Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İSTANBUL TURİZM DERNEĞİ BİR BASIN TOPLANTISI İLE HEDEFLERİNİ DUYURDU

İstanbul turizminin kalkınmasında önemli rol üstlenen İstanbul Turizm Derneği bir basın toplantısı ile yeni yönetim kurulunu ve derneğin hedeflerini paylaştı.İşte İstanbul Turizm Derneği'nin hedefleri, çalışmaları ve yeni yönetim kurulu...

İSTANBUL TURİZM DERNEĞİ BİR BASIN TOPLANTISI İLE HEDEFLERİNİ DUYURDU

İstanbul turizminin kalkınmasında önemli rol üstlenen İstanbul Turizm Derneği bir basın toplantısı ile yeni yönetim kurulunu ve derneğin hedeflerini paylaştı.İşte İstanbul Turizm Derneği'nin hedefleri, çalışmaları ve yeni yönetim kurulu...

İSTANBUL TURİZM DERNEĞİ BİR BASIN TOPLANTISI İLE HEDEFLERİNİ DUYURDU
14 Eylül 2022 - 01:13

İstanbul Turizm Derneği Genel Başkanı Yalçın Aydın konuşmasında: "Değerli basın mensupları öncelikle İstanbul Turizm Derneği'mizin basın toplantısına hoş geldiniz.Ayağınıza sağlık.Konuşmama başlamadan önce özelikle iki yönetim kurulu üyemize teşekkür etmek istiyorum.Bize ev sahipliği yapan ve bu mekânı kullandıran Sn. Zeynel Kılıç Bey’e çok teşekkürlerimizi sunuyoruz.Gerek genel kurul çalışmalarında gerekse bu toplantının hazırlanmasında çok büyük emeği geçen Başkan Yardımcımız Sn. Sevim Aydın Hanım’a özellikle teşekkür ediyoruz.

Türkiye turizm sektörünün en önemli destinasyonlarından biri olan ve aynı zamanda Türk ekonomisine en çok katkısı olan İstanbul şehrimizde turizmin daha da geliştirilmesi için yeni yönetim kurulumuzla birlikte yapacağımız çalışmalarla daha çok katma değer sağlayacağımıza inanıyoruz.

Kurulduğumuzdan bugüne kadar İstanbul turizmi ile ilgili birçok çalışma yaptık.İstanbul’da gerçekleşmiş olan iki büyük fuara ana sponsor olarak yurtdışından katılan tur operatörlerinin Hosted-buyer lounge alanını ayarlayıp turizmci paydaşlarımızla ikili görüşmelerini sağladık.



Bugüne kadar yurtdışından gelen birçok tur operatörüne İstanbul’da tur gezisi yaparak İstanbul turizmini yerinde tanıttık.Pandemi döneminde dahi yönetim kurulu üyemiz TravelShop Turkey ile iş birliği yaparak yurtdışından başta Amerika Tur Operatörleri Başkanı Terry Dale olmak üzere, ASTA, PATA, IADWP, TIES, IOTA gibi kuruluşlar yanında, Pakistan, Azerbaycan ve Bangladesh gibi ülkelerin önde gelen dernek başkanlarını ve büyük tur operatörlerini İstanbul’a getirerek Türkiyeli turizm paydaşlarımızla iş birliği yapmalarını sağladık.

Biz İstanbul Turizm Derneği olarak yirmi milyon doğal üyeye sahibiz.Bu bilinçle sadece oteller için değil, turizm sektörü içinde yer alan acenteler, restoranlar, bar işletmeleri, AVM’ler, sağlık turizmi şirketleri, kafeler, taksiler, transfer şirketleri gibi turizme hizmet eden tüm paydaşlarımızın talep ve arzularını göz önünde bulundurarak hepsine çözüm üretmeyi amaçlıyoruz.



Gelecekte İstanbul’da başarılı işlere imza atan turizmci paydaşlarımıza takdir ve teşekkürlerimizi iletmek adına ödül töreni düzenleyerek motivasyon ve birlik sağlamayı hedefliyoruz.Bir diğer projemiz İstanbul Turizm Zirvesi 2023 ile dünyanın en prestijli konuşmacılarını İstanbul’daki turizmci paydaşlarımızla buluşturacağız ve yeni turizm trendleri hakkında bilgilenmelerini sağlayacağız.

İstanbul turizmi ile ilgili daha birçok çalışma ve planlarımız var. Tüm turizmci paydaşlarımızla birlikte bir araya gelerek, güç birliği sağlayarak, çalışmalarımıza hız verecek ve tüm projelerimizi siz değerli basın mensupları ile gelecek basın toplantılarımızda paylaşacağız.Derneğimizin bundan sonraki çalışmalarında İstanbullu turizmciler ile güç birliği yaparak İstanbul’un dünyadaki yerini daha da güçlendireceğimize inanıyorum.

Bu vesile ile zaman ayırıp buraya kadar gelip bizler ile beraber olduğunuz için tekrar teşekkür ederim.Hepinize saygılar sunar iyi bir hafta sonu dilerim." ifadelerini kullandı.

ISTTA Başkan Yardımcısı İlter Ergenç yaptığı açıklamada: "İstanbul Turizm Derneği olarak; yeni yönetim kadromuz ile İstanbul’un tüm dünyaya tanıtımı, marka bilinirliğini arttırılması ve dünyada tercih edilen şehirler arasında hak ettiği yeri alması için çok stratejik çalışmalara imza atacak ve önemli bir sinerji yaratacağız.


İstanbul kendi nüfusuna ek olarak her yıl milyonlarca kişiyi ağırlayan bir metropol, asırlardır popülaritesi azalmadan gelişen İstanbul, 2023’te dünyanın şiddetle tavsiye edilen turizm destinasyonları arasında ilk sıralarda yer alacak.

Son olarak ISTTA ekibi olarak medeniyetlerin buluştuğu turizmin başkenti, 7/24 saat yaşayan büyülü şehrimiz İstanbul'u önümüzdeki süreçte çok iyi noktada göreceğimize inanarak bizlere destek olup, yanımızda olan basın mensupları ve değerli üyelerimize çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Turizm Derneği Genel Sekreteri Murtaza Kalender ise görüşlerini şöyle belirtti: "Biz İstanbul Turizm Derneği olarak sadece bir kurumu, oteli veya seyahat acentesini değil, turizm paydaşlarımızın tamamını temsil ediyoruz. Dolayısıyla İstanbul’daki tüm turizm paydaşlarımızın her birinin sorununu bizim sorunumuz olarak görüyoruz ve sorunları dinleyerek çözüm üretmek için İstanbul Turizm Derneği olarak buradayız.

Tüm paydaşlarımızla birlik olup, tüm sorunları masaya yatırarak ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişim kurarak çözüm üretecek ve İstanbul'un dünyadaki turizm pastasından hak ettiği payı almasını sağlayacağız.

Dünyada en çok bilinirliğe sahip olan şehirlerden biri olan ve üç ayrı imparatorluğa başkentlik yapmış kadim bir şehir olan İstanbul’u dünyanın turizm başkenti yapmak asıl amacımız.2021 yılına kadar İstanbul dünyada en çok kongre alan ilk beş şehirden birisiydi.Fakat, şu an maalesef ilk 10’da dahi değil ve bizler İstanbul’un tekrar bir kongre şehri olması yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

İstanbul’u turizmin başkenti yapmak aslında hiç de zor değil. Sadece turizmci paydaşlarımızla bir araya gelerek ve güç birliği ederek bunu başarabileceğimize inanıyorum.İstanbul Turizm Derneği tam da bu sebep için kurulmuş, bu yönde geliştirilmiş amaç ve ilkelere sahip bir dernek. Bizler İstanbul Turizm Derneği olarak kruvaziyer gemilerini de şehrimize tekrar kazandırmak gibi projelerimiz ile çalışmalarımızı hızlandırarak İstanbul’u dünyanın turizm merkezi haline getirmek için katkılarımızı sunacağız.Umuyorum ki; ekip arkadaşlarımız, değerli üyelerimiz ve yönetim kurulumuzla bunları başaracağız.

Bir kez daha değerli basın mensuplarına buraya kadar geldikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bizi bugün burada ağırlayan, misafir eden Sayın Zeynel Kılıç’a ve tüm Oligark ekibine şükranlarımı sunuyorum."

İstanbul Turizm Derneği'nin yeni görev dağılımı şu şekilde yapıldı:

Yalçın Aydın- Genel Başkan

Sevim Aydın – Genel Başkan Yardımcısı

İlter Ergenç – Genel Başkan Yardımcısı

Muhammed Erol Turanlıoğlu – Genel Başkan Yardımcısı

Murtaza Kalender – Genel Sekreter

Ahmet Küçükbaşkan – Sayman

Onur Günaydın – Yönetim Kurulu üyesi

Bülent Saruhan Saraylı- Yönetim Kurulu üyesi

Zeynel Kılıç- Yönetim Kurulu üyesi

Gökay Işık- Yönetim Kurulu üyesi

Özgür Güvercin – Denetim Kurulu Başkanı

Şenel Aybek – Denetim Kurulu Üyesi

İlhan Mürsel – Denetim Kurulu Üyesi


Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam