Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TUI Russia'dan Turizmcilere çağrı.

TUI Russia & CIS Ceo'su Taras Demura ve TUI Russia & CIS Genel Müdürü Oğuz Ergül, Akra Hotel'de organize edilen toplantıda Antalyalı turizmcilerle buluştu.

TUI Russia'dan Turizmcilere çağrı.

TUI Russia & CIS Ceo'su Taras Demura ve TUI Russia & CIS Genel Müdürü Oğuz Ergül, Akra Hotel'de organize edilen toplantıda Antalyalı turizmcilerle buluştu.

TUI Russia'dan Turizmcilere çağrı.
12 Nisan 2019 - 12:01

TUI Russia & CIS Genel Müdürü Oğuz Ergül aldı. Ergül konuşmasına 2019 ve sonraki sezonlardaki planlarını anlatarak başladı. Değerlendirmesinde; “2019 yılı ve sonraki 5 yıllık planları yapmaktayız. Daha uzun soluklu çalışacağımız partnerler arıyoruz ve pazar için doğru ürünlere fokuslandık.

Side, Alanya, Kemer, Dalaman bölgelerinde Exculusive ürünler aramaktayız. Bunun dışında konsept ürünlerde büyüme planlıyoruz” dedi. Yeni destinasyonlar açmayı planladıklarını da belirten Ergül; 2020 yılı için Rusya’daki uçuş noktalarını 35’e yükselteceklerini söyledi.

Uçak krizinin ardından otellerin yaralarının yeni yeni sarıldığını ifade eden Ergül, “İyi zamanlarda olduğu gibi kötü zamanlarda da partnerlerimiz olan oteller desteklerini bizden hiç esirgemediler. Onlara teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. 2016 yılı yazında TUI Russsia & CIS olarak sadece Ukrayna pazarına hizmet ettiklerini ve Türkiye’de 65 bin pax gerçekleştirdiklerini söyleyen Ergül, 2017 yılında Rusya’nın açılmasıyla pax sayılarının 300 bin’e yükseldiğini belirtti. Ergül, “Geçen yıl Türkiye 550 bin pax gerçekleştirdik. TUI Russia ve CIS olarak bu yıl ise 950 bin, 2020 yılında ise 1 milyon 800 bin pax hedefliyoruz. Ve her yıl gördüğünüz gibi sayılarımızı iki katına çıkararak büyüme gerçekleştirdik. Bu paxlara ulaşmamızda siz partnerlerimizin de büyük emekleri ve katkıları var. İleri ki yıllarda da büyüme hedeflerimizde siz değerli partnerlerimizle sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Ergül, Temmuz ve Ağustos aylarındaki sıkıntılara değinerek otellerden bu konu da destek olmalarını istedi. Ergül, konuşmasını şu şekilde devam etti; “Şu an 2019 yılının çok başındayız, ama bir tur operatörü olarak pazarda gördüğümüz sıkıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum. Şuan da Nisan’ın ortasındayız ve EB dönemi bitmek üzere. Nisan ayı uçaklarımızın yüzde 85’ini doldurduk. Mayıs uçaklarımızın ise yüzde 65’i dolu.

Haziran uçaklarımızın yüzde 50’si doldurduk. Ancak Temmuz ve Ağustos dönemi doluluklarda ciddi düşüşler var. Bu sıkıntı sadece bizim ile alakalı değil. Tüm pazardaki aktörlerin aynı sıkıntıyı ve zorluğu yaşadıklarını biliyoruz. Bunun en büyük nedeni yüksek fiyat politikasıdır. Tüketicide son dakika düşüş beklentisi var. Ya da tatilini Temmuz ve Ağustos’ta değil de ön ve arka sezonda kullanma tercihinde bulunuyor.”

Satışların son dakikaya kalması ile tur operatörlerinin ciddi anlamda zararlar ettiğini söyleyen Ergül, “Tüketici bu dönemdeki tatil tercihini daha hesaplı olan, Tunus ve Mısır’dan yana kullanıyor. Bunun sonucu olarak da bu durum bu şekilde devam ederse beklentimiz, tüm pazardaki operatörler olarak söylüyorum; 2018 de yaşanan aynı operasyonlara uğrayacağımızı düşünüyoruz. Bunları yaşamamak adına Temmuz ve Ağustos aylarında belli uçakların iptali söz konusu olabilir ya da başka destinasyonlara kayabiliriz. Bu anlamda bu aylarda karşılıklı önlemler almalıyız” diye konuştu.


Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam