Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Mustafa Deliveli GETOB Başkanlığında iddialı !

34 yıl önce babası Murat Deliveli’nin kurucu başkanlığını yaptığı Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin(GETOB)başkanlığına adaylığını açıklayan Mustafa Deliveli, 1 milyar turist ve yüzde 74 gelir kaybı ile dünyaturizminde tüm zamanların en kötü yılı olarak kayıtlara geçen 2020’nin ardından 2021 sezonunda beklentinin yüksek olduğunu açıkladı.

Mustafa Deliveli GETOB Başkanlığında iddialı !

34 yıl önce babası Murat Deliveli’nin kurucu başkanlığını yaptığı Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin(GETOB)başkanlığına adaylığını açıklayan Mustafa Deliveli, 1 milyar turist ve yüzde 74 gelir kaybı ile dünyaturizminde tüm zamanların en kötü yılı olarak kayıtlara geçen 2020’nin ardından 2021 sezonunda beklentinin yüksek olduğunu açıkladı.

Mustafa Deliveli GETOB Başkanlığında iddialı !
09 Temmuz 2021 - 09:20

TÜROFED bünyesindeki 15 bölge kuruluşundan biri olan GETOB’unbaşkanlığına aday olanyeni nesil turizmci Mustafa Deliveli‘’Güvenli turizm sertifikası ile elimiz daha güçlü, pazarların da açılmaya başlamasıyla birlikte bu sezondan umutluyuz. Türkiye önlemleri geliştirerek uyguladığı için çok daha şanslı. Önümüzdeki sezonlar için çok daha büyük görevler düşecek bizlere. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanlığı’na seçildiğimde var olan turizm modelini analiz ve optimize ederek kaynak pazarların geliştirilmesi için çalışacağım’’ dedi
 
Türkiye’nin kötünün en iyilerinden olduğunu, geçen yılı yüzde 69 kayıpla kapattıklarını belirten Marmarisli Turizmci Mustafa Deliveli; bu sezon için dış pazarla ilgili iyi haberler almaya başladıklarını kaydetti.

Mustafa Deliveli, ülkemizde geçen sezondan beri uygulanan önlemlerin ve sertifikasyon sisteminin bu sezon itibarıyla daha da geliştirilerek özümsendiğini; bu pratikle turistler ve otelciler açısından güvenli ve verimli bir sezon geçirmeyi beklediklerini kaydetti: ‘’Ruslar kapılarını Türkiye’ye kapattığı dönemde; iç turizmi teşvik etti, dolaşım arttı. Bu da ülkedevaka sayılarının artışına neden oldu. Rusya’daki oteller pandemiyle mücadele konusunda bizim kadar bilinçli ve hazır değiller.

Türkiye Turizm Geliştirme ve Kalkınma Ajansı’nın sertifikasyon programı kapsamında turizmciler bilinçle, gerekli bütün önlemleri aldı ve bir sezonu böyle geçirdik. Bugün artık özümsemiş ve günlük hayatın bir parçası olarak bunları uygulamayı sürdürüyoruz. Bakanlığımız önlemleri genişleterek sertifikasyonu 30 odaya düşürdü. Dolaysıyla biz bu önlemlerle Rusya’daki vaka artışından dolayı endişeli değiliz. Antikor testleri, PCR testleri ve 14 gün karantina gibi önlemler gerekli ülkelere göre uygulanacak. Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü gerekli gördükleri durumlarda rastlantısal testler yapacak. Sınırdan başlayan bir kontrol mekanizması da işliyor. Yani sadece otelciler, tesisler değil önlemler her açıdan alındıkça biz de güvenle misafirlerimizi ağırlayacağız.’’

Marmaris'te turizmi başlatan ailenin genç kuşağından olan; Emre Otel ve Emre Beach Otel’in CEO’su Mustafa Deliveli genç, yenilikçi ve idealist bir ekiple GETOB’un yeni dönemi için yönetime talip olduklarını söyledi. Deliveli, GETOB’un kurucu ilk başkanı, turizm sektörünün duayenlerinden olan Murat Deliveli’nin de oğlu.

Dalyan’dan Knidos’a Ege’nin en güzelleri
GETOB, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) bünyesindeki 15 bölge kuruluşundan biri olarak Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Marmaris, Datça, Ula ve Muğla merkez Menteşe ile bu merkezlere bağlı Sarıgerme, Dalyan, Akyaka, Çamlı, İçmeler, Turunç, Hisarönü, Bozburun, Selimiye, Mesudiye, Palamutbükü ve Knidos’tan oluşan Ege’nin en güzel ve özel bölgelerindeki turizmi geliştirmek için 1987 yılından beri büyük emek veriyor.

Genç, yenilikçi, inovatif fikirler
Daha önce farklı GETOB yönetimlerinde yönetim kurulu üyesi olarak da görev alan Mustafa Deliveli; ‘’Almış olduğumu eğitimin de etkisiyle yenilikçi ve inovatif olmayı kendime şiar edindim. Farklı sektör mütehassısları ile sürekli görüşmeler yaptıktan sonra GETOB için kendime bir yol haritası oluşturdum. Bölgemizin en iyi şekilde tanıtılması, kaynak pazarlarımızın genişletilmesi, var olan turizm modelinin analiz ve optimize edilmesi üzerinde birçok fikir ve projeler geliştirdim. Tasavvur ettiğim projelerimi gerçekleştirmek için kişiliği ile saygın, mesleğinde muvaffak olmuş, genç, yenilikçi ve idealist turizm profesyonellerinden oluşan güçlü bir yönetim kurulu oluşturdum. Siyasi veya ideolojik herhangi bir ayrımcılıktan uzak duracak, GETOB yönetiminde çalışabilecek, proje üretebilecek ve bölge turizmine katkı sağlayacak turizmcilerimizle yola çıkıyorum.”
 
MUSTAFA DELİVELİ HAKKINDA:
Marmaris’in turizm duayeni Deliveli ailesinin yeni kuşağını temsil eden Mustafa Deliveli, İstanbul Alman Lisesi ve Johns Hopkins Üniversitesi mezunu. Bilgisayar mühendisi olan Deliveli, babası ve amcasından aldığı turizmci bayrağını 15 yıldır aktif şekilde taşıyor. Marmaris’teki Emre Otel ve Emre Beach Otel’in CEO’su olan Mustafa Deliveli, başarılı yönetimiyle her iki otelini Türkiye’de ilk 100 içerisine sokmayı başardı.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam