Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HalalBooking'e 1,6 milyon sterlin koronavirüs desteği

HalalBooking 1,6 milyon sterlin (2 milyon dolar) tutarında Koronavirus İş Kesintisi Kredisi alıyor .

HalalBooking'e 1,6 milyon sterlin koronavirüs desteği

HalalBooking 1,6 milyon sterlin (2 milyon dolar) tutarında Koronavirus İş Kesintisi Kredisi alıyor .

HalalBooking'e 1,6 milyon sterlin koronavirüs desteği
01 Mayıs 2020 - 14:47

HalalBooking'ten yapılan açıklamada: " HalalBooking'in HSBC Bank'tan 1.6 milyon sterlin (2 milyon dolar) Koronavirüs İş Kesintisi Kredisi (CBILS) aldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. CBILS, İngiliz hükümeti destekli, ilk yıl faizsiz olma gibi elverişli şartlara sahip bir programdır.

Şirket ayrıca birkaç aydır zaruri alanlarda çalışmayan personeline destek verip becerilerini ve benzersiz uzmanlıklarını korumak için Koronavirüs İş Koruma Programı hibesinden yararlanmaktadır. Bu önlemler, HalalBooking olarak işimizin uygulanabilirliğini garanti altına almaktadır. Bu durum, birkaç ay içinde gerçekleşmesini umduğumuz üzere, seyahat sektörü eski günlerine döner dönmez üstel büyümeye geri dönmemizi sağlayacaktır.
 
HalalBooking, koronavirüs şirketin ana pazarlarından olan Avrupa'yı vurmadan önce, oldukça iyi bir finansal konuma sahipti ve son yıllarda %70 bileşik yıllık büyüme oranlarına ulaşmıştı. 2019 sonlarında yakaladığımız başarılı Seri-A turunun ardından büyüme hızımız artmış ve 2020 sezonunun ilk aylarında yıllık %100 büyüme oranına ulaşmıştık. Doğal olarak, rezervasyonların sınırlı olduğu bu aylar olumsuz bir etki yaratacaktır, ancak kredi sayesinde bu durum sadece kısa vadeli olacak ve uzun vadeli beklentilerimizin etkilenmemesini sağlayacaktır. 2-3 ay içinde rezervasyonların tekrar başlayacağı konusunda umutlu olsak da, en kötü senaryo için plan yapmanın akıllıca olacağını düşünüyoruz. 2021 yılına kadar rezervasyonlar eski haline dönmese bile kredi işimize devam etmemizi sağlayacaktır. Bu 2 milyon dolarlık kredi için ana bankacılık sağlayıcımız HSBC UK'ye başvurduk. Süreç tüm gerekli özen gösterilerek titizlikle tamamlanırken, HSBC müşteri ilişkileri yöneticimiz de sürecin hızlı ve verimli bir şekilde geçmesini sağlamıştır." denildi.

HalalBooking CEO’su Elnur Seyidli açıklamasında: “Şimdi toparlanmamızı planlamak için en iyi konumda olduğumuza inanıyoruz ve seyahat sektörü yeniden başladıktan sonra güçlü bir şekilde geri döneceğimize dair güvenimiz tam.Seyahat sektörü için, genel olarak, 2019 seviyelerine geri dönmenin 3 yıl kadar sürebilmesi mümkün, ancak 2020 sezonunun başlarında %100 büyüme eğrisine sahip bizim gibi bir marka için, önceki seviyelere geri dönüp üstel büyümemizi sürdürmek sadece birkaç ay alacaktır.

Müşterilerimizin tekrar seyahat edebileceği zamanlara hazır olmak için işimizi geliştirmeye devam ediyoruz ve şu anda, bir sonraki güncellememizde açıklayacağımız bazı önemli projeler üzerinde çalışıyoruz.”" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam