Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Transilvanya Şatolar turu ile masalsı bir seyahat

Bu Cadılar Bayramı’nda Jolly Transilvanya Şatolar turuyla sizi benzersiz bir seyahate çağırıyor

Transilvanya Şatolar turu ile masalsı bir seyahat

Bu Cadılar Bayramı’nda Jolly Transilvanya Şatolar turuyla sizi benzersiz bir seyahate çağırıyor

Transilvanya Şatolar turu ile masalsı bir seyahat
23 Ağustos 2019 - 10:18

Tatil severleri gece yolculuğunun ardından Bulgaristan’ın Rusçuk şehrine karşılayacak. Tuna Nehri üzerinde bulunan Dostluk Köprüsü’nden geçerek Romanya Giurgiu Hududu’na varacak ve buradaki işlemlerin ardından Doğu’nun Paris’i olarak bilinen Bükreş’e ulaşılacak.

Bükreş’i yakından tanıma fırsatı bulacağınız bu turda, Devrim Meydanı, Üniversite Meydanı, Roma Ahteniumu, Çavuşesku tarafından yaptırılan Halk Evi (Parlamento Sarayı), Atamız Mustafa Kemal Atatürk Heykeli , Garnizon Binası, Unirii Meydanı, Bükreş Eski Şehir, Kraliyet Sarayı, Zafer Takı, ünlü Romen Besteci Piyanist George Enescu adına yapılmış müze, Bükreş’in en ünlü caddesi olan CaleaVictoriei, Havacılar Anıtı Bükreş Tarih Müzesi panoramik olarak görülecek yerler arasında.

Bir sonraki durak Romanya’nın en can alıcı yerlerinden olan Transilvanya Bölgesi. Transilvanya’nın en güzel kasabalarından biri olan Sinaia’ya varışın ardından kısa panaromik şehir turu gerçekleştirilecek. Tatil severleri, Avrupa’nın en güzel şatolarından biri olan Peleş Sarayı karşılayacak. Bu ziyaretin ardından Raşnov’a geçilecek. Burada Alman Töten Şövalyeleri tarafından inşa edilmiş Raşnov Köy Kalesi ziyaret edilecek. Ardından tarihi güzellikleri ve kafeleri ile meşhur Braşov şehrine hareket edilecek.

Ortaçağ Alman Rokoko üslubunda inşa edilmiş benzersiz tarihi yapıların yer aldığı bu güzel şehirde Kara Kilise, Şehir Surları, Korunmuş Dar Sokakları görülecek yerler arasında. Osmanlı tarihinde Kazıklı Voyvoda olarak bilinen III.Vlad’ın Kont Drakula filmlerine konu olmuş, vampir efsanesinin doğduğu ve yıl içinde sadece Cadılar Bayramı’nda gece açık olan gizemli Drakula Şatosu’nda gerçekleşen kutlamalarla seyahat severler eğlenceye doyacak.

Sinaia’da konaklamanın ardından turun son durağı Osmanlı Tarihinde Osmanlı-Rus Savaşları esnasında adını sıkça duyduğumuz, Bulgaristan’ın ilk başkenti olan VelikoTarnovo. Yantra Nehri üzerine kurulmuş tarihi V.Tarnovo Şehri’ni yakından tanımak adına şehir turu gerçekleştirilecek.
 

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam