Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Booking.com rezervasyonlarını arttırmanın ipuçları

Otel yatırım ve işletme danışmanı Mehmet Ferman Doğan Booking.com ‘dan alınan rezervasyonları % 40 oranında artıran 3 adımı açıkladı.İşte otel rezervasyonlarınızı ve gelirlerinizi arttıracak yöntemler...

Booking.com rezervasyonlarını arttırmanın ipuçları

Otel yatırım ve işletme danışmanı Mehmet Ferman Doğan Booking.com ‘dan alınan rezervasyonları % 40 oranında artıran 3 adımı açıkladı.İşte otel rezervasyonlarınızı ve gelirlerinizi arttıracak yöntemler...

Booking.com rezervasyonlarını arttırmanın ipuçları
23 Şubat 2021 - 09:46

Doğal olarak her işletmenin amacı gelirini en üst düzeye çıkarmaktır; Booking.com konaklama ortakları için de bu durum farklı değildir.Her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Booking.com’da otelinizin üst sıralarda çıkması otelinizin gelirini arttırmada büyük rol oynar. Oteliniz arama sonuçlarında ne kadar üst sıralarda görüntülenirse, konaklamak için otel arayan kişilerin sizi tercih etme olasılığı o doğrultuda artar.

1-Preferred Program; Booking.com’un otellere verdiği bir ayrıcalıktır. Yüksek performanslı otelleri rakiplerinden ayırdığı ve öne çıkardığı, yaklaşık %30-35 oranında diğer otellere göre daha fazla rezervasyon almasını sağladığı bir programdır.

Preferred Programa Nasıl Katılabilirsiniz?  

Preferred programına dahil olup %60 oranında daha fazla sayfa görüntülenmesi alabilmeniz için uymanız gereken kriterler var.

  • Booking com’dan aldığınız rezervasyonlara karşılık  komisyon faturanızı  zamanında ödemeniz ve  bol kontenjan artı en düşük fiyatı vermelisiniz.
  • Aldığınız rezervasyonların iptal oranlarının sayfanızı ziyaret edenlere olan oranının düşük olması gerekiyor.
  • Bölgenizdeki oteller arasından en iyi %25-30’luk dilimin içinde olmanız gerekiyor
  • Otelinizin Misafir memnuniyet puanın minimum 7,0 olması gerekiyor.
  • Booking com’daki otel sayfanıza çok sayıda ziyaretçi çekmeniz ve bu ziyaretlerin satışa dönüşüm oranının ortalamanın üzerinde olması gerekiyor.




Bu kriterleri karşıladığınızda  size %60 oranında daha fazla sayfa görüntülenmesi, dolayısıyla daha fazla rezervasyon vadediyor. Otelinizi diğer otellerden ayırıp profilinizin yanına beşparmak işareti yerleştirerek  rakiplerinizden farklı olmanızı sağlıyor.

2-Genius Programı; booking.com’un kullanıcılarıyla arasında oluşturduğu bir sadakat programıdır.  Booking.com’a üye olan ve 5 kere üst üste iptalsiz rezervasyon yapan kullanıcılar, genius mertebesine çıkmış oluyorlar ve bunun karşılığında  genius programına dahil olan otellerden ekstra %10 indirim alma hakkı elde ediyorlar.

Genius Programın Avatantajları Nelerdir?

Otelinizin Genius programına dahil olması durumunda;
  • Otel genius kullanıcıların arama sonuçlarında programa dahil olmayanların her zaman üstünde görüntülenecektir.
  • Booking.com’a üye olan kullanıcılar her zaman diğer kullanıcılara göre daha potansiyel müşterilerdir.
  • 22 milyondan fazla genius programına dahil aktif üye var.
  • Programına dahil olan otel, Booking com’un yaptığı  kampanyalarında daha çok tanıtılır ve duyurulur.
  • Tüm bu ayrıcalıklar da rezervasyonlarınızın artmasına sebep olur.

3-Booking com Yield management; Boş oda sayısına göre değişken fiyat stratejisi uygulamak ve bu suretle belirli bir dönemde geliri maksimize etmektir. Otelcilikde de boş oda sayısı azaldıkça oda ücretleri otomatik olarak artar. Ancak otelcilikteki uygulamada, fiyat yükseltilirken veya düşürülürken, ne kadar ileri tarih olduğuda dikkate alınmalıdır.

Avatantajları Nelerdir ? Gelin Birlikte bakalım 
  • Uzun dönem indirimleri otomatik olarak gerçekleşir
  • Sadece ilk odayı düşük fiyata satışa çıkarmak, kanallarda üst sıralarda listelenmeyi sağlar. İlk oda satıldığında fiyatlar normale otomatik olarak döner.
  • Kısa dönemde eldeki son odalar için otomatik olarak indirimeler yaparak doluluğu arttırır.
  • Bayram, sevgililer günü, yılbaşı gibi dönemlerde fiyat merdiveni oluşturularak maksimum kar elde edilir.

Booking.com Sıralamasında etkili diğer faktörler Farklı kriterin sonucunda oluşturulan algoritma ile kullanıcılar her aramada farklı otelle karşılaşırlar, bu farklı kriterden en çok önem verdiği 4 madde; fiyat, müsaitlik, fotoğraflardır ve iptaller.

  • Rakabetçi Fiyatlar:  Rekabetçi bir politika sizi her zaman üst sıralara çıkaracak ve avantaj sağlayacaktır.
  • Sürdürülebilir Müsaitlik: Potansiyel rezervasyonları hiçbir zaman geri çevirmeyin. Bu madde sıralama kriterlerini etkileyen belki de en önemli maddedir. Bu kriterdeki olumsuzluğu ortadan kaldırmak için her zaman odalarınıza yüksek sayıda müsaitlik vermelisiniz.
  • Fotoğraflar ve İçerik: Potansiyel misafirler her zaman mükemmel ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar görmek ister. Aynı zamanda Booking.com’da yer alan tanıtım sayfanızın içeriklerinin tam olarak eksiksiz doldurulmuş olması büyük önem arz etmektedir. 
  • İptaller: Yapılan rezervasyonların iptal edilmiş olması,  iptal sayınızın çok olması sizin üst sıralarda yer almanıza mani olacaktır.

Mehmet Ferman Doğan 

Otel Yatırım & İşletme Danışmanı

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam