Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EMITT TURİZM FUARI İÇİN GERİ SAYIM SÜRÜYOR.İŞTE BU SENENİN TEMASI !

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 8 – 11 Şubat 2023 tarihlerinde turizm sektörü temsilcilerini 26’ncı kez İstanbul’da bir araya getirmeye hazırlanıyor. EMITT’te bu yıl yeni seyahat trendleri, turizm hedefleri gibi turizmin geleceği hakkında birçok önemli konu masaya yatırılıyor.

EMITT TURİZM FUARI İÇİN GERİ SAYIM SÜRÜYOR.İŞTE BU SENENİN TEMASI !

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 8 – 11 Şubat 2023 tarihlerinde turizm sektörü temsilcilerini 26’ncı kez İstanbul’da bir araya getirmeye hazırlanıyor. EMITT’te bu yıl yeni seyahat trendleri, turizm hedefleri gibi turizmin geleceği hakkında birçok önemli konu masaya yatırılıyor.

EMITT TURİZM FUARI İÇİN GERİ SAYIM SÜRÜYOR.İŞTE BU SENENİN TEMASI !
05 Ocak 2023 - 10:35

ICA Group tarafından düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, her yıl 40.000’e yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin, seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen turisti ağırlıyor. EMITT’te bu yıl sektörün uzmanları değişen dünya ile birlikte değişen tüketici eğilimleri ve teknolojik gelişmeleri irdeliyor. EMITT 2023 Etkinlik Programı’nın ana başlıklarını ise başta sürdürülebilirlik olmak üzere, sağlık ve wellness turizminde Türkiye’nin vizyonu ve çalışmaları, müşteri deneyimini geliştiren çığır açacak teknolojik uygulamalar, kültürel mirasımızın tanıtımı ve marka çalışmaları, eco, agro ve lüks turizm konusundaki iyi örnekler ile gastronomi oluşturacak.
 
EMITT Değişen Dünyada Seyahat Trendlerini Markaja Alıyor

Pandeminin yanı sıra dünyayı sarsan ekonomik krizler ve enflasyona rağmen tırmanış gösteren turizm sektörü, 2022 yılında 2019’daki seviyelere çok yakın hale geldi. Karantina yorgunluğunu ve yüklediği yoğun stresi atmak için seyahate çıkanlar, yeni deneyimler yaşamak isteyenler turizm sektörünü ivmelendirdi. ‘İntikam turizmi’ olarak hayatımıza giren bu trendin 2023’te etkisinin artması bekleniyor. Seyahat trendleri özelinde bir diğer dikkat çeken konu ise ‘şehir turizmi.’ Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, şehir turizminin 2023’te iki kat artmasını öngörüyor. EMITT’in gerçekleşeceği tarihi yarımada ‘İstanbul’ da en fazla yükseliş beklenen rotalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. 2023, seyahatler kadar “sürdürülebilir seyahat” sorumluluğunun konuşulacağı ve bilinçli turizmin daha çok gönüllü kazanacağı bir yıl olurken EMITT’e önemli görevler düşüyor. Bulunduğu bölgede lider olan ve dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, son 25 yıldır sektöre yeni iş ve iş birliği olanakları sunan bir turizm zirvesi konumunda. Fuar, her yıl bölgedeki katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttırarak sektörün büyümesine katkıda bulunuyor.  TUROFED ve TTYD iş ortaklığında düzenlenen EMITT, kapılarını ziyaretçilerine 2023 yılında 26. kez açacak. Fuar, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda ve KOSGEB’ tarafından da destekleniyor.
 
Katılımcıların profesyonel yerli ve uluslararası ziyaretçilerle tanışmalarını sağlayan EMITT, sektöre yeni iş ve iş birliği olanakları sunan bir iş platformu. Fuara ülke pavilyonları, tatil yerleri, yaz ve kış turizmi ve outdoor turizmi destinasyonları, sağlık turizmi, gastronomi turizmi, oteller ve turist merkezleri, tur operatörleri ve acenteler katılıyor.
 
Türkiye’nin 2023 Yılı Turizm Hedefi 55 Milyon Turist ve 45 Milyar Dolar Turizm Geliri

Turizm sektörü 2022 yılında pandeminin olumsuz etkilerini azaltarak toparlanma sürecine girdi. Türkiye, 2022 yılını 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliri ile kapattı. 2022 yılında kişi başı gecelik turizm geliri 83-84 dolar seviyesine yükselirken 2019 yılında 62 dolara kadar gerileyen kişi başı geceleme geliri yüzde 35 artış gösterdi. Türkiye’nin 2023 yılı turizm hedefi ise 55 milyon turist ve 45 milyar dolar turizm geliri elde edilmesi beklenirken kişi başı geceleme gelirinin 90-95 dolara çıkarılması da hedefleniyor.
 
Türkiye’nin Sağlık Turizminin Dünyaya Açılan Kapısı: EMITT Fuarı

Türkiye, sağlık turizmi alanında ise 2022 yılını 1 milyon turist ve 2 milyar dolar gelir ile kapatırken 2023 yılı hedefi ise 2 milyon turist ve 4 milyar dolar gelir olarak belirlendi. Yabancı alıcılara ve ziyaretçilere sağladığı turizm ürün ve iş birliği imkanlarını çeşitlendiren EMITT Fuarı, Türkiye’nin sağlık turizminin de dünyaya açılan kapısı olmaya devam ediyor. Fuar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sağlık turizmi profesyonellerine yer verecek.
 
EMITT, “Davetli Tur Operatörü” Programı Kapsamında 55 Ülkeden 200’ün üzerinde Yabancı Alıcıyı Ağırlayacak

EMITT, Türkiye’den 14 il ve 19 ilçeyi dünya ile buluşturmaya hazırlanıyor. Doğal güzelliklerin, tarihi ve kültürel değerlerin, yöresel lezzetlerin yerli ve yabancı binlerce katılımcı ile buluşacağı EMITT Fuarı’nın yıldızları, Anadolu’nun markalaşan destinasyonları olacak. Belediyelerin yanı sıra Gezinomi, Elite World Hotels, Odamax, Hotelrunner, Jolly Tur gibi önemli firmalar fuardaki yerini aldı.
 
Fuar kapsamında her yıl gerçekleşen “davetli tur operatörü” programına geçen yıl 52 ülkeden 200'ü aşkın davetli tur operatörü katıldı. Bu yıl da fuar, Rusya, Fransa, Tunus, Kanada, İspanya, İngiltere, ABD, İsviçre, İran, İtalya, Yunanistan ve Azerbaycan gibi önemli ülkelerin yer aldığı 55 ülkeden 200’ü aşkın davetli tur operatörünü ağırlamayı hedefliyor. Böylelikle katılımcılar yeni pazarlara açılarak farklı bölgelerde iş birliği yapma fırsatı yakalayacak.   
 
“EMITT’te 40 Binden Fazla Ziyaretçi Ağırlayacağız”

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’in tüm katılımcılara, profesyonel yerli ve uluslararası ziyaretçilere, yeni iş ve iş birliği olanakları sunabilen önemli bir platform olduğuna dikkat çeken EMITT Turizm Fuarı Direktörü Hacer Aydın, “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz EMITT’te, 110 ülkeden 33.595 ziyaretçi ve 500’e yakın katılımcı ağırladık. Bu yıl da bu rakamlara ulaştığımızı hatta aşabileceğimizi söyleyebiliriz. Şu ana kadar 20’den fazla ülkeden 600’den fazla katılımcı kesin katılım bilgisi paylaştı. Önümüzdeki dönemde bu rakamların katlanarak artacağını öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’den pek çok büyükşehir ve turizm markası olan yörelerin EMITT’te yer alacağını belirten Aydın, “Bu yıl yerli ve yabancı ziyaretçi sayımızda 40 bin rakamını geçmeyi hedefliyoruz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Değişen dünya ile birlikte değişen tüketici eğilimleri ve seyahat sektöründeki teknolojik gelişmeleri irdelediğimiz turizm sektörünün ivmelenerek büyüdüğü, ‘şehir turizmi’, ‘intikam turizmi’, ‘seyahatte sürdürülebilirlik’ gibi turizmin yeni kavramlarını günümüz seyahat eğilimlerini  sektör temsilcileri ile birlikte ele almayı heyecanla bekliyoruz.”

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam