Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜRSAB'IN ÖNEMLİ TURİZM PROJESİ "AGRO TURİZM" PROJESİ TANITILDI !

TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı, bir süredir üzerinde çalıştığı Agro Tarım Projesi kapsamındaki ilk adımı zengin mutfak kültürü olan Hatay’da attı.

TÜRSAB'IN ÖNEMLİ TURİZM PROJESİ "AGRO TURİZM" PROJESİ TANITILDI !

TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı, bir süredir üzerinde çalıştığı Agro Tarım Projesi kapsamındaki ilk adımı zengin mutfak kültürü olan Hatay’da attı.

TÜRSAB'IN ÖNEMLİ TURİZM PROJESİ
09 Mayıs 2022 - 13:57

5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen geziye; TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın ve Hatay Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aycıl öncülüğünde toplam 12 acentamızın temsilcileri katıldı.

TÜRSAB Heyeti’nin ilk durağı olan Arsuz Expo Alanı’nın ardından Antakya Expo Alanı da detaylıca incelendi. Burada Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la da görüşülerek Expo ile ilgili rakamsal bilgiler ve sürdürebilirlik konuları gibi daha detaylı bilgiler alındı.

Heyetin bir sonraki durağı ise Amonos Dağı eteklerindeki Yanantaş oldu. İlk gün Samandağ Sahili’nde bulunan Hikmet Dönmez Restoran’da sunulan yöresel örnekleri ile akşam yemeği yendi ve ateş yakılarak geleneksel Hıdırellez kutlandı. Konaklama ise yeni açılan Artes Otel’de yapıldı.

Gastronomi İhtisas Başkanlığı Sekreteri ve Hatay Sorumlusu Lemye Şahin’in hazırladığı programın ikinci ve son gününde öncelikle Yayladağı Kadın Kooperatifi ziyaret edildi.  Şenköy Yöresel Peynir İşleme Tesisi’nde üretim aşamaları görüldü, hemen sonrasında tüm katılımcıların dahil olduğu çilek hasadı yapıldı ve kültür mantarı üretme tesisi gezildi.

Yayladağ Sınır Kapısı ve çok yakınlarda yer alan Suriye’ye topraklarında yer alan Keseb şehri görüldü. 2019 yılında tek bir ağaç dahi kesilmeden tamamlanan Aba Güreşi Alanı, Yayladağ Belediye Başkanı Mustafa Sayın ile birlikte gezildi ve ardından zengin yöresel çeşitleri ile tesisin sosyal mekânında öğle yemeği yenildi.

Yemek sonrası Samandağ Koza Kadın Kooperatifi’nin İpek Evi ziyaret edildi. Heyet burada doğal yöntemlerle ipek boyama işlemlerinin yapılışı görüldü. Burada da yerel yemekler atölye çalışması esnasında sunuldu.

Yağan şiddetli yağmur altında Zeytunlu’da portakal bahçesinde portakal hasadı yapan TÜRSAB Heyeti, Samandağ Kadın Kooperatifi’nin “Gastroköy Projesi”ni de inceleme imkânı buldu.

Heyet dönüş yoluna çıkmadan önce muhteşem manzarası olan Samandağı Gümüş Cafe’de kooperatifli kadınların hazırladığı zengin yöresel yemeklerle geziyi sonlandırdı.

TÜRSAB, 2 gün gibi kısa bir sürede Hatay’da çok sayıda işletme ile Agro Turizm için görüşmeler yaptı ve bu sayede seyahat acentalarımıza satışa sunulabilecek yepyeni bir ürün paketi oluşturdu.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam