Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Shaza Hotels Türkiye ve Ortadoğu'da oteller açacak

Aynı marka altında birden fazla otelle dünyada ilk otel grubunu1897 yılında Almanya’da kuran Kempinski, yüz yıldan daha uzun süredir temsil ettiği Avrupai Lüks konseptine ek olarak, İpek Yolu ve Ortadoğu kültür ve değerlerinden ilham alan,ortak olduğu “Shaza Hotels”markası ile de Türkiye pazarına girmek istiyor. Shaza Hotels Türkiye ve BDT Ülkeleri Direktörü Eyüp Babür grubun hedeflerini ve faaliyetleri anlattı.

Shaza Hotels Türkiye ve Ortadoğu'da oteller açacak

Aynı marka altında birden fazla otelle dünyada ilk otel grubunu1897 yılında Almanya’da kuran Kempinski, yüz yıldan daha uzun süredir temsil ettiği Avrupai Lüks konseptine ek olarak, İpek Yolu ve Ortadoğu kültür ve değerlerinden ilham alan,ortak olduğu “Shaza Hotels”markası ile de Türkiye pazarına girmek istiyor. Shaza Hotels Türkiye ve BDT Ülkeleri Direktörü Eyüp Babür grubun hedeflerini ve faaliyetleri anlattı.

Shaza Hotels Türkiye ve Ortadoğu'da oteller açacak
15 Ocak 2020 - 11:23

2011 yılında ilk otelini açan ve bugün özellikle Ortadoğu bölgesinde yaygın bir portföye sahip olan Shaza Hotels, şimdi artık Türkiye ve BDT ülkeleri bölgelerinde açacağı otelleriyle de misafirlerine hizmet vermeyi hedefliyor, otel yatırımcılarıyla görüşmelere başlıyor.
 
İpek Yolu kültürlerinin hem ortak, hem birbirine benzerbir çok değeri olduğu gibi, kendilerine özgün pek çok da ilgi çekici özellikleri var.  Bu yol üzerinde ülkemiz en önemli kavşak noktası. 

Dolayısıyla, ülkemizi de içine alan bu coğrafyalarda açılan ve açılacak olan Shaza otelleri, bu toplumların geleneklerininve sanatının yerel ve otantik yansımalarını, gönülden konukseverliğini çağdaş ve modern ortam, imkan ve yaklaşımlarla harmanlayarak misafirlerine sunuyor.

Dekorasyonlarda hissedilen doğu ezgileri, zengin, sağlıklı ve doğal mutfaklar, alkol servis edilmemesi, kültürel değerler ve gelenekler odaklı özel eğitimli personel, Türk hamamına verilen özel önem bu konseptin sadece bazı paydaşları. 
 
Bu özellikler ve yaklaşım, yaşam düsturlarına uygun olması nedeniyle, ziyaretçi sayısı açısından çok yüksek potansiyele sahip olan Ortadoğulu misafirleri, ve aynı zamanda da seyahatlerinde otantik ve yerel tecrübeler yaşamak isteyen diğer ülkelerden gelen ziyaretçileri cezbediyor.   


 
Bu konsept üzerine inşa edilen Shaza otelleri, Kempinski otelleri düzeyinde “5 yıldızlı” deluxe oteller, ve aynı yüksek kalite standartlarına sahip.Kempinski’den farklı olarak Shaza’nın, yine aynı konseptte, ayrıca “Mysk” isimli “Upscale 4 yıldızlı”bir markası da var.Shaza otellerinde, yöresine göre değişen seviyelerde geleneksel bir atmosfer, lüks dekorasyon ve imkanlar, 40 m2’den başlayan büyük odalar, birden fazla restoran, etkinlik olanakları, büyük bir spa ve wellness center, Türk hamamı gibi tesisler bulunuyor.  Mysk ise daha modern ve sade konforun, ve rahat bir atmosferin bulunduğu bir marka.Odalar 30 m2’den başlıyor ve Shaza’da olan tesislerin tümü yok, ya da alanları o derece büyük değil. 


 
Otellerimizin mimarilerini, dekorasyonlarını, içereceği tesisleri, olanakları, hizmet planlamalarını, elbette yerel farklılıkları da dikkate alarak, konseptimizin kendine özgü nüansları, misafirlerimizin çok iyi bildiğimiz hassasiyet ve tercihleri doğrultusundaoluşturuyoruz.Bu konuda çok tecrübeliyiz ve bunu yaparken misafir memnuniyetini, en etkin operasyon ve en verimli finansal performansı hedef alıyoruz. Konseptimizin hassas ayrıntıları doğrultusunda tecrübeli,her seviyede personel havuzumuz ve eğitim programlarımız var.

Otellerimizin konsepti gereği pazarlama ve satış stratejimiz ve bağlantılarımız son derece odaklı.  Pazarları, işbirliği yapacağımız aracıları ve platformları çok iyi biliyoruz.Bu, firmamızın uzmanlık alanı ve bu konuda çok tecrübeliyiz.Tüm bunlar bizi, basitçe bir ifadeyle, alkol servis etmeyebilen diğer global otel markalarından ayrıran çok önemli özellikler. 


 
Aile, çocuk, sağlıklı yaşam ve yeni keşifler işletme konseptimizin temel öğeleri.Ağırladığımız misafirler arasında ailelerin çok büyük bir payı olması nedeniyle otellerimizde aile konaklamalarına yönelik çok alternatifli odalar ve üniteler önemli bir yer tutuyor ve bu tip üniteler de otele en yüksek gelir getiren üniteler.

Çocuklar için, temelinde özenle hazırlanmış üçlü bir program olan (Eğitim, Eğlence, Keşif) çocuk kulüplerimiz var.Restoranlarımızın konseptleri İpek Yolu’nunfarklı ülkelerinin yeniden keşfedilen geleneksel mutfakları, doğal ve sağlıklı gıdaları, paylaşımdan zevk alınacak menüleri ile oluşturuluyor.

 
Firmamızın çekirdeğini ve rehber prensiplerini şu değerler en iyi şekilde özetliyor: Cömertlik, Saygı, Yaratıcılık, Gurur, Sorumluluk, Farkındalık. 
 
Portfolyo 
Genel merkezimizin Dubai’de kurulmuş olması ve en önemli kaynak pazar olması açısından başlangıçta Ortadoğu bölgesinde gelişime odaklanıldı ve ilk 5 yıldızlı Shaza otelimiz 2011 yılında Medine’de açıldı ve upscale 4 yıldızlı markamız Mysk 2013’de doğdu.
 
Bugün portfolyomuzda 7’si faal 14 otelimiz var, bunların altısı Shaza ve sekizi Mysk.  Bulunduğumuz ülkeler Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Oman, Katar ve Kuveyt.Önümüzdeki yıl 3 açılış yapacağız. 
 

 
Portfolyomuz içinde şehir oteli, resort, hotel apartments ve lüks çadır ve lodge’lardan oluşan retreat’ler yer alıyor. 

Bu çeşitlilik bizim bir zenginliğimiz ve misafirlerimize de farklı tatil ve seyahat olanakları sunuyor. 

Misafirlerimiz Muscat’daki marina otelimizde dinlendirici bir tatil, Riyad’daki otelimizde 1 ve 2 odalı dairlerde kısa, orta ve uzun dönem konaklamalar, çöl ortasındaki bir vaha tesisimizde lüks çadır ve villalarda konaklayıp, heyecan verici çöl aktiviteleri yapabiliyorlar. 


 
Artık Ortadoğu’da yeterince sağlam bir zemin oluşturduğumuz için Ortadoğu dışındaki ülkeleri de gelişme hedeflerimiz içine aldık.  Bunların başında doğal olarak Türkiye geliyor. Hem tarihi İpek Yolu üzerindeki etkileyici konumu, hem de hitap ettiğimiz pazarlar açısından ortaya koyduğu performans potansiyeli, Türkiye’yi bizim için çok önemli kılıyor.Türkiye dışında BDT ülkeleri de radarımızda.Bu bölgelerin de konseptimize ve pazarlarımıza çok uygun olduğunu düşünüyoruz. 
 
Performans
 
Strateji, pazarlama, operasyon ve teknik planlama gibi konularda Kempinski’nin merkezi ve bölge teşkilatlarından sinerji ve çok faydalı destekler alıyoruz.Bununla birlikte, Shaza’nın Dubai’de kendi merkez ofisi ve Ortadoğu’ya yayılı bölge ofisleri de bulunuyor.
 
Aynı zamanda, Kempinski ve dünyanın 5 kıtasında yaygın 35 otel grubuyla birlikte dünyanın en büyük sadakat programlarından biri olan Global Hotel Alliance’ın halkalarından biriyiz.GHA’ın tüm dünyada 15 milyon üzerinde DISCOVERY üyesi var ve grubumuza çok ciddi bir tanıtım ve rezervasyon imkanı sağlıyor.Ayrıca üye oteller arasında çapraz tanıtım imkanlarından da yararlanıyoruz.



Otellerimiz bulundukları şehirlerde en merkezi lokasyonlarda yer alıyor ve rakip set içinde çoğunlukla ilk üçte yer alıyor.4 yıldızlı Mysk otellerimiz bazı golbal 5 yıldızlı markaların üzerinde ortalama fiyatla satılıyor. Örneğin; Muscat,Oman.Özellikle Ortadoğulu misafirlerimiz yüksek fiyatlı üst kategori oda ve üniteleri tercih ediyor, otelde diğer misafir gruplarına oranla çok daha fazla yiyecek ve içecek tüketiyor, spa hizmetlerini daha fazla kullanıyor ve özel servisler talep ediyorlar.  Mal sahipleri için yarattığımız operasyonel kârlılık için mütevazi olarak en az global markalar düzeyinde diyebiliriz.
 
Bu başarılı performansımızla Türkiye ve BDT ülkelerinde otel yatırımcılarına çok tatminkar finansal getiriler, misafirlerimize mutluluk verici deneyimler ve birlikte çalışacağımız iş arkadaşlarımıza heyecan verici kariyer olanakları sunmak istiyoruz."

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam