Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Billie Eilish heyecanla beklenen albümünü duyurdu

Billie Eilish, Moby, Büşra Kayıkçı, Kings Of Convenience ve ZHU’nın En Yeni Çıkışlarını Yayımlandı.

Billie Eilish heyecanla beklenen albümünü duyurdu

Billie Eilish, Moby, Büşra Kayıkçı, Kings Of Convenience ve ZHU’nın En Yeni Çıkışlarını Yayımlandı.

Billie Eilish heyecanla beklenen albümünü duyurdu
03 Mayıs 2021 - 10:33

Billie Eilish - Your Power
 
Billie Eilish heyecanla beklenen ikinci albümünü duyurdu. 16 şarkıdan oluşan “Happier Than Ever” 30 Temmuz’da  Darkroom/Interscope etiketiyle dijital platformlardaki yerini alacak. Rekorlar kıran ilk albümü “WHEN WE ALL GO TO SLEEP, WHERE DO WE GO?”da olduğu gibi, bu albümdeki tüm şarkılar da 19 yaşındaki Billie Eilish ve albümün prodüktörlüğünü üstelenen kardeşi FINNEAS tarafından yazıldı. 

Büşra Kayıkçı - Bring The Light

İstanbullu multidisipliner sanatçı Büşra Kayıkçı’nın yeni eseri “Bring The Light” 30 Nisan’da Deutsche Grammophon etiketiyle dijital platformlarda yayımlandı. Çocukluk yıllarından itibaren piyano, bale ve resim gibi çeşitli sanat dallarıyla tanışan Kayıkçı, üniversite yıllarına kadar klasik ve çağdaş sanatçıların eserlerini çalıştı. 2007’de mimarlık fakültesine giren sanatçı iç mimar oldu. Tasarım dünyasından aldığı ilham ve teknikle minimalist piyano kompozisyonları üzerine çalışmaya başladı. 

İlk single’ı “Doğum”u ve ilk albümü “Eskizler”i 2019 Kasım ayında yayımladı. İkinci single’ı “Tuna”yı Macaristan’da Klavin’in özel piyano tasarımlarından biri olan “una corda” ile kaydetti. Karantina döneminde “Kuledibi No.1” ve “Shadows” isimli iki parça daha yayımlayan sanatçı, genç caz yarışması finalistlerinden biri olarak 27. İstanbul Caz Festivali’nde sahne aldı. “Doğum” isimli eseri New York Tiyatrosu’nda modern bir dans gösterisinde çalındı ve The New York Times’ta Gia Kourlas tarafından bahsedildi. 
 
Büşra Kayıkçı, “Bring The Light” hakkında şunları söyledi:

“Bu parçayı geçen yıl pandeminin başlarında her şey çok belirsiz ve sisliyken bestelemeye başlamıştım. Besteyi tamamlayana dek uzun süre geçti ve gelecekle ilgili belirsizliğin melankolisi esere yansıdı. Ancak pek çok farklı karantina boyunca sessizliğin ve yalnızlığın bana aslında yeni melodiler getirdiğini keşfettim. Çok daha üretken oldum çünkü içgörü ve açıklığı deneyimleme şansı bulmuştum. Sonuç olarak eser kendi içinde bir umut ışığı yansıtıyor. Yalnızca şarkıyı tamamlamam değil, ona “Bring The Light” ismini veren de bu umut ışığının kendisi. Benim için müzik yapmak hep karanlığa ışık getirmenin bir yolu oldu ve olmaya devam ediyor.”
 
Moby - Natural Blues 
 
Moby, Gregory porter ve Amythyst Kiah ile birlikte yeniden yorumladığı parçası “Natural Blues”u 30 Nisan’da paylaştı. 
 
“Natural Blues” ilk olarak moby’nin 1999 tarihli hit albümü “Play”de yer alıyordu. İlk versiyonuna sadık kalmasına rağmen bu yeni yorum kesinlikle daha çağdaş ve yenilenmiş bir enerjiye sahip. Gregory Porter ve Amythyst Kiah’ın hisli vokallerine eşlik eden Budapest Art orchestra’nın güçlü ve sürükleyici uyumu dikkat çekiyor. 
 
Kings Of Convenience - Rocky Trail
 
On yıldan fazla sürenin ardından Kings Of Convenience, 18 Haziran’da çıkacak yeni albümleri “Peace or Love”dan ilk şarkı olan “Rocky Trail”i yayımladı. Albümün sound’u, iki eski arkadaşın hayatlarının en güncel dönemlerini birlikte keşfettikleri ve aralarındaki sihri yakalamanın yeni yollarını keşfetmeleriyle meydana geliyor. Beş yıllık bir süreçte beş farklı şehirde kaydedilen bu albüm bahar havası kadar taze duyuluyor.
 
 ZHU – DREAMLAND 2021
 
Yeni albümü DREAMLAND 2021’ın çıkışından yalnızca birkaç gün önce ZHU, Arctic Lake ile düeti olan sinematik bir zenginliğe sahip şarkısı “Yours”u paylaştı. 
 
“Yours” şarkısında ZHU’nun rahatlatıcı klavye sesleri yavaş yavaş tekrar eden bir ritmin içinde çözülürken ingiltereli alternatif pop sanatçısı Arctic Lake’in etkili vokalleri ile iç içe geçiyor. Mitch Bell’in keskin gitarlarıyla bir üst seviyeye taşınan şarkıyı üç sanatçı birlikte yazdı. 

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam