Reklam
Reklam
Reklam

Hintli turist turizmciler için fırsat olabilir

Travelshop Turkey Hindistan turizm pazarının kapılarını turizmcilere açıyor. Türk Turizminin önemli firmaları arasında yer alan Travelsop Turkey Türk turizmine katma değer üretmeyi sürdürüyor. Daha önce gerçekleştirdiği bir çok etkinlik ile turizmcilere Dünyanın kapılarını açan ve turizmcileri yeni marketlere ulaştıran Travelshop Turkey hızla gelişen Hindistan pazarında Sekizinci kez B2B Workshop etkinliği düzenleyecek.

Hintli turist turizmciler için fırsat olabilir

Travelshop Turkey Hindistan turizm pazarının kapılarını turizmcilere açıyor. Türk Turizminin önemli firmaları arasında yer alan Travelsop Turkey Türk turizmine katma değer üretmeyi sürdürüyor. Daha önce gerçekleştirdiği bir çok etkinlik ile turizmcilere Dünyanın kapılarını açan ve turizmcileri yeni marketlere ulaştıran Travelshop Turkey hızla gelişen Hindistan pazarında Sekizinci kez B2B Workshop etkinliği düzenleyecek.

15 Ağustos 2018 - 22:00

7-14 Ekim 2018 tarihleri arasında, 6 ayrı şehirde düzenlenecek  Workshop’ta Hindistan’daki İki bin Hintli Tur Operatörüne Türkiye destinasyonunu anlatılacak. 

Travelshop Turkey Genel Müdürü Başarılı Turizmci Murtaza Kalendar`ın etkinlik programı kapsamında yaptığı açıklamaları paylaşıyoruz.

“Workshop kapsamında Hindistan’daki düğün ve incentive guruplarını Türkiye’ye çekmeyi planlıyoruz.Yılda 28 milyon turisti yurtdışına gönderen Hindistan’dan Ülkemize, 2020 yılına kadar 1 milyon Hintli turisti çekmeyi hedefliyoruz.

Bu hedeflere ulaşmak için aralıksız şekilde çalışıyor ve çalışmalarımız kapsamında  son sekiz yıldır düzenli bir şekilde Hindistan’ın değişik şehirlerinde B2B Workshop organizasyonları yapıyoruz.

Düzenlemiş olduğumuz Hindistan’daki  son Workshop etkinliğimizde sivil toplum kuruluşları dâhil olmak üzere yirmiye yakın firmayla hem Türkiye sunumu hem de bireysel firma tanıtımlarını gerçekleştirdik.

B2B WorkShop Etkinliğimize Yeni Delhi Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TÜRSAB ve ISTTA,  THY destek veriyor.Bu ayrıca mutluluk verici. Hindistan’daki Workshop etkinliğimizde kamu ve özel sektör uyumunun en  güzel örneklerinden birini sergiliyoruz.

Hindistan Turizm pazarı Türkiye’de pazarın çeşitlendirilmesi açısından hayati önemde.Hindistan Dünyanın beşinci büyük ekonomisi olmasının yanı sıra Dünyanın en kalabalık nüfusa sahip ikinci ülkesi.

Her yıl  28 milyon turisti yurtdışına gönderen Hindistan’dan  Ülkemize gelen turist sayısı ise maalesef 190 bin civarında. Eğer yakın gelecekte Ülkemizdeki turizm firmaları ve Sivil Toplum Kuruluşları  ile  birlikte hareket edersek  2019 yılında 500 bin, 2020 yılında  ise 1 milyon turisti  Türkiye’ye getirebiliriz.

HİNT TURİST BÜTÇELERİ VE BEKLENTİLERİ

Hintli turistler aslında sanıldığı gibi alım gücü düşük turistler değiller.Hintliler de bizler gibi çok duygusal olup ikili ilişkilere çok önem vermekte.İyi tanıdığı kişi veya firmadan fiyat farkı olsa dahi kolay kolay vazgeçmemekteler.

Ülkemize gelen Hintlilerin ortalama  harcama bütçesi 1000 dolar civarında. Hindistan’dan gelen turistlerin çoğunluğu iş adamı vasfıyla ticareti iyi bildiklerinden gerek tur satın alırken ve gerekse alışverişlerde ciddi pazarlık yapmakta. Bununla birlikte alım güçleri son derece güçlü.İstedikleri ve beğendikleri her şeyi alabilmekteler.

Tabi Hint pazarını anlayarak müşterinin beklentilerini bilmek çok önemli. Hindistan pazarı diğer pazarlara göre daha fazla “kişisel dokunuş” ve sıcak kanlılık isteyen bir pazar.

HİNDİSTAN TÜRKİYE İÇİN İYİ BİR FIRSAT OLABİLİR.

7-14 Ekim tarihleri arasında yapacak olduğumuz B2B Workshop etkinliğini, ülkemiz adına iyi bir fırsata dönüştüreceğimize inancımız tam. Türkiye, Hindistan için halen yeni bir pazar. 

Hindistan’dan Türkiye’ye gelmek isteyen  yüzbinlerce turist var. Türk Hava Yolları`nın ekstra slot ve 7 ayrı şehre sefer koymasıyla ve devletimizin vize kolaylığı sağlamasıyla birlikte 2 yıl içerisinde hedeflenen “1 milyon” turist rakamına ulaşılacağına inanıyorum.

DÜĞÜN, MICE, EVENT ETKİNLİKLERİNİ TÜRKİYE’YE ÇEKEBİLİRİZ.

Hindistan’da düğün gelenekleri artarak devam etmekte. Dünyanın birçok ülkesine düğün törenlerini yapmak için gidiyorlar. Ülkemizdeyse ciddi bütçeli olarak yapılan düğün organizasyonları 15’i geçmiyor. Sadece Avrupa genelinde 500’e yakın ciddi bütçeli Hint düğün törenleri yapılmakta.İrili ufaklı birçok MICE ve Özel Eventler gerçekleştirilmekte. Yine ülkemizde gerçekleşen MICE ve Özel Event sayısı 100 civarında kalmakta. Oysa sadece Asya-Pasifik için, yalnızca bir Hint firması 100 etkinlik düzenliyor. Ülke olarak neredeyse bu pastanın %1’ini dahi alamamaktayız. İyi bir tanıtımla daha iyi seviyeye geleceğimize inanıyorum.

3500 HİNTLİ M.I.C.E GURUBUNU ÜLKEMİZE GETİRDİK.

Daha önce 11-18 Temmuz 2018 tarihleri arasında, Hindistan’dan 3500 kişilik MICE  gurubunu ülkemize getirip İstanbul’un 10 ayrı seçkin otelinde konaklamalarını sağladık. Hindistan’da buna benzer birçok potansiyel Turistik gurup var.Önemli olan bu potansiyeli Türkiye’ye çekebilmek.

BOLLYWOOD - HİNT- SİNEMASI VE MÜZİK KLİPLERİ.

Günümüzde Hollywood filmlerinden sonra en çok izleyiciye sahip yapımlar Bollywood’dan çıkmakta. Son dönemlerde, Hindistan’dan ülkemize film ve müzik klipi çekimleri için Türkiye’ye gelinmekte.

Biz de firma olarak en son 4 haftalık bir Hint filmi çekimini gerçekleştirdik. Hint asıllı OM- sinema filminin büyük bir bölümü İstanbul, Sapanca, Bolu- Gölcük, Tuz Gölü, Kapadokya, Eğridir gölü, Pamukkale ve İzmir’de bizim katkı ve organizasyonlarımız ile çekildi. Buna benzer şekilde ülkemize birçok talep gelmekte.

YILDA 12 AY BOYUNCA TURİST GÖNDEREN TEK ÜLKE.

Hindistan çok değişik kategorilerde Dünyanın değişik ülkelerine 28 milyon turist göndermekte.

Bu turistler özellikle MICE, Kültür turları, Düğün, Golf, Doğum günü partileri, Balayı  turları, Cruise Turları  ve alışveriş için 12 ay boyunca seyahate çıkmaktalar.

Özellikle kış sezonumuzdaki forecast boşluğumuzu Hint Pazarıyla değerlendirebiliriz.  

HİNDİSTAN YATIRIMLARINIZI KISA VADEDE GERİ ALABİLECEĞİNİZ TEK PAZAR.

Belki de dünyada yapmış olduğunuz tanıtım yatırımını en kısa sürede hatta anlık olarak geri alabileceğiniz yegâne pazar. Hiçbir fuar veya Workshop, Hindistan’daki kadar kısa sürede geri dönüşüm sağlamıyor.

Hem kısa hemde uzun vadede  Hindistan pazarından pay almak isteyenler için Hindistan gerçekten büyük fırsatlar sunuyor. Bu pazardan faydalanmak isteyen firmalara mutlaka buradaki Turizm etkinliklerine katılmalarını öneriyoruz.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI DAVET EDİYORUZ.

Etkinliğimize tüm Turizm Sivil Toplum Kuruluşları davetli. Türkiye’deki tüm Turizm Sivil Toplum Kuruluşları etkinliğimize bir temsilci gönderebilir ve etkinlik kapsamında yer alabilirler. Firma olarak yardımcı olmaktan onur ve mutluluk duyarcağız.

WORKSHOP SİSTEMİMİZ

Hindistan’da yapacağımız Workshop için B2B görüşme sistemimiz hazır. Özel yazılımımız olan sistem sayesinde Hindistanlı Tur Operatörleri ile Türkiye’den gelecek katılımcılar kendi firmalarını sistemimize kaydedip logolarını, videolarını, broşürlerini, poster ve sunumlarını yükleyebilirler.

Sistemimizdeki 50 ayrı kategoride bulunan filtreleme sayesinde, kendisinin hitap edeceği profildeki firmayla ön randevu alıp, ön yazışma yapabilir, randevusu dolsa dahi özel yazışma yöntemiyle Workshop etkinliğimizde B2B görüşmeleri sağlayabilirler.

KATILIM YAPMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN HEPSİ DAVETLİ

Türkiye’deki tüm Turizm firmaları etkinliğimize katılabilirler.

Firma tanıtımı yapıp direkt olarak Hint firmalarıyla fiyat alışverişinde bulunabilir, sözleşme imzalayabilirler.

Detaylı bilgi isteyen firmalar ofisimizin [email protected] e-posta adresine email atarak daha geniş bilgi talep edebilirler.

Bugüne kada yapmış olduğumuz B2B WorkShop çalışmalarımızı aşağıdaki linkten sunum olarak görebilirsiniz.

www.workshoptravelshop.com/hindistan-sunum


Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam