Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Turizmciler okulların Ağustos'ta açılmamasını istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) özel okullarla devlet okullarında telafi eğitimlerinin Ağustos ayında başlayacağına ilişkin açıklaması turizm sektöründe umutsuzluk yarattı.

Turizmciler okulların Ağustos'ta açılmamasını istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) özel okullarla devlet okullarında telafi eğitimlerinin Ağustos ayında başlayacağına ilişkin açıklaması turizm sektöründe umutsuzluk yarattı.

Turizmciler okulların Ağustos'ta açılmamasını istiyor.
24 Haziran 2020 - 11:28

Pandemi sürecinden en çok etkilenen turizm sektörünün Ağustos ayında tatilciler buluşup yaralarını sarmayı planladığını anlatan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, kararın gözden geçirilmesini istedi. İşler, "Okulların Ağustos ayında da uzaktan eğitimle devam etmesini istiyoruz. Aksi halde Temmuz'da açan, Ağustos'ta kapatan bir sektör durumuna geleceğiz" dedi.
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle özel okullarla devlet okulları 23 Mart'ta tatil edildi ve uzaktan eğitim süreci başlatıldı. 20 Haziran'da Liselere Geçiş Sınavı ile birlikte uzaktan eğitimi sonlandıran Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarla devlet okullarında yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takvimini açıkladı. Telafi eğitiminin özel okullarda 15 Ağustos 'ta, devlet okullarında 31 Ağustos'ta başlayacağı belirtildi. Öğrencilerin yüz yüze eğitim ile eksiklerinin telafi edilmesini amaçlayan eğitimlerin üç hafta süreceği dile getirildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın telafi eğitimlerinin başlayacağı açıklaması umudunu iç turizme bağlayan, Ağustos ayında hareketlilik bekleyen konaklama sektöründe umutsuzluk yarattı.  Kamu bankalarının yeni kredi paketi açıkladığını hatırlatan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Hemen ardından Ağustos ayında okulların açılması kararının alınması paketin ölü doğmasına yol açtı" dedi. Okulların Ağustos ayında da uzaktan eğitime devam etmesini istediklerini belirten İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Kamu bankalarının üç ayı geri ödemesiz, 18 ay vadeli tatil destek tüketici kredisi ve kredi kartı uygulamalarını açıklaması sektörde heyecanla karşılandı, iç turizmde canlılık yaratacağı beklentisi oluştu. Ağustos ayında, tam da en sıcak havalarda turizmcinin tatil yapanlarla buluşup kaynaşacağı, yaralarını sarmaya çalışacağı bir ayda özel okullarla devlet okullarının telafi eğitimi için açılacağı açıklaması sektörde hayal kırıklığı yarattı. Kararın bir an önce gözden geçirilmesini, uzaktan eğitimin Ağustos ayında da devam etmesini veya telafi eğitiminin sonraki aylarda yapılmasını istiyoruz. Aksi halde bu teşvik paketi çok az bir kesimle buluşacak ve amacına ulaşamayacak."

Seyahat uyarı ve kısıtlamaları, uçuş iptalleri nedeniyle yurt dışı pazarlarda ne tür gelişmeler olacağının bilinmediğini belirten Mehmet İşler, ilk beş aylık istatistiklerdeki rakamların durumun vehametini ortaya koyduğunu söyledi. 

İşler, "Yurt dışında durumun nasıl gelişeceği, olumlu gelişmeler sağlansa bile Ağustos'tan sonra ne olacağı belli değil. Görünen o ki, yurt dışında dişe dokunur bir gelişme olmayacak. Bu sene iç pazarda bir hareketlilik görünüyor. Ağustos'ta okullar üç haftalığına açılırsa yandı gülüm keten helva. Temmuz'da açan, Ağustos'ta kapatan bir sektör durumuna geleceğiz. Bir aylık çalışmayla 12 ayımızı kurtarmaya çalışacağız.  Okulların telafi eğitimine açılması kararının bir an önce düzeltilmesi lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam