Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Turizmde gelecek on yılın trendleri neler?

İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) tarafından düzenlenen toplantıda turizmde gelecek on yılın trendleri değerlendirildi. Turistlerin kişisel özel seyahatlerden, jet ile dünya turları ve ekolojik seyahatlere kadar farklı alanları tercih edebilecekleri ifade edildi.

Turizmde gelecek on yılın trendleri neler?

İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) tarafından düzenlenen toplantıda turizmde gelecek on yılın trendleri değerlendirildi. Turistlerin kişisel özel seyahatlerden, jet ile dünya turları ve ekolojik seyahatlere kadar farklı alanları tercih edebilecekleri ifade edildi.

Turizmde gelecek on yılın trendleri neler?
28 Şubat 2020 - 09:25

İstanbul Turizm Derneği ev sahipliğinde Raffles Hotel İstanbul’da gerçekleşen toplantıda Besfin Finansal Hizmetler Danışmanlık Şirketi’nin hazırladığı ‘Turizmde Gelecek On Yılın Trendleri’ adlı raporun sunumu yapıldı. Yalçın Aydın başkanlığında ISTTA Yönetim Kurulu’nun hazır bulunduğu toplantıda raporun sunumunu Besfin Kurumsal Finansman Direktörü Nihan Tarmur yaptı.Dünya turizminden İstanbul’daki turizm rakamlarına kadar detaylı bir analizi içeren raporda turizmdeki trendler ön plana çıktı.İşte turizmde gelecek 10 yılın trendleri…

Kişiye Özel Seyahatler
Kişiselleştirilmiş seyahat gün geçtikçe yeni teknolojilerle gelişim göstermektedir. Gurme keşiflerden sanat avcılığı, macera ve spor seyahatlerine kadar birçok alana kişiler özel ilgi gösteriyor. Bu seyahat trendinin gelecekte cazibesini koruyacağı düşünülüyor.

Ekolojik Seyahat
GretaThunberg isimli İsveçli iklim aktivisti genç öğrencinin başlatmış olduğu farkındalık hareketinin turizm sektörüne etkisiyle, gelecek seyahat tercihlerinin doğayı korumaya yönelik değişiklik göstereceği öngörülmektedir.

Sağlıklı Yaşam ve Spa Seyahatleri
Gelecekteki seyahat trendlerinde sağlıklı yaşam ve spa seyahatleri de öne çıkmaktadır. Sağlıklı yaşam mottosunu benimseyen yolcuların sayıları her geçen gün artmaktadır. Dolayısıyla zayıflama kampları, lüks ve teknolojik cihazlardan uzak tatil anlayışı, yoga ile yenilenme gibi aktivitelerin bulunacağı seyahatlerin ilgi göreceği tahmin edilmektedir.

Yavaş Seyahat
Sloganı ‘‘teknolojiden uzak dur, dünya ile ilişkilerini tazele ve rahatla’’ olan Yavaş Seyahat trendi, Dünya’nın ünlü iş adamlarından Bill Gates’in de içerisinde bulunduğu büyük bir kitleyi etkisi altına almaya hızla devam etmektedir.

Jet ile Dünya Turları
Özel jetlerle düzenlenen tematik seyahatler veya dünya turları çok revaçta. Dünyanın lüks otel zincirleri ve seyahat firmaları bu trende öncü oluyor. Gelecek dönemlerde jet ile dünya turlarının turizmde ilgi göreceği öngörülüyor.

Sosyal Sorumluluk Seyahatleri
Dünya siyasi kargaşa halindeyken, birçok insan tatilde bile bir fark yaratıyormuş gibi hissetmek ister. Diğer insanlara yardım etmek iyi hissettirir ve bu seyahat türünün popülaritesini 2030 ve sonrasında da artırması beklenmektedir.

Glamping Seyahatleri
Rutine binen tatil anlayışından sıkılan gezginlerin ortaya çıkarttığı, alım gücü yüksek kişilerin rağbet ettiği yepyeni bir akım ‘Lüks Kamping’ ya da ‘Butik Kamping’ (Glamping) gelecek trendleri arasında yer alacağı tahmin ediliyor.

ISTTA İstanbul’un tanıtımında öncü olacak
İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aydın, İstanbul’u turizmde dünyanın en iyi şehirleri arasında görmeyi arzuladıklarını belirterek, “Ülkemizde turizm denildiğinde şüphesiz en önemli markamız İstanbul. Bugün Türkiye’nin en fazla turizm çeken şehri İstanbul’umuzu turizmde dünyanın en üst sıralarında görmeyi arzuluyoruz.Tarihte farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehrimiz, son yıllarda turizmde ciddi atağa geçti ve 2019 yılında yaklaşık 15 milyon turisti ağırladı. Ancak İstanbul için bu rakamı kesinlikle yeterli bulmuyor, şehrimizin çok daha fazlasını hak ettiğini düşünüyoruz. Hep birlikte yapacağımız çalışmalarla önümüzdeki dönemlerde 25-30 milyon gibi rakamlara ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.
Yalçın Aydın, sektörü ve piyasayı yakından takip eden yönetim kurulu üyeleri ile bu tarz projelere devam edip İstanbul markasının dünyada farkındalığını arttırmaya hızla devam edeceklerinin altını çizdi.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam