Tatil City Dubai vize işlemleri hakkında bilgiler veriyor.

Dubai’ye gitmek için “vize gerekli mi?”, “nasıl başvurabilirim?” gibi sorularınız vardır. Dubai’ye seyahat edecek olan ve bordo yani umuma mahsus pasaport sahipleri vize için gerekli işlemleri yaptırmak zorundadırlar.

Tatil City Dubai vize işlemleri hakkında bilgiler veriyor.

Dubai’ye gitmek için “vize gerekli mi?”, “nasıl başvurabilirim?” gibi sorularınız vardır. Dubai’ye seyahat edecek olan ve bordo yani umuma mahsus pasaport sahipleri vize için gerekli işlemleri yaptırmak zorundadırlar.

Tatil City Dubai vize işlemleri hakkında bilgiler veriyor.
14 Kasım 2018 - 17:51 - Güncelleme: 14 Kasım 2018 - 18:00

Hususi, Hizmet ve Diplomatik yani siyah pasaportu bulunan vatandaşlarımız ise Dubai ve Türkiye arasındaki anlaşma icabı 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatler için vizeden muaf tutulmuşlardır.Dubai vize işlemleri acentamız tarafından yapılmaktadır.

Turistik amaçla seyahat etmek isteyen bordo yani umuma mahsus pasaport sahipleri için kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere iki türde vize uygulanmaktadır. Bu kapsamlar içerisinde vatandaşlarımızın yapacakları seyahatler tek girişli ve çok girişli olmak üzere sınıflandırılacaktır. Dubai için turistik vize onaylandığı andan itibaren 58 gün içerisinde ülkeye giriş yapılmalıdır.

Kısa süreli Dubai vizesinde ise konaklama süresi toplamda 30 gündür ve bu süreyi uzatmak mümkün değildir. Ancak her ne kadar 1 aylık bir süre söz konusu gibi gözükse de Birleşik Arap Emirlikleri kısa süreli Dubai Turistik Vizesi sahiplerinin 28 gün sonunda çıkış yapmasını istemektedir. Süre aşımı söz konusu olduğu takdirde ise 3000 Amerikan Dolarında bir yaptırım uygulaması mevcuttur.

Uzun süreli Dubai vizesi ise yine kısa süreli vize gibi tek girişli ve çok girişli şeklindedir. Uzun süreli vizede vatandaşlarımız 90 günlük bir konaklama hakkına sahiptir. Uzun süreli Dubai vizesi başvurusunda da süre aşımı söz konusu olmadığından 90 günün sonunda vatandaşlarımız ülkeyi terk etmek mecburiyetindedirler.
Dubai Emirliği, Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan 7 emirlikten biridir.

Dubai Vizesi İçin Hangi Evraklara İhtiyacım Var?

Dubai vizesi online başvuru kabul etmektedir. Ancak bu online başvuruda istenen her evrağın düzgün bir şekilde taratılıp yüklenmesi istenmektedir. Pasaport fotokopisinin resimli, kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfalar renkli bir şekilde taranmalıdır.

10 yıldan eski pasaportlar eski oldukları için risk taşırlar. Kabul edilmeme olasılığı mevcuttur. Bunun dışında vize işlemleri için ödenen bedelin banka dekontu ve eğer yabancı pasaport sahipleri söz konusu ise renkli bir şekilde taranmış T.C. oturma belgesi gereklidir. Evraklar doğru  bir şekilde taratılıp yüklenmişse online sitesinden işleme alınacaktır.

Dubai Turistik Vizesi için yapılacak başvurular Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Vatandaşlarımız isterlerse konsolosluğa bağlı Göçmenlik Ofisi’ne ya da Göçmenlik Ofisi tarafından yetkilendirilmiş seyahat ve turizm acentelerine yapabilmektedir.

Vize işlemlerinin sonuçlanması ise başvurudan itibaren 72 saat içerisinde gerçekleşmektedir. Ancak resmi tatil gibi durumların mutlaka göz önüne alınması gerekir. Resmi tatillerde ve konsolosluğun çalışmadığı günlerde bu süre biraz daha uzayabilmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum