Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

FTI Grubuna Abu Dhabi'den önemli yatırım !

Abu Dhabi Developmental Holding (ADDH), Turizm Sektöründe Fırsatlar Yaratmak için FTI Grubuna Yatırım Yapıyor.

FTI Grubuna Abu Dhabi'den önemli yatırım !

Abu Dhabi Developmental Holding (ADDH), Turizm Sektöründe Fırsatlar Yaratmak için FTI Grubuna Yatırım Yapıyor.

FTI Grubuna Abu Dhabi'den önemli yatırım !
17 Aralık 2019 - 13:26

ADDH ve Avrupa'nın önde gelen tur operatörlerinden olan FTI Grubu, Emirlik’e gelecek ziyaretçi sayısını arttırma ve Abu Dhabi’ nin küresel turizm destinasyonu olarak konumunu güçlendirme niyetlerini resmileştirdi.

Yapılan anlaşmasının amacı doğrultusunda bu işbirliği, İngiltere, Fransa ve Almanya dahil olmak üzere önemli Avrupa pazarlarından Abu Dhabi' ye gelen ziyaretçi sayısını artırmaya odaklanacak. ADDH, FTI Grubu'na, dünya çapında erişiminin genişletilmesi ve ayrıca tur operatörlüğü, destinasyon yönetimi, otel portföyü ve satış ağı da dahil olmak üzere önemli turizm alanlarında dikey entegrasyon stratejisinin geliştirilmesine destek olmak amacıyla 100 milyon Euro yatırım planladı.

FTI Grubu, sahip olduğu ve işlettiği 70 otel de dahil olmak üzere Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörüdür. Şirket, 2010 yılında BAE (Birleşik Arap Emirliklerin)’de ilk destinasyon yönetim şirketi olan Meeting Point Tourism LLC'yi kurmuştur.

ADDH CEO'su Mohamed Al Suwaidi: “FTI Grubu ile olan stratejik ortaklığımız, Emirlik’ in turizm sektöründeki gelişimini desteklemek için Abu Dhabi Hükümetinin stratejisi ile uyumlu olarak kararlılığımızı yansıtıyor. İşbirliği, yalnızca Abu Dhabi’nin sürdürülebilir turizm sektörünü geliştirmek için birçok fırsat yaratmakla kalmayıp, aynı zamanda Abu Dhabi’ nin petrol dışı ekonomisine yönelik sektörleri geliştirme konusundaki misyonumuzla da uyumlu olacak.’ yorumunda bulundu.

Al Suwaidi sözlerini : ‘FTI Grubu, Avrupa’nın turizm sektöründe kilit bir oyuncu olarak tanındı ve sekiz milyon yolcu tabanına erişimi sayesinde, Avrupa kaynak pazarlarından Abu Dhabi’ ye gelen turist sayısını önemli ölçüde artıracağından eminim.’ diyerek sonlandırdı.

FTI Group CEO'su Dietmar Gunz: “BAE'de neredeyse on yıl boyunca küresel bir oyuncu ve operasyonel varlığa sahip bir tur operatörü olarak, Emirlik' in en büyük holding şirketlerinden biri olan ADDH ile, Abu Dhabi'nin turizm fırsatlarını müşterilerimize daha iyi tanıtacak, geniş kapsamlı bir anlaşma imzalamaktan gurur duyuyoruz ”dedi.

Gunz ayrıca: ‘’ “ADDH, otel portföyü, fuar, havacılık, kültür ve medya sektörlerindeki varlığı ile FTI grubu için heyecan verici bir ortaktır ve bu da, nihai müşteri deneyimi için yeni bir özel tatil paketi tasarlamamıza olanak sağlayacaktır” diye de ekledi.

Meeting Point International Group şirketinin CEO’su, Roula Jouny: ‘’Abu Dhabi giderek büyüyen bir turizm pazarı olarak şirketimizin uzun vadeli genişleme ve konsolidasyon stratejisinin bir parçası olmuştur. Önümüzdeki aylarda, BAE ye olan taahhütümüzün açık bir göstergesi olarak, ilk tam donanımlı hizmet verecek olan ofislerimizi Abu Dabi’de açacağız.’’ diyerek son noktayı koydu. 

Abu Dhabi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın son verilerine göre, Abu Dhabi yılın ilk dokuz ayında 3.8 milyona yakın turisti otellerinde ağırladı ve geçen yıl aynı zaman dilimine göre %2.9 artış sağladı. Bu yukarı yönlü ivmeyi destekleyecek şekilde, bu yıl Abu Dhabi’deki otel doluluk oranları da, %4 artışla %69’a yükseldi ve ortalama konaklama uzunluğu, 2.5 geceye denk gelecek şekilde %5.6 oranında artış gösterdi.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam