Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Akdeniz Pe-Tur Seyahat Acentesi AR-GE merkezi açtı

Turizmci Mustafa Oğuz Akdeniz tarafından, 1982 yılında kurulan Akdeniz Pe-Tur Seyahat Acentesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı komisyonun onayı ile AR-GE merkezi açtı.

Akdeniz Pe-Tur Seyahat Acentesi AR-GE merkezi açtı

Turizmci Mustafa Oğuz Akdeniz tarafından, 1982 yılında kurulan Akdeniz Pe-Tur Seyahat Acentesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı komisyonun onayı ile AR-GE merkezi açtı.

Akdeniz Pe-Tur Seyahat Acentesi AR-GE merkezi açtı
04 Aralık 2018 - 12:06

Beş turizm projesi 5.3 milyon lira
 
39 uzman personelin görev aldığı AR-GE merkezinde, aynı anda 5 projenin yürütülmesine başlandı. Projelerin yaklaşık bedelinin 5.3 milyon TL olduğu açıklandı.AR-GE merkezinde birçok proje üzerinde çalışıldığını belirten Akdeniz Pe-Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Oğuz Akdeniz, merkezde yurt dışına teknoloji ihracatı yapılacak projeler de üreteceklerini belirtti.
 
AR-GE merkezinin Türk turizm sektörüne büyük katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Mustafa Oğuz Akdeniz,“AR-GE merkezimiz de ‘Kötüye Kullanımdaki Verilerin Turizm Sektörü Özelinde Analiz ve Uyarı Sistemi’, ‘ServisSağlayıcılar ile Çok Katmanlı Jenerik Mutabakat Sistemi’, ‘Kötüye kullanımdaki verilerin Turizm Sektöründeki ÖnAnalizi’ gibi Türkiye turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak projeler üretilecek. Yenilikçi, optimize vegünümüz sektör teknolojisinin ileriye taşıyacağız.


 
Yürütülmekte olan aktif 5 projenin yaklaşık bedelleri 5.3milyon TL civarında olacak. Projeler mevcut şirket bünyesinde yürütüldüğü ve yatırımlar proje bazlı/projemaliyeti olarak değerlendirildiği için, yeniden yapılmış bir yatırım veya bu konuda verilebilecek spesifik birrakam ayrıca mevcut değil. Öncelikli olarak Akdeniz Pe-Tur’un B2B online satış platformu Biletbank bünyesindekullanacağımız projelerin ilerleyen dönemde yurt içi ve yurt dışı turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalarınkullanımına sunulması planlıyoruz” dedi.
 
Teknolojiye yapılan yatırımlar
 
Şirketinin 2012 yılında EGGE (Bilişim, Telekomünikasyon, Turizm, Ticaret Sanayi LTD) şirketini kurduğunu ve EGGEile birlikte Akdeniz Pe-tur hem kendi bünyesinde hem de turizm sektöründe teknoloji ihtiyaçlarını daha hızlıkarşılayabilecek konuma geldinie değinen Mustafa Oğuz Akdeniz bunları şöyle anlattı:
 
“Uçak bileti alan müşterilerin son dönemlerde online bilet alma alışkanlıklarının artması ile birlikte nihai yolcuyahizmet vermek için 2015 yılında “turna.com”u faaliyete geçirdik. 2018 yılı itibarı ile de Türkiye’nin en büyük 3 online bilet satış acentesinden biri olduk.Platform acenteler acısından satış yapma kolaylığının dışında, anlık raporlara erişip daha iyi organize olmalarınısağlıyor. Fonksiyonel özelliklerine ek olarak 7/24 acentelere hizmet veriyoruz.

20 kişilik eğitimli operasyon merkezekibimiz, kendi içinde geliştirdiği mesajlaşma yöntemi ile soru ve sorunlara hızlı bir şekildecevap veriyor. Biletbank satış platformu, acentelere ayrıca pazarlama faaliyetlerinde ve insan gücünde maliyetavantajı sağlıyor.
 
Sunduğu online çözümlerle zamanı daha verimli kullanma imkânı veriyor.Şirketin büyüme stratejilerinin en başında mevcut yurtiçi ve yurtdışı satış ağını genişletmek, dünyadasektörde söz sahibi olacak global bir oyuncu olmak amacındayız. Hali hazırda işbirliği yaptığımız ülkelerdeki ortaklarımıza ekolarak stratejik önemine göre yurtdışında kendi yapılanmamıza gitmek veya lider ile ortaklıkveya içerik sağlayıcı konuma gelerek seyahat sektöründe tüm dünyaya hizmet vermek hedefindeyiz.”
 

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam