Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dünyanın En İyi Havalimanı "Hamad Uluslararası Havalimanı "

Hamad Uluslararası Havalimanı, SKYTRAX World Airport Awards tarafından İkinci kez "Dünyanın En İyi Havalimanı" seçildi

Dünyanın En İyi Havalimanı "Hamad Uluslararası Havalimanı "

Hamad Uluslararası Havalimanı, SKYTRAX World Airport Awards tarafından İkinci kez "Dünyanın En İyi Havalimanı" seçildi

Dünyanın En İyi Havalimanı
22 Haziran 2022 - 08:19

Havalimanı ayrıca üst üste sekiz yıl boyunca "Orta Doğu'nun En İyi Havalimanı" unvanını korudu.

Sıralamalar, check-in, varış, transferler, alışveriş, güvenlik, göçmenlik ve kalkış dahil olmak üzere havaalanı hizmetleri ve ürünleri için 39 temel performans göstergesinde hava yolcuları ve yolcu memnuniyeti tarafından sunulan oylamaya dayanıyordu. HIA, diğer 550 küresel havaalanı arasında 1 numaralı havaalanı ilan edildi.
 
Hamad Uluslararası Havalimanı Operasyon Direktörü Müh. BadrMohammed Al-Meer şunları söyledi: "Katar'ın dünyaya açılan ana kapısının SKYTRAX 2022 Dünya Havalimanı Ödülleri'nde bir kez daha dünyanın en iyi havalimanı seçilmesinden heyecan duyuyoruz .HIA'nın tarihine bir kilometre taşı daha ekledi. Taahhüdümüz ve hizmet mükemmelliğimiz, personelimiz ve paydaşlarımızın bağlılığı ve özverisi sayesinde havacılık endüstrisinde bir ölçüt olmaya devam ediyoruz. Hepimiz önümüzdeki daha parlak bir yılı dört gözle bekliyoruz. "FIFA Dünya Kupası Katar 2022'nin™ resmi havaalanı ortağı, yılın umut verici bir başlangıcına tanık oldu ve yalnızca ilk çeyrekte toplam 7,14 milyon yolcuyu ağırladı. HIA, havalimanının hizmet verdiği toplam varış noktası sayısını 156 yapmak için üç yeni yolcu destinasyonu tanıttı ve aynı zamanda 36'dan fazla havayolu ortağıyla ortaklık kurdu.
 
Skytrax'tan Edward Plaisted şunları söyledi: "Hamad Uluslararası Havalimanı'nın 2022 için Dünyanın En İyi Havalimanı seçildiğini ve 2021'deki başarılarını tekrarladığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Tebriklerimiz, Hamad Uluslararası Havalimanı'ndaki yönetime, personele ve bu başarıya iki yıl üst üste katkıda bulunan paydaşlara gidiyor. Dünya genelindeki havalimanları 2021 yılı boyunca pandemiden etkilenmeye devam ederken, Hamad Uluslararası Havalimanı 2021 yılında 17,1 milyon yolcuya hizmet verdi ve genişleme planlarına devam etti. FIFA Dünya Kupası Katar 2022'nin Resmi Havaalanı Ortağı olarak, Hamad Uluslararası Havalimanı'na bu büyük etkinliğe ev sahipliği yapma konusunda başarılar diliyoruz." 
 
Katar Devleti, yaklaşan FIFA Dünya Kupası Katar 2022™ için dünyayı ağırlamaya hazırlanırken, HIA devam eden tüm hazırlıkların merkez üssünde yer alıyor. Havaalanının A aşaması genişlemesi devam ediyor, Nedeni ise  kapasite 58 milyondan fazla yolcuya yükselecek olması..HIA'nın B aşaması genişlemesi daha sonra 2023'ün başlarında başlayacak ve kapasiteyi 60 milyondan fazla yolcuya çıkaracak. Yüz binlerce turiste ve yeni ziyaretçiye güvenli, keyifli ve sorunsuz bir deneyim sunmak için FIFA'nın organizasyon komitesiyle birlikte çalışan iki kez SKYTRAX #1 havalimanı, gezginlere benzersiz bir yolculuk vaat ediyor.HIA'nın en büyük önceliği, tüm havaalanı temas noktalarında daha kısa bekleme süresi ile güvenli ve keyifli bir yolcu deneyimi sağlamanın yanı sıra en son teknoloji ve otomasyon araçlarıyla güncel kalmaktır.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam