Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Merak Edilenler

Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Merak Edilenler

Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Merak Edilenler
20 Ağustos 2020 - 11:16

Yurt dışına seyahat etmek istediğinizde öncelikli olarak karşınıza seyahat sağlık sigortası koşulu çıkacaktır. Vize zorunluluğu olan herhangi bir ülkeye giriş yapabilmeniz için seyahat sağlık sigortasını yaptırmış olmanız gerekiyor. Aksi halde vize işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkün olmaz. Bu noktada seyahat sağlık sigortası en çok merak edilen sigorta ürünlerinden biri haline geldi. Bu sigorta seyahatiniz esnasında başınıza beklenmedik bir durum gelmesi halinde devreye giriyor.

Hastalık ya da kaza durumunda hatta vefat halinde bile devreye girebilen bu sigorta ayakta ya da yatarak tedavi masraflarını da karşılıyor. Bu nedenle her ne kadar zorunlu tutuluyor olsa da  aslında çok büyük bir önem taşıyan ve zorunda olmasa bile yaptırılması gereken sigorta ürünlerinden biridir. Seyahat ettiğiniz ülkede ayakta ya da yatarak tedavi görmeleri durumunda çok ciddi masraflarla karşılaşabilirsiniz. Bu durum bütçenizin bir anda altüst olmasına sebebiyet verebilir. Oysa seyahat sağlık sigortası yaptırmanız durumunda söz konusu masraflar limitler dahilinde olmak kaydıyla sigortanız tarafından karşılanıyor. Böylelikle bütçenize daha önce belirlediğiniz gibi kullanma şansınız oluyor.

Seyahat Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Özellikle bu sigorta hakkında daha önce fiyat araştırması yapanlar pek çok farklı rakam ile karşılaşabiliyor. Dolayısı ile rakamların neden bu kadar farklı olduğu da merak ediliyor. Seyahat sağlık sigortasının fiyatlarının çeşitli unsurları göz önünde bulundurularak belirlendiğini belirtelim. Bu durum fiyatlara yansıyor ve araştırma yapanlara karşısına birbirinden farklı sigorta fiyatları çıkıyor.

Fiyatları etkileyen temel unsurları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Seyahat edecek kişinin yaşı
  • Seyahat edilecek ülke
  • Seyahat süresi
  • Sigorta poliçesine dahil edilen teminatlar
  • Seyahat edecek kişi sayısı

Görüldüğü gibi pek çok unsur fiyatları etkilediğinden sigorta firmaları birbirinden farklı fiyat seçenekleri sunabiliyor. Olursa en düşük fiyatla seyahat sigortası yaptırmak isteyenler ise tercihini Generali Sigorta'dan yana kullanıyor. Generali sigorta internet sitesi üzerinden fiyat teklifi almak mümkün olabiliyor ve böylelikle ne kadar bütçe ayrılması gerektiği konusunda fikir sahibi olabiliyorsunuz. Ayrıca seyahat sağlık sigortası generali.com.tr'de sadece 1 dakika içerisinde fiyat teklifi alma şansı sunan sigorta ürünlerinden biridir.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam