Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü" İstanbul'da...

İDSO DenizBank Konserleri’nde Şubat Ayının İkinci Konseri Caddebostan Kültür Merkezi’nde… Konserin Orkestra Şefi Toshiyuki Shimada…

"Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü" İstanbul'da...

İDSO DenizBank Konserleri’nde Şubat Ayının İkinci Konseri Caddebostan Kültür Merkezi’nde… Konserin Orkestra Şefi Toshiyuki Shimada…

05 Şubat 2019 - 13:03

Türk-Alman keman sanatçısı Önder Baloglu bir grup müzikseverin kendisine tahsis ettiği Rafaelle & Antonio Gagliano 1850 Napoli kemanla  ( 169 yıllık ) ilk kez solist olarak İstanbul sahnesinde dinleyicileriyle buluşuyor!
 
İDSO, 08 Şubat 2019 Cuma akşamı saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde ( CKM ) Orkestra Şefi Toshiyuki Shimada yönetiminde  solist Önder Baloğlu’na ( Keman ) eşlik edecek.
 
Konserde;  Wolfgang Amadeus Mozart’nın “ Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü K.384”,
Fazıl Say’ın “ Keman Konçertosu – Haremde 1001 Gece” ve  Charles Gounod’un 
“ Senfoni  No.1, Re Majör” adlı eserleri icra edilecek.

 “Saraydan Kız Kaçırma” ; Wolfgang Amadeus Mozart'ın bir operasıdır. "Saraydan Kız Kaçırma" operasının prömiyeri 16 Temmuz 1782’de Viyana’da yapılmıştır.Üç perdelik yapıtın en sevilen bölümlerinden biri de uvertürdür; umut dolu ve dinamik olduğu kadar, naifliği ve masumiyeti de yaşatarak operaya mükemmel bir başlangıç yapar.
 
Piyanist ve besteci Fazıl Say’ın  4 ay üzerinde çalışıp tamamladığı keman konçertosudur.
Eleştirmenlerin 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olarak gösterdiği  Fazıl Say’ın "Haremde 1001 Gece" adlı keman konçertosunun prömiyeri, 20 Şubat 2008’de İsviçre’nin Luzern kentinde yapılmıştır.

“Haremde 1001 Gece”, Luzern Senfoni Orkestrası tarafından sipariş edilmiş ve Patricia Kopatchinskaja için yazılmış bir keman konçertosudur. Konçerto dört bölümden oluşmaktadır. Ünlü Katibim parçası üzerine de çeşitlemelerden oluşan yapıtın orkestra partisyonu marimba, vibrafon, celesta ve arp gibi enstrümanların yanısıra kudüm ve çan gibi çok sayıda Türk vurmalısını da içerir. 
 
Fransız opera bestecisi Gounod’un en beğenilen senfonilerinden birisidir.Eserin  prömiyeri 1855 yılında yapılmıştır.
 
İDSO Müdürü & Program Koordinatörü Bülent Evcil; “ 08 Şubat 2019 Cuma akşamı gerçekleştirilecek konserimizde tüm müzikseverleri Caddebostan KültürMerkezi’nde  görmekten mutluluk duyacağız. Bu klasik müzik akşamını hep beraber yaşayalım” diyor. 

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam