvay ağı ve metro hattı olan şehir, hızlı trenle İstanbul, İzmir, Ankara’ya bağlanmış bir şehir, direkt uçak seferleriyle dünyaya bağlanmış bir şehir.

Yeşil yürüme bantları, yeni bisiklet yolları dört bir yanında kültür merkezleri, müzeleri uluslararası festivalleri, herkesin inancını, kültürünü saygıyla yaşadığı bir huzur şehri, bebek kreşleri, yaşlı kreşleri ve bakım evleri olan, engelsiz bir şehir, çöpten elektrik üreten, güneş enerjisi kullanan bir şehir ki bunlara Büyükşehir projeleri ile başlamış bulunuyoruz.

Golf, tenis, futbol, yağlı güreş merkezi, spor tesisleri ve turnuvalarıyla uluslararası spor şehri; tarım, gıda, otel ekipmanları gibi alanlarda uluslararası fuarlar şehri, organ naklinde öncü bir şehir, Hıristiyanlık ve İslam tarihinde önemli isimlere ev sahipliği yapmış bir kültür şehri, Üniversiteleriyle dünyadan bilim adamlarını ve öğrencileri çeken bir bilim şehri olacaktır Antalya” diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Kepez-Santral projesi olduğunu ifade eden Başkan Türel, “Sıfır problem çünkü yüzde yüz mutabakat.

Yargı ile en ufak bir sorun yok. Proje sadece konut sadece kentsel dönüşüm projesi değil adeta yeni bir şehir projesi. Kentsel dönüşümde Balbey devam ediyor. Türkiye’de ve Antalya’da kentsel dönüşüm keyfi bir lüks değildir, kentsel dönüşüm can güvenliğidir, ailelerin ve çocukların asgari hayat standardına kavuşmasıdır.

Enerji tasarrufudur, şehrin daha estetik olmasıdır. Kimliğini kaybetmiş şehirlerin kimlik kazanmasıdır. Turizm ve ticaretin canlanmasıdır” dedi.