Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Perseverence'in Mars Keşifleri

Perseverence'in Mars Keşiflerini Merak Ediyor musunuz ? O zaman Perseverence’i ve keşiflerini anlattığımız makalemize başlıyoruz.Keyifli okumalar...

Perseverence'in Mars Keşifleri

Perseverence'in Mars Keşiflerini Merak Ediyor musunuz ? O zaman Perseverence’i ve keşiflerini anlattığımız makalemize başlıyoruz.Keyifli okumalar...

Perseverence'in Mars Keşifleri
02 Mart 2021 - 10:59

Uzay, insanoğlunun ilgisini çekmeye devam ederken uzaya yolculuk ve uzay araştırmaları tüm hızıyla sürüyor. Perseverence, Kızıl Gezegen Mars’ta araştırmalar yapan bir robot olarak insanlık için yeni bir yaşam alanı arıyor. NASA tarafından Mars’a gönderilen ve burada kurumuş bir krater gölü üzerinde araştırmalar yapan robotun neler keşfedeceği merak konusu oluyor. Perseverance, Mars'tan daha önce hiç görülmemiş kalitede fotoğraflar gönderiyor.



Mars’ta bir zamanlar yaşam olduğu ve yaşamın sürmesine engel olan atmosferdeki incelme olduğu düşünülüyor. Daha önce Mars’a giden uzay araçları ve robotların araştırmalarından elde edilen verilere bakıldığında yaşamın neden sona erdiğine dair sonuçlara da ulaşılabiliyor.

Perseverence, mikrobik fosil arayışı ile Mars’taki misyonuna başladı. Yumuşak iniş yapılması ile birlikte buradaki görevini gerçekleştirmeyi hedefleyen robotun ilk bulgularından henüz bir sonuca ulaşılmış değil. Uzaydan görüntü gönderen ve insanlığa Mars ile alakalı bilgiler aktaran robotun ilk görüntülerde ıssız ve terk edilmiş bir gezegene iniş yaptığı görülüyor.



Perseverence Önceki Misyonları Destekleyecek

Mars’a daha önce gönderlen robotların elde ettiği verilerin desteklenmesi amacıyla özel çalışmalar sonucunda hazırlanan Perseverence daha fazla ekipman ve daha güçlü özellikler barındırıyor. Bu nedenle de kayalıklardan örnek alınarak çeşitli çözeltiler ile bu örneklerin tahlil edilmesi hedefleniyor. Bu noktada Perseverence’ın görevi oldukça özel.



Önümüzdeki 10 yıl içerisinde alınan örneklerle başarılı sonuçlar elde edilmesi amaçlanırken Perseverence sonraki araçlar için de bir kaynak rolü üstlenecek. Bu anlamda alınacak olan örnekleri muhafaza edecek olan robot sonraki araçlar için bu örnekleri saklı tutacak.

Mars’a İnsanlı Seyahat

Mars’a gerçekleştirilecek olan insanlı seyahat için çalışmalar gerçekleştirilecek ve bu çalışmaların zeminini Perseverence oluşturacak. Mars yüzeyindeki CO2’nin oksijene dönüştürülmesi adına çalışmalar yürütecek olan Perseverence bu sayede insanlı seyahatin temellerini oluşturacak.



Perseverence, Mars’a giden son araç olması nedeniyle çok bilinse de önceki araçların da hala misyonlarını devam ettirdiklerini ifade etmek gerekir. Araçların hepsi bir arada misyonlarını sürdürecek ve Mars’ta yaşam izi aranacak! Mars’ta koloniler kurma fikri çok yakın geçmişte bir hayal olarak gözükse de gelecekte neler olacağına dair tahminde bulunmak oldukça zor.


Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam