Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TURİZMCİLER WTM İÇİN LONDRA'DA !

WTM Londra Uluslararası Turizm Fuarı bu yıl 40. kez kapılarını açtı. İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen fuar, dünya çapında seyahat pazarının ana aktörlerini ve turizm profesyonellerini ağırlıyor.

TURİZMCİLER WTM İÇİN LONDRA'DA !

WTM Londra Uluslararası Turizm Fuarı bu yıl 40. kez kapılarını açtı. İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen fuar, dünya çapında seyahat pazarının ana aktörlerini ve turizm profesyonellerini ağırlıyor.

TURİZMCİLER WTM İÇİN LONDRA'DA !
05 Kasım 2019 - 10:20

Dünya turizminin buluşma noktası olan WTM Londra Fuarı’na bu yıl 182 ülke katılıyor. 3 gün boyunca 50 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayacak olan fuar, 3 milyar pound değerinde iş hacmi oluşturuyor.

Fuara Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) adına; Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Başkan Yardımcısı Bedirhan Bayka, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özden, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, TÜRSAB Batı Antalya BTK Başkanı Rıza Perçin, TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın ve TÜRSAB Stratejik Planlama, Koordinasyon ve Pazarlama Grup Başkanı Levent Demirel katıldı.

TÜRSAB; ITB Berlin, MITT Moskova, ATM Dubai gibi önemli uluslararası fuarların ardından WTM Londra Fuarı’na bu yıl ilk kez kendi standıyla katılıyor. 5 bin turizmci ve turizm markasının stant açtığı WTM Londra 120 metrekarelik stantla temsil ediliyor. Üyelerin kullanımına da açılan TÜRSAB standında, ziyaretçilere dağıtılan katalog, broşür ve haritalarla Türkiye’nin tanıtımı yapılıyor.

BAĞLIKAYA; DÜNYACA ÜNLÜ CNN INTERNATIONAL EDİTÖRÜNÜ TÜRKİYE’YE DAVET ETTİ
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Türkiye için büyük önem taşıyan İngiltere pazarında önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Sektör temsilcileriyle de bir araya gelen Bağlıkaya, ilk olarak CNN International televizyonun dünyaca ünlü ekonomi ve iş dünyası editörü Richard Austin Quest ile görüştü. Quest’i Türkiye’ye davet eden Bağlıkaya, ünlü gazetecinin daveti kabul ettiğini ve yakın zamanda ülkemize geleceğini duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar TÜRSAB standını ziyaret etti.

Bağlıkaya; dünyanın en büyük tur operatörlerinin Londra’da buluştuğuna dikkat çekerek, seyahat tercihlerinin belirlendiği, profesyonellerin ve global oyuncuların katıldığı fuarların ülkemiz turizmine de büyük fayda sağladığını belirtti. Bağlıkaya; “WTM Londra Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri. Türkiye açısından bakıldığında İngiltere, çok önemli bir pazar. 2014 yılında 2,6 milyon İngiliz vatandaşını ülkemizde ağırladık. 2019’da şu ana kadar 2,2 milyon İngiliz ülkemizde tatil yaptı. 

WTM Londra sadece İngiltere’yi tanımlamıyor, tüm dünyadaki turizm sektörünün kalbi burada atıyor. Fuarda Türkiye için çok olumlu bir hava var. Tabi ki Thomas Cook gibi büyük bir firmanın iflası Türkiye’de ufak bir pazar boşluğu yarattı. Türk tur operatörleri son derece aktif ve işlerine sahip çıkan bir şekilde çalışarak bu boşluğu bir iki yıl içinde dolduracaktır. Önümüzdeki senelerde Thomas Cook’un negatif etkilerini kapatacağımızı düşünüyorum. Biz, rekabet üstünlüğüne ve kaliteli bir ürüne sahibiz. Üstelik Avrupa ile mesafemiz de yakın.

Yakın coğrafyadaki ülkelerde turizmciler olarak yapacağımız çok şey, almamız gereken çok yol var. Rekabet ettiğimiz ülkelerle başa baş gidiyoruz.  2020 ve ondan sonraki dönemde turist sayısının rekorlar kırarak devam edeceğine inancımız tam. Burada yalnızca İngiltere değil, Avrupa’dan turist aldığımız ülkelerin de stantları var. Diğer ülkelerle de görüşmeler yapılıyor. Edindiğimiz izlenim görüşmelerin son derece olumlu geçtiği yönünde” dedi. 

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, yarın Avrupa Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri Birliği (ECTAA) Başkanı Pawel Niewiadomski ile de bir görüşme gerçekleştirecek. İkili görüşmede Avrupa seyahat pazarında yaşanan gelişmeler değerlendirilecek.  

WTM Londra Fuarı turizm profesyonellerinin yanı sıra; hava yolları, oteller, tur operatörleri, finansman servisleri, restoran ve medya mensuplarını da ağırlıyor. Sektörle ilgili çeşitli seminer ve konferansların da yapılacağı fuar, 6 Kasım’da sona erecek.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam