Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İnegöl gastronomi zenginlikleri ile ön plana çıkıyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İnegöl Belediyesi iş birliğinde, TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı koordinasyonluğunda, bölge turizmine katkı sağlamak ve acentalara yeni tur rotaları ile iş imkanlarını geliştirmeleri amacıyla 4 ve 5 Ağustos 2022 tarihlerinde “İnegöl Bilgilendirme Gezisi” düzenlendi.

İnegöl gastronomi zenginlikleri ile ön plana çıkıyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İnegöl Belediyesi iş birliğinde, TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı koordinasyonluğunda, bölge turizmine katkı sağlamak ve acentalara yeni tur rotaları ile iş imkanlarını geliştirmeleri amacıyla 4 ve 5 Ağustos 2022 tarihlerinde “İnegöl Bilgilendirme Gezisi” düzenlendi.

İnegöl gastronomi zenginlikleri ile ön plana çıkıyor
13 Ağustos 2022 - 11:52

Geziye, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, Soner Bacaksız, Serhat Tosun, İstanbul Asya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Sedad Başalan, İstanbul Boğaziçi Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Türemez, Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, Eskişehir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgür Ersoy, Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner, Adana Bölge Temsil Kurulu Başkanı Meltem Özdemir, Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, Gastronomi Turizmi İhtisas Başkan Yardımcısı Diğdem Kaçmaz ve Erdal Çeri, Kültür Turizmi İhtisas Başkan Yardımcısı İlham Seyyale, seyahat acentaları, basın mensupları ve influencerlar katılım gösterdi.

İNEGÖL’ÜN İNSANLARI PEŞİNDEN KOŞTURACAK BİR MUTFAĞI VAR

Gerçekleşen bilgilendirme gezisinde TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir, “TÜRSAB olarak 18 ihtisas kolumuz var. Gastronomi, kültür, sağlık, spor gibi turizmin çeşitli alanları bulunuyor. Bursa turizmden payını alıyordu, İnegöl ile bu pay daha da yükselecek. İnegöl denince bizim aklımıza mobilya ve köfte gelirdi. Aslında İnegöl’ün çok çeşitli bir gastronomisi varmış. İnsanlar artık yeni lezzetlerin, tatların peşinde. Bir hocamız zamanında, insanlar öğlen yemeği için uçağa binip bir yere gidecek, akşam yemeği için yine uçağa binip başka bir şehre gidecek diyordu. Şu anda bunu yaşıyoruz. Hatta yurt dışına yemeğe gidenler var. Dolayısıyla İnegöl’ün bu farklı lezzetleri ve gastronomisi çok önemli. Sizin de burada insanları peşinden koşturacak bir mutfağınız var” ifadeleriyle İnegöl’ün gastronomi değerlerini vurguladı.

TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNİN SEKTÖR İÇİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

TÜRSAB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Hasan Eker “Artık turizmde insanlar farklı turizm çeşitlerini denemek istiyor. Eko turizm, tarım turizmi… Bugün de İnegöl’de TÜRSAB Üyesi acentelerimize bir İnegöl turu düzenledik. Şu anda katılımcılar yaban mersini meyvesi topluyorlar. Eşsiz bir manzarada burada olduğumuz için çok mutluyuz” sözleriyle turizm çeşitliliğinin önemine değindi.

İNEGÖL GASTRONOMİ ZENGİNLİKLERİ İLE ÖN PLANA ÇIKIYOR

TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, “Acentalarımızla İnegöl’de olduğumuz için çok keyifliyiz. Yeni bir aktiviteyi Türk turizmine katmanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde acentelerimiz buralara turlarını getirecekler ve bölgenin turizmi canlanacak. Yaban mersini de her geçen gün popülerleşen bir meyve. Gastronomi turizmine de değer katacak bir ürün. Burada harika bir coğrafya var. 1-2 yıl içerisinde burada kaliteli, niş bir turizm gelişecek” ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Soner Bacaksız ise” İnegöl’ün gastronomi temelinde hikâye var, gastronominin çıkış noktası hikâye, verdiğiniz hizmetle onu ön plana çıkardığınız zaman gastronomi bir cazibe merkezi haline geliyor” diyerek İnegöl’ün gastronomi lezzetlerini vurguladı.

Adana Bölge Temsil Kurulu Başkanı Meltem Özdemir İnegöl Bilgilendirme Gezisi kapsamında yapıla yaban mersini hasadı ile ilgili “Yaban mersini hasadını ilk defa yapıyorum., açıkçası bayağı bir güzeldi. Dalından koparıp toplamak çok güzeldi. Yaban mersini ile yapılan ürünler farklı ve güzeldi” ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu ise “Güney Marmara’nın adeta bir incisidir İnegöl. Türkiye’de birçok keşfedilmemiş beldemiz var. TÜRSAB olarak biz onları öne çıkartmaya çalışıyoruz” ifadeleriyle İnegöl’ün keşfedilmemiş güzelliğini vurguladı.


TÜRSAB Asya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Sedat Başalan ise “İnegöl’ün yaban mersini bahçelerindeyiz. Gelecek adına güzel bir turizm rotası olabilecek bir yerdeyiz” şeklinde konuştu.

GEZİDE İNEGÖL’ÜN GASTRONOMİ DEĞERLERİ YANI SIRA, TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ DE TANITILARAK TAM BİR LEZZET ŞÖLENİ YAŞANDI

İki gün süren bilgilendirme gezisinde ilk günün rotası, “Tarihi Kapalı Çarşı, İshakpaşa Camii, İnegöl Kent Müzesi, 129 yıllık Besler İnegöl Köftecisi, Mobilya AVM, İnesmek Mutfağı” olurken, mevsim meyvelerinden olan yaban mersini meyvesi hasadı yapıldı.

İkinci gün ise; Şelale Yolu, Köylü Pazarı, Saç İçi Börekçisi, Tabiat Parkı Kazancı, Dörtler Kebap Salonu ziyaret edildikten sonra mevsim meyvelerinden olan çilek hasadı yapıldı. Ardından Tarihi Ortaköy Kervansarayı’nda Gastro İnegöl Yemekleri tanıtıldı.


Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam