Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

RADISSON OTEL GRUBU DİJİTALLEŞME ÇALIŞMALARINDA YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİYOR

Radisson Otel Grubu, kapsamlı dijital dönüşümünde bir sonraki aşamaya geçerek etkileşimli ve yerelleştirilmiş deneyimlere dayanan başarılı bir müşteri odaklı ve yenilikçi dijital stratejiyi hayata geçiriyor. Otellere ait gelişmiş dijital replikalar sayesinde, misafirler artık Grup otellerini dizüstü bilgisayarları, cep telefonları ve sanal gerçeklik (VR) gözlükleri üzerinden görüntüleyebilecekler.

RADISSON OTEL GRUBU DİJİTALLEŞME ÇALIŞMALARINDA YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİYOR

Radisson Otel Grubu, kapsamlı dijital dönüşümünde bir sonraki aşamaya geçerek etkileşimli ve yerelleştirilmiş deneyimlere dayanan başarılı bir müşteri odaklı ve yenilikçi dijital stratejiyi hayata geçiriyor. Otellere ait gelişmiş dijital replikalar sayesinde, misafirler artık Grup otellerini dizüstü bilgisayarları, cep telefonları ve sanal gerçeklik (VR) gözlükleri üzerinden görüntüleyebilecekler.

RADISSON OTEL GRUBU DİJİTALLEŞME ÇALIŞMALARINDA YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİYOR
18 Nisan 2023 - 11:23

Radisson Otel Grubu, müşteri bağlılığında ve rezervasyon dönüşümünde artış sağlayarak çığır açan bu teknolojileri ilk uygulayanlardan biri oldu.
 
Radisson Otel Grubu son üç yılda yeni teknoloji inovasyonlarını ve etkileşimli  deneyimleri kullanarak misafirlerine yerelleştirilmiş ve kişiye özel dijital deneyim sunmak için hayata geçirdiği dijital dönüşüm stratejisiyle dijital bir lider ve öncü olarak sektördeki konumu pekiştirdi. Radisson Otel Grubu, otellerini yeni bir şekilde sergileyerek misafirlerin mekânları sanal olarak hissetmesini ve yaşamasını sağlayan etkileşimli dijital deneyimler oluşturan ilk otel şirketlerinden biri oldu. Grup, etkileşimli deneyimleri hayata geçirerek dijital ve fiziksel dünyaları bir araya getirdi. Misafirler artık akıllı telefonlarını, bilgisayarlarını veya VR cihazlarını kullanarak yaptıkları 3 boyutlu sanal mekân turları sayesinde otel mekânlarını dolaşarak keşfedebiliyor, odalarının manzarasını görebiliyor ve hatta etraftaki objelerle etkileşime geçebiliyorlar. Misafirler ayrıca basit ve sorunsuz bir rezervasyon süreci ile ekranlarında gördükleri yer için rezervasyon yaptırabiliyorlar.
 
Radisson Otel Grubu, müşterilere otelleri deneyimlemeleri için yeni yollar sunarak müşteri odaklı yaklaşımını geliştirmeyi amaçlayan ilk etkileşimli deneyimlerinin pilot çalışmasını 2020’de gerçekleştirdi. Proje, Grubun otel portföyünün çevrimiçi deneyimini hayata geçirmekten sorumlu, çok kültürlü bir şirket içi dijital uzman ekibinin yer aldığı Dijital Deneyim Mükemmellik Merkezi liderliğinde gerçekleşti. Bugüne kadar, 86 otel sanal turları otelin web sayfalarına ekledi ve tıklama sayısında +%279, sayfada geçirilen ortalama süre +%3,85 ve 2022 yılında bu sayfalarda sadece sabit resimlerin yer aldığı 2021 yılına göre etkileşim oranında +%20,91 artış sağladı. Grubun hedefi 2023 yılı sonuna kadar 100 otelde etkileşimli deneyimleri hayata geçirmek.
 
Etkileşimli içerikler Grubun Toplantı ve Etkinlik faaliyetleri için de güçlü bir dönüşüm etkisi yarattı. Grup, 2022 yılında toplantı organizatörlerinin ideal etkinlik mekânına kolayca bakmasını, toplantı salonlarını ve farklı düzenleri keşfetmesini, doğrudan rezervasyon yaptırmasını veya ilgili mekân için bir teklif talebi göndermesini sağlayan etkileşimli deneyimlerin entegre edildiği ilk toplantı ve etkinlik arama motorunu hayata geçirdi. Etkileşimli sanal turlarda kat planları, üç boyutlu görünümler ve otelin gerçeğe uygun bir dijital replikası yer alıyor. Organizatörler sadece birkaç tıklamayla mekânların gereksinimlere uygun olup olmadığını değerlendirerek rezervasyonlarını gerçekleştirebiliyorlar. Bu teknolojiden şirket içi etkinlik ekipleri de yararlanıyor. Ekipler artık diledikleri akıllı telefon veya VR gözlüğü üzerinden farklı toplantı salonu düzenlerini gerçek zamanlı olarak gösterebiliyorlar. Etkileşimli  deneyimler, nitelikli toplantı ve etkinlik sorgularında (+%35) ve rezervasyon dönüşüm oranlarında (+%12) artış sağladı.
 
Radisson Otel Grubu Global Dijital Deneyim Başkan Yardımcısı Raul Alvarez Barrera şu açıklamalarda bulundu: “2020 yılında, faaliyetlerimizin odak noktasını uluslararası ölçekten yerele kaydırmaya ve dijital deneyimimizi daha interaktif ve yerel olacak şekilde uyumlu hale getirmeye karar verdik ve bu bağlamda web sitemizin ve uygulamamızın tüm rezervasyon yönlendirme akışının kilit stratejik dillere çevrilmesini sağladık. Bir sonraki aşamada Etkileşimli Deneyimlerimizi uygulamaya koyduk. Bu sanal ve interaktif turlar sayesinde, müşterilerimiz dünyanın her yerinden otellerimizi keşfedebiliyor. Bu teknoloji özellikle Toplantı ve Etkinlik faaliyetlerimiz açısından çok kıymetli olup yoğun toplantı organizatörlerine portföyümüzde sunduğumuz farklı, esnek ve özelleştirilebilir seçenekleri göstermemizi sağlıyor. Yerelleştirme ve etkileşimli deneyimler mevcut müşterilerimizle kurduğumuz güven ve ilişki bağını güçlendirmemize yardımcı oldu ve müşteri memnuniyetini ve dönüşüm oranlarını artırmaya katkıda bulunarak harika uzun vadeli yatırımlar olarak öne çıktılar. İnovasyon tutkumuzu ve dijital deneyimi müşterilerimize yakınlaştırma amacımızı vurgulayan bu projelerle elde ettiğimiz sonuçlardan büyük gurur duyuyoruz.”
 
Radisson Otel Grubu 29 farklı dil seçeneğiyle dünya çapında rezervasyon sisteminde bu kadar geniş bir dil seçkisi sunarak dünyadaki insanların neredeyse %70’ine ana dillerinde ulaşan ilk otel şirketi. Grup, bu hizmeti daha da ileriye taşıyarak 2023 yılı sonuna kadar 31 dile ulaşmayı hedefliyor. Veriler yerel dilde dönüşüm oranının İngilizce’nin ana dil olmadığı pazarlarda ortalama üç kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Ziyaretçiler artık her türlü dil engelini aşarak Grubun web sitesi ve uygulamasıyla kendi ana dillerinde etkileşime geçebiliyorlar. Yerel dillerdeki bazı sayfaların İngilizce web sitelerine göre otel başına daha fazla rezervasyon alması gelirler üzerinde olumlu bir etki yarattı. Grup ayrıca, müşterilere ulaşmak için çevirinin yanı sıra müşterilerin yerel geleneklerini, renklerini, toplumsal kurallarını ve değerlerini kullanarak güçlü bir kişiselleştirme yol haritası geliştirdi. Kullanıcılara bulundukları konuma göre varış noktaları ve otellerle ilgili yerel ve faydalı içerikleri görebiliyorlar. Kişiselleştirilmiş özellikler hâlihazırda 60’tan fazla pazarda kullanıcılara sunulurken web sitesi dönüşüm oranları %33 arttı ve geri çevrilme oranları %24 azaldı.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam