Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Murtaza Kalender: " Turizm varsa hayat vardır"

Dünyada ve ülkemizde üst üste gerçekleştirdiği başarılı Workshop etkinlikleri ile adından sıkça söz ettiren TravelShop Turkey, Turizm faaliyetlerinin neredeyse hiç olmadığı bir dönemde Turizmde Moral ve Motivasyon amaçlı gerçekleştirdiği online toplantılarıyla gündem oluşturdu.Beşinci kez üst düzeyde Uluslararası konuşmacıların ağırlandığı etkinlikte dünyadaki güncel Turizm gidişatı irdelenirken Türkiye’nin  tanıtımına katkıda bulunuldu. İşte detaylar.

Murtaza Kalender: " Turizm varsa hayat vardır"

Dünyada ve ülkemizde üst üste gerçekleştirdiği başarılı Workshop etkinlikleri ile adından sıkça söz ettiren TravelShop Turkey, Turizm faaliyetlerinin neredeyse hiç olmadığı bir dönemde Turizmde Moral ve Motivasyon amaçlı gerçekleştirdiği online toplantılarıyla gündem oluşturdu.Beşinci kez üst düzeyde Uluslararası konuşmacıların ağırlandığı etkinlikte dünyadaki güncel Turizm gidişatı irdelenirken Türkiye’nin  tanıtımına katkıda bulunuldu. İşte detaylar.

Murtaza Kalender:
07 Mayıs 2020 - 11:25

TravelShop Turkey, dünyada ilk defa dünyanın sayılı Turizm STK’larından olan Amerikan Seyahat Acentecileri Birliği (ASTA) ve Asya Pasifik Seyahat Acentecileri birliği (PATA) ile Hindistan Outgoing Tur Operatörleri Birliği’ni aynı platformda buluşturdu.

Toplantıya ayrıca Fethiye Belediye Başkanı Âlim Karaca, TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Kapadokya Otelciler Birliği Başkanı Yakup Dinler, ISTTA Başkan Yardımcısı Eyüp Babül, Bodrum Tanıtma Vakfı Üyesi Zeynel Kılıç ve Türkiye Yat İşletmecileri ve Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Güneş Aysun, Yunanistan Skiathos Belediye Başkanı Tzoymas Thodoris ve Türk Havayolları Nepal Müdürü ( PATA’nın Nepal branşında yönetici) Abdullah Tuncer Keçeci iştirak ettiler.

Bu geniş katılımlı Moral ve Motivasyon panelini gerçekleştiren Murtaza Kalender’den panel ile ilgili görüşlerini aldık.

İşte Sayın Kalender’in açıklamaları: “Dünyada ilk kez aynı çatı altında bir arada bulunmamış birlikleri 5. defa bir araya getirmenin ve ülkemizi dünyanın her tarafında online olarak tanıtmanın haklı gururu içerisindeyiz. Etkinliğimize 103 ülkeden 983 önemli turizm firması yakın ilgi göstererek katıldı.

Turizmde birliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu, etkinliğimize katılan STK’ların aynı platformda bir araya gelmesinden anlayabiliriz.Evet,Turizm global anlamda zor zamanlar geçiriyor.Fakat, evde sadece bekleyerek sorunların üstesinden gelemeyiz.Turizm camiamızda sorumluluk alarak ve Turizmci meslektaşlarımızın desteğiyle, Turizmde Moral ve Motivasyon temalı panelimizin beşincisini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik ve bir sonraki etkinliğimiz için şimdiden takvimimizde yer ayırdık. 20 Mayıs 2020 tarihinde ve yine Saat 17:00 itibariyle panelimizin altıncısını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

Panel konuşmacıları arasında yer alan Fethiye Belediye Başkanı Âlim Karaca, organizasyonu gerçekleştiren Murtaza Kalender’e teşekkürlerini sunduktan sonra yaptığı açıklamada;  Fethiye’nin Türkiye ve dünya için en güzel destinasyonlardan biri olduğunu belirtti.



Âlim Karaca konuşmasını şöyle sürdürdü: Eşsiz doğası, turkuaz denizi, cennet koyları, kültürel  ve tarihi zenginlikleri ile Fethiye, dünyada birçok turist için cazibe merkezi haline geldi.Fethiye bölgesinde bulunan Turistik tesisler kısa zamanda ve kontrollü bir şekilde hizmete açılacak.Moral ve Motivasyon paneline katılan tüm Turizmcilerin Fethiye’yi destinasyon olarak portföylerine eklemeleri temennisiyle, PATA, ASTA ve OTOAI Başkanlarını Fethiye’ye davet ediyorum.

ASTA Başkan Yardımcısı Bob Duglin konuşmasında, bu tip başarılı organizasyonlarda yer almaktan çok keyif aldığını belirtti. Amerikan Seyahat Acenteleri Birliği olarak oturumdan birçok dersler çıkarttıklarını belirten Duglin; Turizmin Eylül ayı itibariyle yavaş bir şekilde normale dönebileceğini öngördüğünü ifade etti. Ayrıca, ASTA üyelerinin Türkiye’yi tanıtımda ön plana çıkaracaklarının altını çizdi.

Turizmde güncel durumları ve yapılması gerekenler adına bir sunum hazırlayarak, Motivasyon paneline katılan PATA Başkanı Doktor Chris Bottrill; hiç kimsenin beklemediği veya ön göremediği bir durumla karşı karşıya kalındığına dikkat çekerek turizmin mevcut durumunu analiz etti ve öngörülerini paylaştı.



OTOAI Başkanı ise açıklamasında; “Hindistan Pandemi’den en çok etkilenen ülkelerden birisi.Bunun nedeni ise dünyaya en çok turist gönderen ülke olmamız.Umut ediyorum ki; Eylül itibariyle yavaş bir şekilde Turizmde kıpırdamaların başlayacağını, sakin ancak emin adımlarla ilerleneceğini, uçuşlar ve vize konularının çözümüyle birlikte Türkiye’nin Hintli Turistler açısından en büyük destinasyon olacağını düşünüyorum. ifadelerini kullandı.

Konuşmacılar arasında bulunan TÜROFED Başkan Yardımcısı Yakup Dinler ise şu şekilde konuştu: Türkiye tesis olarak Pandemi sonrası periyoda hazır.Dünyadaki rakiplerine oranla çok tecrübeli personel bulunmakta. Şu anda tesislerimizin tamamına yakını hijyen önlemlerini aldı.Tur Operatörleri de gönül rahatlığıyla Pandemi sonrası için satışlarını yapabilirler.

ISTTA Başkan Yardımcısı Eyüp Babür, ISTTA Tarafından hazırlanan özel bir İstanbul Sunumu yaptı ve katılımcıların büyük ilgisini çekti.Eyüp Babür konuşmasında, İstanbul’un dünyanın en gözde turizm destinasyonlarından biri olduğunu ifade ederken, birçok uluslararası marka ve yerel otel zincirleriyle şimdiden gerekli önlemleri aldığını, İstanbul’un Pandemi sonrası çok kısa sürede toparlanabilecek bir destinasyon olduğunu belirtti.

Bodrum Tanıtma Vakfı üyesi Zeynel Kılıç; “Türkiye, Turistik destinasyonlar arasında çok önemli yere sahip ve Bodrum’da bu destinasyonlar içerisinde en cazibeli resort ve eğlence şehri. Bodrum yapısı itibariyle çok özel bir müşteri portföyüne sahip.Şimdiden tüm tesisler genel hijyen kurallarını uyguluyor.Konuk ağırlamaya hazırız.” dedi.

Türk Hava Yolları Nepal Müdürü Abdullah Bey konuşmasında, dünyada en büyük filoya sahip olan THY’nin aynı zamanda da en çok noktaya uçtuğunun altını çizerken, THY’nin hijyen açısından zaten üst düzey  hijyen ve biyogüvenlik uygulamaları yaptığını belirtti.

Türkiye Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Güneş Aysun; konuşmacılardan biri olarak dünyadaki en güzel Yacht Cruise olanaklarına sahip olduklarını, özellikle klasik ahşap tekneler anlamında misafirlerine özel deneyimler yaşattıklarını belirtirken yine Türkiye’nin cruise imkanlarıyla dünya çapında bir destinasyon olduğunu ifade etti.

Yunanistan’ın Skiathos şehrinin Belediye Başkanı olan Tzoymas Thodoris, bu büyüklükte uluslararası bir çalıştaya davet edilmesini önemsediğini belirterek,  kendilerini davet eden Murtaza Kalender’e teşekkür etti.


Tzoymas Thodoris sözlerine şu şekilde devam etti; “Yunanistan’da Pandemi sonrası hazırlıklarına devam ediyoruz ve Virüsün yok olmasıyla birlikte Turizmcileri güzel şehrimize davet edip ağırlamaktan memnuniyet duyacağız.”

TravelShop Turkey’nin bu inisiyatifi Moral ve Motivasyon anlamında sektöre umut  getirdi, can suyu oldu.Kapanış konuşmasını yapan Murtaza Kalender, katılımcı ve konuşmacılara teşekkür ederken, “Turizm olmazsa, hayat olmaz, hayatın olmadığı yerde neşe olmaz. Umutsuzluğa ve karamsarlığa Turizmde yer yoktur” mesajı ile oturumu kapattı.

BİR SONRAKİ ETKİNLİK İÇİN TIKLAYINIZ 

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam