Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İşadamlarına dair açılan iddianame gündemde

Oda TV'den Fettah Tamince sorusu : "FETÖ’cü işadamı Fatih Aktaş 36 yılla tutuklu yargılanırken, Fettah Tamince nerede? "

İşadamlarına dair açılan iddianame gündemde

Oda TV'den Fettah Tamince sorusu : "FETÖ’cü işadamı Fatih Aktaş 36 yılla tutuklu yargılanırken, Fettah Tamince nerede? "

İşadamlarına dair açılan iddianame gündemde
14 Ocak 2019 - 13:09

OdaTV'de yeralan habere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, FETÖ’ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla kayyum atanan Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 6'sı tutuklu, 6'sı firari 84 sanık hakkında dava açıldı.  

İddianameden bazı satırlar verelim:

 Fatih Aktaş'ın bir konuşmalarında Kazakistan'da yapılan Media Center projesinde 109.000.000 (yüzdokuz milyon) Dolarlık ihalenin Fettah Tamince tarafından ayarlandığını… Fettah Tamince ve Fatih Aktaş işlerin çoğunu birlikte yürütürlerdi… 2015 yılı başında bir sohbet esnasında Mehmet Demir bize hitaben “Fettah Tamince ve Fatih Aktaş'ı Fethullah Gülen kutsadı. Fatih Aktaş Fettah Tamince'ye emanet edildi” diye söylemişti...   Kazakistan' da bulunduğu süreçte Fettah Tamince'nin yardımcısı Muharrem isimli kişinin örgütsel faaliyetleri koordine ettiğini…AKFA isimli şirketin başında Fatih Aktaş var. Yanlış hatırlamıyorsam küçük bir şirketti cemaat aracılığıyla Kazakistan'da cemaat desteğiyle büyük bir ihale aldı. İhaleyi asıl RİXOS otellerinin sahibi olan Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Sembol isimli firmadan taşere idildi... 

Bildiğim kadarıyla Fettah Tamince Akfa Teknoloji’ye 50.000.000 Dolarlık iki adet çek vermiş, Fatih Aktaş da bu çekleri Bank Asya’ya teminat göstererek projeyi finanse etmiştir...

Fatih Aktaş ve Fettah Tamince’nin Türkiye’deki para trafikleri incelendiğinde FETÖ/PDY’ye para transferlerine rastlayamazsınız. Çünkü her ikisi de karları Dubai üzerinden yaptıkları işlemlerle burada bırakarak, paranın izini kaybetmeye çalışmaktadırlar. Bazen mallar direkt Dubai’ye giderek, oradan ilgili ülke ya da şehre götürüldüğü gibi; bazen de götürülmüş gibi yaparak resmi olarak paranın Dubai’de kalması sağlanmıştır.  

Evet... 

Bunlar sadece bazı örnekler. Yüzlerce sayfalık AKFA iddianamesinde daha birçoğu var. 

Şimdi... 

Özetle diyor ki tüm iddianame: 

Tutuklu olan AKFA Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş’ın arkasındaki isim işadamı Fettah Tamince’dir. 

Peki...

FETÖ’cü işadamı Fatih Aktaş 36 yılla tutuklu yargılanırken, Fettah Tamince nerede? 

Davada sanık mı? Hayır. 

Tanık mı? Hayır. 

Peki ne? Hiçbir şey. 

Fettah Tamince, hakkındaki tüm FETÖ soruşturmalarından ve davalardan yırttı! Sahi, savcılar bu tuhaflığın farkında değil mi? 

Ve son olarak... 

İddianameden öğreniyoruz ki; en önemli sanık FETÖ’cü Fatih Aktaş etkin pişmanlıktan faydalanmak istemiş, Emniyet’te de ifade vererek itiraflarda bulunmuş. Aktaş, iddianameye konulmayan o itiraflarında neler söyledi acaba? 


Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam