Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

WTTC: " DÜNYA TURİZMİNDE ÜLKELERİN ALDIĞI PAYLARI DEĞİŞECEK "

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi'nin (WTTC) Ekonomik Eğilimler Raporu, ABD'nin dünyanın en büyük ve en güçlü Seyahat ve Turizm pazarı olmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

WTTC: " DÜNYA TURİZMİNDE ÜLKELERİN ALDIĞI PAYLARI DEĞİŞECEK "

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi'nin (WTTC) Ekonomik Eğilimler Raporu, ABD'nin dünyanın en büyük ve en güçlü Seyahat ve Turizm pazarı olmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

WTTC:
19 Eylül 2022 - 08:05

ABD turizm gelirlerinde hala dünya lideri

Bununla birlikte ABD Seyahat ve Turizm sektörünün ülke ekonomisine katkısı 2019'da 700 milyar ABD doları azalarak geçen yıl 1,3 trilyon ABD dolarının hemen altına düştü.

Oxford Economics'in WTTC için yaptığı araştırma, Çin'in ikinci,Almanya'nın üçüncü olduğu sıralamada değişiklik olmadığını gösteriyor.Bunun sebebinin uluslararası ziyaretçi sayıları düşerken, en iyi ekonomilerin yurt içi seyahat yoluyla sayılarını artırması olarak gösteriliyor.Son iki yılın zorluklarına rağmen, küresel turizm kuruluşunun yeni raporu, iş seyahatinin iyileşme yolunda olduğunu gösteriyor.Rapora göre; 2032 yılında Türkiye ilk 10’da yer alamayacak.

WTTC Başkanı ve CEO'su Julia Simpson şunları söyledi:

“Raporumuz, virüsün yayılmasını durduramayan dünya çapında seyahat kısıtlamalarının etkisine rağmen Seyahat ve Turizm sektörünün direncini gösteriyor.Zorlu bir makro ortama rağmen, Seyahat ve Turizm geri döndü. Bazı istisnalar dışında dünya yeniden seyahat ediyor. Ve iş seyahatinde bir canlanma görüyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde Seyahat ve Turizm büyümesi küresel ekonomiyi geride bırakacak.”

WTTC'nin verileri, Seyahat ve Turizm sektörünün GSYİH'ye katkısı açısından Çin'in 814 milyar ABD doları ile ikinci sırayı koruduğunu, Almanya'nın ise 251 milyar ABD doları ile dünyanın en büyük üçüncü turizm sektörü olarak kaldığını ortaya koyuyor.

Fransa en çok harcama yapılan ülke 

Birleşik Krallık ise 2019'daki beşincilikten 2021'de dokuzuncu sıraya geriledi.Uluslararası gezgin harcamaları açısından, pandemiden önce dördüncü sırada yer alan Fransa, İspanya, Çin ve ABD'yi geçerek birinci sırayı aldı.

İş seyahatleri artış gösterecek 

Asya Pasifik genelinde, Tayland ve Japonya gibi büyük Seyahat ve Turizm pazarları uluslararası harcamalarda büyük kayıplar yaşadı.WTTC'nin tahminlerine göre, dünya çapında iş seyahatinin bu yıl %41'den fazla büyümesi bekleniyor. Önümüzdeki 10 yıl için iş seyahatlerinin yıllık ortalama %5,5 oranında büyüyebileceği ve Asya-Pasifik bölgesinde daha hızlı geri dönebileceği tahmin ediliyor.

Çin ABD'yi geçerek turizmde liderliğe oturacak, sıralama değişecek.

WTTC, 2032 yılına kadar Çin'in ABD'yi geçerek dünyanın en büyük Seyahat ve Turizm pazarı olabileceğini tahmin ediyor.Araştırma; Çin'in Seyahat ve Turizm sektörünün GSYİH'ye katkısının 2032 yılına kadar 3,9 trilyon ABD Dolarına ulaşabileceği ve bu da onu dünyanın en güçlü Seyahat ve Turizm pazarı haline getirebileceği, Hindistan'ın Almanya'yı 457 milyar ABD Doları değerindeki tahmini değerle üçüncü sıraya taşıyabileceğini gösteriyor.


Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam