Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ise koya otel değil, hiç ağaç kesilmeden bungalov yapılacağını söyledi. Taş, Kleopatra Koyu’nun yer aldığı tabiat parkıyla ilgili gelişmeleri şöyle anlattı:
“30 Mayıs’ta ihaleyi sonuçlandırdık. 505 bin lira yıllık kira bedeliyle, 29 yıllığına bir firma aldı. Koya 5 yıldızlı otel yapılması mümkün değil. Uzun devreli gelişim planı buna asla müsaade etmiyor. 3621 sayılı Kıyı Kanunu’na aykırı hiçbir şeye müsaade etmiyoruz.
Günübirlik kullanım alanımız var. Bir de bungalovlar olacak. Bunların sayısı ise imar planıyla belli olacak. İmar planı ihaleyi kazanan firma tarafından yapılacak, bizim görüşümüze sunulacak. Biz uygun görüş verirsek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gidecek. Onlar da onaylarsa uygulamaya girecek. ”
Hürriyet`ten Aysel Alp`ın haberine göre; Sembol Turizm ve Otelcilik A.Ş. ortaklarından, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan ve ihale katılımcısı olarak dökümanda adı geçen Sedat Yıldız ise, “Ne ihalesi, biz mi almışız? Kaça almışız” tepkisini verdi.
Kleopatra Koyu’nun Kemer Tekirova’da olduğunu anımsatmamız ve Teknik Katı Atık firmasıyla ortak ihaleye girdiklerini söylememiz üzerine Yıldız, “Tamam, biz vekalet vermiştik. Demek almışız” dedi.











YORUMLAR