Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İşler: "Turizm profesyonelleri İzmir'de buluşuyor"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğiyle GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenecek HORECA fuarları, turizm sektörünün profesyonellerini İzmir’de buluşturacak.

İşler: "Turizm profesyonelleri İzmir'de buluşuyor"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğiyle GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenecek HORECA fuarları, turizm sektörünün profesyonellerini İzmir’de buluşturacak.

İşler:
24 Aralık 2018 - 14:02

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, daha önce Kuşadası’nın ev sahipliği yaptığı HORECA fuarlarının 20-23 Şubat 2019 tarihleri arasında Gaziemir’deki Fuarİzmir'de düzenleneceğini belirtti.

şler, otel tekstili, mobilyaları, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları,  soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarını ağırlayacak HORECA fuarlarının konaklama sektörü için önemli bir etkinlik olacağının altını çizdi.
 
Konaklama sektörü olarak tedarikçilerle buluşmak ve mal almak için daha önce Antalya’ya ya da İstanbul’daki etkinliklere gittiklerini hatırlatan Mehmet İşler, HORECA Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları ve Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı’nın  Türkiye’nin dört bir yanından ve Ege’den gelecek profesyonelleri İzmir’de buluşturacağını söyledi. İşler, “Ege’nin zenginliği İzmir’de düzenlenecek bu fuarla artık Ege’de değerlenmiş olacak” diyen İşler,  fuarın  birliklerin ve konaklama  tesislerinin üst düzey yöneticileriyle  yüz yüze görüşme imkanı sağlayacağını belirterek şu görüşleri dile getirdi:
 
“HORECA fuarlarının yapılacağı alanda özel bir bölüm oluşturulacak. Bu bölümde otellerin ve turistik tesislerin yöneticileri, genel müdürleri, satınalma müdürleri, insan kaynakları müdürleri bir araya gelecek. Ürün ve hizmetlerini pazarlamak, satmak için uğraş veren tüm tedarikçi kardeşlerimiz, sektör yetkilileriyle bu fuarda buluşabilecek. Böylelikle onların tek tek kapılarını çalmak, randevu almaya çalışmak zorunda kalmayacak. Bu fuar, mal ve hizmet alım satımı için uğraş veren turizm profesyonellerini bir araya getiren, işlerini kolaylaştıran, önemli avantajlar ve tasarruf sağlayan bir platform olacak.”
 
Mehmet İşler, HORECA 4. Ev Dışı Tüketim Ürünleri, Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Market Ekipmanları Fuarı’nın tedarikçilerin yanı sıra turizm sektörünün en önemli paydaşlarından konaklamacılar ve aşçıları buluşturan özel bir etkinlik olacağını söyledi. Bu fuara sadece ekipman tedariği açısından bakmadıklarını anlatan İşler, “Gastronomi turizmi,  sağlıklı beslenme denildiğinde akla ilk Ege mutfağı geliyor. Bu fuar, Ege mutfağını, gastronomisini  dünya ile buluşturacak” dedi.

Fuarda Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) işbirliğiyle etkinlikler gerçekleştirileceğini anlatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“HORECA’yı sadece fuar olarak değil, bir turizm festivali, bir gastronomi festivali olarak da ele almak gerekiyor.  Ülkemizin ve özellikle Ege’nin gastronomi zenginliğini ortaya koyan bu fuarı daha da büyütmemiz gerekiyor. Fuar, Ege Şefler Yarışması'na da ev sahipliği yapacak. Diyetisyen Taylan Kümeli, ünlü yemek yazarı  Sahrap Soysal,  müzisyen, gezgin, radyocu, televizyon programcısı ve iş adamı Ayhan Sicimoğlu sunumlarıyla fuara renk katacak. Barbekü ve sokak lezzetleri alanında ünlü şeflerin tadımları ve atölye çalışmaları damakları tatlandıracak. Ege peynirleri ve şarap tadımına ilişkin özel bölümler de fuarın ilgi çekici etkinlikleri arasında yer alacak. Dört gün sürecek fuarın ilk üç günü profesyonellere açık olacak, dördüncü gün fuar halka ve öğrencilere açılacak”
 
TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, “HORECA fuarlarını düzenleyen ve İzmir'e değer katan yeni bir fuar daha kazandıran GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Sayın Gül Ceylan’a ve ekibine teşekkür ediyoruz. Buna ihtiyaç vardı. Bize İzmir’de böyle bir imkanı verdikleri için minnettarız” dedi. İşler, “HORECA fuarlarıyla İzmir’in fuarlar ve kongreler şehri olmasına bir nebze de olsa katkımız olacağı için mutluyuz. Turizm ve konaklama sektörünün paydaşlarıyla tüm tedarikçilerimizi bu fuarlara katılmaya çağırıyoruz” diye ekledi.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam