Reklam
Reklam
Reklam

İngiltere Vize Başvurusu

İngiltere Vize Başvurusu

İngiltere Vize Başvurusu
18 Ekim 2019 - 08:54

İngiltere’ye seyahat etmek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere vizesi almak zorundadır. Umuma mahsus pasaport, hususi pasaport, hizmet pasaportu türlerinden birine sahip olan vatandaşlar İngiltere’ye giriş yapmak istediklerinde vize almış olmaları gereklidir. İngiltere vizesi almak isteyenler için İngiltere Hükümeti tarafından verilen vizeler;

İngiltere turistik vizesi,

İngiltere ticari vizesi,

● İngiltere aile ziyareti vizesi,

● Eş tescili ve evlilik izni vizesi,

● Tıbbi tedavi amaçlı vize,

● Öğrenci ziyaretçi vizesi,

● Ankara Antlaşması vizesi,

Şeklinde sınıflandırılmış olup çalışma vizesi almak isteyenler için İngiltere çalışma vizesi özel olarak sınıflandırılmıştır. İngiltere’de çalışmak isteyenler için verilen vize türlerine başvurmak için İngiltere Konsolosluğu sitesinde yer alan başvuru evraklarını tamamlamanız gerekiyor. Tüm vize türlerine göre standart olarak toplamanız gereken evrakların yanı sıra vize türlerine göre toplamanız gereken özel evraklar da vardır.

Vize Başvurusu Evrakları

İngiltere Hükümeti tarafından vize başvurusunda istenilen evraklar seyahat amacına göre değişiklik gösteriyor. Alacağınız vize türüne göre tüm evrakları İngilizce olarak veya Türkçe evrakların yanında yeminli tercümanlar tarafından çevirisi yapılmış İngilizce evraklar olarak vermeniz gerekiyor. Eğitim amaçlı olarak İngiltere vize başvurusu yapacaksanız eğitim alacağınız eğitim kurumuna kabul edildiğinize dair belge almak zorundasınız. İngiltere’ye çalışacak için gidecekseniz İngiltere vize başvurusu yaparken çalışacağınız şirketin sizin adınıza konsolosluğa sponsorluk belgesi ve iş sözleşmesini göndermesi gerekiyor. İngiltere vize işlemleri kapsamında başvuru yaparken vermeniz gereken standart evraklara ek olarak şu evrakları başvuru dosyanıza koymanız gerekiyor.

● Pasaportunuzun en az 6 aylık kullanım süresi olmalı,

● Pasaportunuzda deforme olmamış olması ve en az bir boş sayfasının olması,

● İngiltere vize işlemleri öncesinde vize başvuru harcı ödediğiniz gösteren dekontunuz olmalı,

● Türkiye’ye aidiyetinizi gösteren taşınır ve taşınmaz mülklerinizin devir ve tapu belgeleri olmalı,

● Turistik amaçlı gidiyorsanız gidiş dönüş uçak biletleriniz, kalacağınız otel için rezervasyonunuz, gezeceğiniz yerler ile ilgili planınızı gösteren belgeleri sunmanız gerekiyor.

● İngiltere’ye Ankara Antlaşması çerçevesinde gidecekseniz gidiş amacınıza göre kuracağınız iş için yeterli sermayenizi gösteren belgelere sahip olmalı, eğitim için gidiyorsanız 1 yıl boyunca yaşamınızı idame ettirecek birikiminizin olduğu gösteren belgelere sahip olmalısınız.

İngiltere vize başvurusunda dosyanızda bulunması gereken standart evraklar için İngiltere Konsolosluğu internet sitesini ziyaret edebilir ve istenilen evraklara ulaşabilirsiniz.

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere vizesi almak isteyen Türk vatandaşları; İngiltere Konsolosluğu, İngiltere Büyükelçiliği ve konsolosluk tarafından resmi olarak yetkilendirilmiş seyahat acenteleri aracılığı ile İngiltere vize başvurusu yapabilirler. Vize başvurusu yapmak için başvuru yapacağınız kuruma göre önceden randevu almanız gerekiyor. Randevu aldığınız gün ve saatte ilgili kurumda olmanız ve evraklarınızı teslim ederken parmak izi, yüz fotoğrafı gibi kişisel bilgilerinizi de ilgili kuruma vermeniz gerekiyor.

İngiltere ilk defa gidiyorsanız veya yurt dışına ilk defa çıkıyorsanız vize ofisinin sizi mülakata çağırması çok olası bir durumdur. İlk defa İngiltere’ye girecek kişiler için yapılan standart bir uygulama olan mülakat sırasında gidiş amacınız, ne kadar kalacağınız, gezi planınız, kalacağınız yerler gibi spesifik sorular soruluyor. Mülakat sırasında gidiş amacınıza göre İngilizce yeterliliğinizde sınanmış oluyor.

Vize Başvuru Sonuçları

İngiltere vize işlemleri konsolosluk aracılığı ile yapılmış ise maksimum değerlendirme süresi 15 gündür. Resmi tatiller dışında kalan 15 günlük süre sonunda sonuç size posta yolu ile ulaşacaktır. Eğer konsolosluk yerine yetkili seyahat acentelerinden başvuru yaptıysanız bu süre evraklarınızın konsolosluğa ulaştırılması süresini de kapsayacak şekilde 30 gündür. İngiltere vize işlemleri kapsamında konsolosluk tarafından ek belge istenildiğinde süre 15 daha uzayabilir.

 

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam