Türkiye'nin en iyi otelleri belirlendi

Doğrulanmış misafir görüşleri ile Türkiye'nin önde gelen otel değerlendirme platformu Otelpuan.com, en iyi 100 oteli açıkladı. Daha önce bu otellerde konaklamış kişilerce yapılan değerlendirmeler ve puanlamalar ile belirlenen en iyi ilk 100 otel, Otelpuan.com'dan ödülünü aldı.

Kurulduğu günden bu güne 112.968 tesisle ilgili 2 milyona yakın tatilci görüşüne yer veren Otelpuan.com, tatilcilerin tesis seçimlerinde önemli bir yol gösterici olarak dikkat çekiyor. Bu görüş ve beklentilerin tesislerle paylaşılması ve en beğenilen 100 tesisin ödüllendirilmesi, tatil sektöründe olumlu değişimlerin yaşanmasını sağlıyor. 

2020 Yılında Tatil Sektöründe Yaşanan Gelişmeler
Oteller hakkında, daha önce bu otellerde konaklamış kişilerce yapılan değerlendirmeleri ve puanlamaları içeren objektif bir paylaşım platformu olan Otelpuan.com, yaptığı birçok analizle tesislerin hizmet standartlarını yükseltmesini ve misafir memnuniyetinin artmasını sağlıyor.

2020 yılında yapılan tele anketler ve Otelpuan.com’a bırakılan görüşler, misafirlerin pandemi süreci boyunca otellerin sağladığı imkanlardan memnun kaldığını gösterdi. Yapılan anketlere göre pek çok misafir, otellerin Güvenli Turizm Sertifikası kapsamında aldığı önlemleri başarılı bulduğunu iletti. 2019 yılı memnuniyet verileri ile 2020 verileri karşılaştırıldığında ise otellerde pandemi sebebiyle bazı hizmetler verilemese de misafirlerin geçen yıla oranla memnuniyet oranında bir değişiklik olmadığı görüldü. 2020 yılında Her Şey Dahil konseptte hizmet sunan tesislerde, hijyen şartlarının korunması sebebiyle açık büfe servisinin personel tarafından yapılması ise sanılanın aksine, misafir memnuniyetine olumsuz olarak yansımadı.

2020 ile 2019 yılı kıyaslandığında pandemi şartlarına rağmen otellerin sağladığı yeni imkanlar sayesinde tesislerin tavsiye edilme oranında bir değişiklik olmadı ve oran yine %84 olarak çıktı.

Otelpuan.com’un anketlerine göre; misafir memnuniyetinde yaşanan gelişmelerin yanı sıra tercih edilen bölgelere göre de memnuniyet oranları incelendi. İnceleme verilerine göre Akdeniz otellerinde konaklayan misafirlerin memnuniyet oranı 87,7 olurken Ege otellerinde konaklayan misafirlerin memnuniyet oranı ise 82,7 oldu.

Geçtiğimiz yıl misafirlerin tatile kiminle gittiği incelendiğinde ise pandemi döneminde ailelerin,çift olarak, tek veya arkadaşları ile seyahat edenlere göre daha fazla tatile çıkma eğilimi gösterdiği ortaya çıktı.

Otelpuan.comTesisleri 13. Kez Ödüllendirdi
Türk turizminde bir ilk olarak misafir görüşlerini değerlendiren Otelpuan.com, Türkiye’nin en iyi otellerini bu yıl 13. kez ödüllendirdi. Bir milyonu aşkın Otelpuan.com anketi ve tarafsız yorumlar sonucunda seçilen en iyi 100 tesis:
  The Red Horse Hotel Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort Voyage Bodrum Maxx Royal Kemer Resort Bellis Deluxe Hotel Maxx Royal Belek Golf Resort Jacobs Cave Suites Sandıklı Termal Park Hotel Voyage Belek Golf & Spa Voyage Sorgun Sherwood Exclusive Kemer Uras Beach Hotel Kaya Belek Lara Barut Collection Granada Luxury Belek Granada Luxury Beach Sherwood Exclusive Lara Elif Hanım Hotel & Spa Uslu Hotel Royal Yachting SENTIDO Bellazure TUI BLUE Palm Garden Kapadokya Hill Hotel & Spa Orange County Resort Hotel Belek Kaya Uludağ Swissotel Büyük Efes İzmir Concorde Luxury Resort Club Felicia Village Liberty Hotels Lara Beach Gherdan Gold Hotel Sirius Deluxe Hotel Kaya Palazzo Golf Resort Maxeria Blue Didyma Paloma Grida Limak Arcadia Sport Resort TUI BLUE Sarıgerme Park Spice Hotel & SPA Ali Bey Resort Çapraz Tatil Köyü Ados Hotel Club Aqua Plaza Gloria Serenity Resort Elika Cave Suites Emre Beach Azura Deluxe Resort & Spa Lujo Bodrum Barut Hemera Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Merit Crystal Cove Hotel & Casino Titanic Beach Lara D Maris Bay Delphin Be Grand Resort Q Premium Resort Orange County Resort Hotel Kemer Rixos Premium Göcek Wyndham Grand İzmir Özdilek Güvenay Business Hotel Eskişehir Capella Otel Akka Antedon Hotel Emre Hotel Blue Mudanya Hotel Limak Lara Deluxe Hotel & Resort Park Dedeman Eskişehir LIV Hotel By Bellazure Limak Atlantis Deluxe Hotel & Resort Castillo Hotel Regnum Carya Akka Alinda Hotel Sway Hotels Palandöken Voyage Torba Ulusoy Kemer Holiday Club Club Marma Hotel Alva Donna Exclusive Hotel Belek Club Marvy Mark Warner Phokaia Beach Resort Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Tasigo Hotels Eskişehir Bademlik Termal IC Hotels Green Palace Limak Thermal Boutique Hotel Rubi Platinum Spa Resort & Suites Rixos Premium Tekirova Dorukkaya Ski & Mountain Resort Concorde De Luxe Resort Fairyland Cave Hotel Ramada By Wyndham Tekirdağ Richmond Nua Wellness & Spa Swandor Hotels & Resorts Topkapı Palace Didim Beach Resort & Spa The Raga Side DoubleTree by Hilton Antalya Kemer Ali Bey Park Manavgat Jiva Beach Resort Adalya Elite Lara La Casa Cave Hotel Voyage Türkbükü Selge Beach Resort & Spa Gazelle Resort & Spa TUI SENSATORI Resort Barut Fethiye Aquasis Deluxe Resort & Spa Rixos Premium Bodrum NG Afyon