Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İngiliz ve Fransızlar dahil milyonlarca turist ağırlıyor

Mauritius Turizm Bakanı Mr. Anıl Gayan’ın Çırağan Palace Kempinski’de verdiği özel davet ile dünyanın en iyi balayı adası seçilen Mauritius, Türk kamuoyuna tanıtıldı.

İngiliz ve Fransızlar dahil milyonlarca turist ağırlıyor

Mauritius Turizm Bakanı Mr. Anıl Gayan’ın Çırağan Palace Kempinski’de verdiği özel davet ile dünyanın en iyi balayı adası seçilen Mauritius, Türk kamuoyuna tanıtıldı.

İngiliz ve Fransızlar dahil milyonlarca turist ağırlıyor
04 Eylül 2019 - 15:56

Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hint okyanusunun egzotik adası Mauritius’un Turizm Bakanı Mr. Anıl Gayan ve heyeti, dünya turizminin gözdesi haline gelen Mauritius Adası’nı tanıtmak ve turizm alanında işbirliğini artırmak amacıyla Türkiye’ye geldi.
 
Türkiye ziyareti çerçevesinde 3 Eylül 2019 Salı akşamı Çırağan Palace Kempinski’de tüm  organizasyonu Inventum Global’in yaptığı özel gecede Mauritius Adası Turizm Bakanı Mr. Anıl Gayan ve heyeti, Inventum Global Yönetici Ortağı Asil Akar ve IMWF Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy’un eşliğinde; turizm sektörü temsilcileri, iş ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri ve Türk medyasından davetlilerle bir araya geldi.

 

Gülay Kamaz, Monik İpekel, Reyhan İpekel, Siren Ertan Kayalar, Demet-Tuna Ozener, Renee Saban, Ece Kıral, Zehra-Barış Öney, Sedefhan Oğuz, Saffet Emre Tonguç gibi cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı gece, turizm ve medya dünyasından da yoğun ilgi gördü.



Mauritius Tanıtım Gecesi’nde berrak, turkuaz rengi suları, bembeyaz kumları, yemyeşil dağları ve tropikal iklimiyle Dünyanın en iyi balayı adası seçilen Mauritius’un turistik ve doğal güzellikleri tanıtıldı.
 
Mauritius Adası Turizm Bakanı Mr. Anıl Gayan “Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı ada ülkesi olarak çok kültürlü yapısıyla benzerlik taşıdığına inandığımız Türkiye’de kendimizi tanıtmak istiyoruz. Mauritius Adası’nda hemen her zevke uygun aktivitelerimiz var. Yeni bir dünya tanımak ve egzotik bir coğrafyada tatil yapmak isteyen Türkleri Mauritius’a bekliyoruz. Türkiye’den Türk Hava Yolları direk uçuşuyla 8-9 saatlik bir uçuşla Mauritius’a gelmek mümkün. Bu konuyla ilgili Türk Hava Yolları ile yaptığımız işbirliğini artıracağız” dedi. 
 

Mauritius Hakkında :
Mauritius Adası, Afrika, Asya tarafından çevrelenmiş Reunion Adası, Madagaskar ve dünyaca ünlü Şeyseller’e komşu Hint Okyanusu’nun  tam ortasında yer alan ada ülkesidir. Sonsuz kum sahilleri, görkemli ağaçları, misafirperver halkıyla tam bir cennet  olan adanın yüzölçümü 2.040  kilometrekare, nüfusu 1 milyon 230 bindir. Adanın başkenti Afrika Kıtası’nda Johennesburg’dan sonra gelen ikinci önemli liman kenti Port Louis’dir. 
 
Yılda 1,5 Milyon Turist Ağırlıyor
İngiliz ve Fransız turistler başta olmak üzere her yıl 1,5 milyon turist ağırlayan ülkeye girişte vize uygulanmıyor. Golf oynamak isteyenler için tam bir cennet olan ada dalış sporu için de muhteşem bir deniz altına sahiptir. Beyaz kumsalı, palmiye ağaçları, turkuaz denizi ve mercan adalarıyla tam bir tatil cenneti olan ada son üç yıldır üst üste ‘’en iyi balayı ve dalış’’ destinasyonu seçildi.
 
Her çeşit deniz sporunun yapılabildiği sahillerinin dışında “Yedi Renkli Toprakları”, dünyada nadir olan nefes kesen doğa harikası denizaltı şelalesi  “Chamarel Şelalesi” yemyeşil uzanan “Şeker Kamışı Tarlaları”, başkent Port Louis’de görülmeye değer yerler arasındadır.  

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam