Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Akdeniz çanağında otel fiyatları rekor kırıyor

Akdeniz destinasyonlarındaki otel fiyatları, pandemi öncesi ortalamalara kıyasla keskin bir şekilde yükseliyor.

Akdeniz çanağında otel fiyatları rekor kırıyor

Akdeniz destinasyonlarındaki otel fiyatları, pandemi öncesi ortalamalara kıyasla keskin bir şekilde yükseliyor.

Akdeniz çanağında otel fiyatları rekor kırıyor
01 Eylül 2021 - 08:24

Seyahat endüstrisi ve Akıllı Destinasyonlar için Seyahat Zekası sağlayıcısı Mabrian Technologies'in İş Geliştirme Müdürü Anna Borduzha yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

"Bu yaz sezonunda Akdeniz'deki başlıca tatil destinasyonlarını (Yunanistan, Türkiye, İtalya, İspanya ve Portekiz) incelediğimizde, genel olarak otel fiyatlarının 2019'un ortalama fiyatlarına kıyasla büyük bir artış yaşadığını fark ettik.

Yunanistan, açık ara en yüksek artışın yaşandığı Akdeniz destinasyonu.Dört yıldızlı otellerde %31 ve beş yıldızlı otellerde %47 fiyat artışı yaşandı.Aksine Türkiye, üç yıldızlı otellerde yüzde 4'lük bir düşüş yaşayan tek Akdeniz ülkesi.

Birincisi, birçok otel hala kapalı veya kısmen açık kaldığından, bu açıkça fiyatları etkiliyor.Talep sabit kalırsa daha az arz her zaman fiyatları artırır.Aynı şekilde beş yıldız kategorisindeki fiyatlardaki artış, belki de kısmen daha zengin gezginlerin de pandemiden kaynaklanan ekonomik krizden daha az etkilenmesi ve PCR testinin yüksek maliyetlerini ertelememesi gerçeğiyle açıklanabilir.

Tatil için seyahat edenlerin destinasyonda daha uzun süreler geçirdiklerine ve dolayısıyla toplam talebi artırdığına dair bazı kanıtlar da gördük. Elbette, ekonomistlerin analiz etmesi daha fazla zaman alabilecek başka noktalar da var; otellerin COVID önlemleri nedeniyle maliyet tabanları yükseldiği için fiyatları artırmak zorunda kalabilecekleri ve/veya kayıp gelirleri telafi etmek zorunda kalabileceklerini de eklemeliyiz.

Son olarak, elbette dikkate alınması gereken başka bir faktör daha var ve o da uluslararası seyahatin ve bununla transatlantik gezileri veya Asya'ya seyahatleri kastediyoruz, vb.eski seviyelerinin küçük bir kısmına indirgenmiş olmasıdır. Yine de seyahat etme arzusu yüksek kaldı.Bu nedenle belki de daha önce Avrupa'dan Amerika'ya veya Asya'ya bir seyahat ya da aslında neredeyse tamamen durmuş bir gemi gezisi yapmak isteyenlerin bazıları şimdi bunun yerine Avrupa'da seyahat ediyor ve daha önce yapacakları talebi yeniden yaratıyor. .


Fiyat artışları ile ilgili olarak bizim değerlendirmemiz, bahsettiğimiz tüm faktörlerin bir birleşiminden doğuyor.Bu, Seyahat ve Konaklama sektörünün yeniden başladığını ve büyük bir esneklik kapasitesi gösterdiğini görmek için cesaret verici" ifadelerini kullandı.


Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam