Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Troas Kültür Rotaları'na ÇTSO'dan tam destek

Troas Kültür Rotaları Projesi kapsamında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri H Sema Sandal'ı ziyaret ederek bilgilendiren Proje Genel Koordinatörü Ali Öztüfekci; yapılacak işbirliği çerçevesinde görüş alışverişinde bulundu.

Troas Kültür Rotaları'na ÇTSO'dan tam destek

Troas Kültür Rotaları Projesi kapsamında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri H Sema Sandal'ı ziyaret ederek bilgilendiren Proje Genel Koordinatörü Ali Öztüfekci; yapılacak işbirliği çerçevesinde görüş alışverişinde bulundu.

Troas Kültür Rotaları'na ÇTSO'dan tam destek
24 Aralık 2018 - 16:51

Troas Kültür Rotaları Projesi saha ve köy çalışmalarına yönelik fizibilite çalışmalarının ardından  Proje Genel Koordinatörü Ali Öztüfekci ve Proje Basın Danışmanı Nilgün Atar tarafından  paydaş bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştirildi.

Çanakkale Valiliği himayesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile Troya 2018 yılı kapsamında yürütülen Troas Kültür Yolları Projesi; 2 deniz, 2 yarımada, 2 körfez, 2 ada, 2 dağ, 1 boğaz ile konumlanması açısından dünyada eşsiz bir özelliğe sahip.

Tarihe iz bırakmış ölümsüz isimlerle adlandırılan 19 etabın zengin hikayeleriyle ulusal ve uluslararası büyük bir çekim alanı yaratacak rotanın köylerle buluşturularak turizmle kırsal kalkınma modeli hedeflenmesi projeyi yürüyüş yolları arasında farklı bir yere taşıyor.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri H Sema Sandal'ı ziyaret ederek proje detayları hakkında bilgi veren Koordinatör Ali Öztüfekci yapılacak işbirliği çerçevesinde görüş alışverişinde bulundu.
Troas Kültür Rotaları Projesinin Çanakkale'de tüm kurum ve kuruluşları kucakladığını belirten Proje Koordinatörü Ali Öztüfekci; " projeyi tüm paydaşlara anlattık, 18 kurum yetkilisi ile işbirliği, destekleme ve görevler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk, önerileri dinledik, notlarımızı aldık. Ziyaretlerimiz her açıdan memnuniyetle karşılandı ve bölgede üst seviyede büyük sinerji yarattı" açıklamasında bulundu.

2018 TROYA YILI ÇALIŞMALARI ÇTSO’DA BAŞLATILDI..
Troya 2018 yılının ÇTSO çatısında gerçekleştirilen uzun soluklu çalışmaların sonucunda kabul edildiğini aktaran Genel Sekreter Sema Sandal; “Troya yılı ÇTSO çatısında doğdu. Odamızdaki 21 meslek grubundan bir kaçı doğrudan turizmle ilgili. 4 yıldır gündeme getirdiğimizTroya Yılı için bütün STK’lar, kamu kurumları, turizmle ilgili kuruluşları bir araya getirdik vedeklarasyonimzalandı, çok ciddi bir lobicilik yaptık.Cumhurbaşkanı 2018 Troya yılını resmen ilan edince herkes sahiplendi. O zamandan beri de Oda olarak birçok çalışma yaptık, yürütülen projeleri de hep destekledik.” dedi.

ÇTSO OLARAK PROJEYİ DESTEKLEMEYE HAZIRIZ
Proje ile ilgili görüşlerini aktaran ÇTSO Genel Sekreteri Sandal; “Troas Kültür Rotaları Projesi’nin coğrafi olarak rotanın bilinmesi yönünde büyük farkındalık yaratacağına, sürdürülebilir olması açısından bölgeye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Son yıllarda yürüyüş turizmine büyük ilgi var, projenin hayata geçmesiyle birlikte konaklama ve alışveriş artacak,  bölgedeki turizm hareketliliğinden pek çok sektör olumlu etkilenecek. Çanakkale’ye katkı sağlayacak Troas Kültür Rotaları’nın tanınması, yaygınlaşması ve kabullenir olması için üzerimize ne görev düşüyorsa desteklemeye hazırız. Bu tür projeler birlik beraberlik anlayışı ve işbirliği ile başarıya ulaşıyor. Destekleyenlerin bir tanesi bile eksik olsa projenin ilerlemesi mümkün olmuyor. Bölge için hayati öneme sahip Yat limanı projemiz bu nedenlerle hayata geçirilemedi.” ifadelerine yer verdi.

YÖNETİMDE VE MECLİSTE DAHA ÇOK KADIN OLMALI….
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın her bölümünde çalışarak iş hayatını 22 senedir sürdürdüğünü belirten Sema Sandal; son 7 yıldır Genel Sekreter olarak görev yapıyor. Ticaret ve Sanayi Odalarında önemli pozisyonlarda kadınların azınlıkta olduğuna dikkat çektiğimiz Sandal; “yönetimimizde kadın erkek ayrımcılığı yok. Bu anlamda şanslıyız. İşimi çok severek yapıyorum. Mesai ve saat kavramımız yok. Troya yılı için uzun saatler süren sayısız toplantı yaptık. Yönetime ve meclise kadınların girmesini istiyorum. O yönden bir eksikliğimiz var. Yönetim 11 kişi, hepsi erkek, mecliste bir kadın üyemiz var. Kadınlara seçimlerde çok çalışmalarını ve seçilmeleri için bir engel olmadığını söylüyorum hep” dedi.

KÖY KADINLARI BAŞLAMAK İÇİN HAZIR... 
Köy ziyaretlerinde görüşülen yöre kadınlarının projeyi büyük bir samimiyetle sahiplendiklerini, ilk adımları atarak işe başlamış doğru örnekler gördüklerini belirten proje ekibi;“ev pansiyonculuğundan, hediyelik eşya üretimine, yöresel ürünlerin satışı, temel turizm eğitiminden ve yabancı dil öğrenmeye kadar her konuya açık bir duruş sergileyen köy kadınları çok çalışarak başaracaklarının bilincindeler sadece rol model ve eğitim gerekiyor. Troas Kültür Rotaları bu anlamda pek çok yıldız köy çıkarırken, girişimci çalışkan kadınların da yolunu açacak.” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam