Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ünlü otel icradan satışa çıkarıldı.

Marmaris İçmeler'de bulunan bölgenin önemli tesislerinden İdaş Park otel icraadan satışa çıkarıldı.Otelin fiyat ise 15.4 milyon TL olarak belirlendi.

Ünlü otel icradan satışa çıkarıldı.

Marmaris İçmeler'de bulunan bölgenin önemli tesislerinden İdaş Park otel icraadan satışa çıkarıldı.Otelin fiyat ise 15.4 milyon TL olarak belirlendi.

Ünlü otel icradan satışa çıkarıldı.
21 Mayıs 2019 - 10:44

Bölgede genellikle İngiliz pazarı hakim.

İhale ilanı: 

2017/10 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Muğla İli Marmaris ilçesi İçmeler Köyü Kumluörencik mevkinde kain tapunun 0 ada - 1827 parselde kayıtlı 3.025,00 m2 yüzölçümüne sahip altı katlı betonarme otel. Taşınmazın mevcutta 5 zemin kat ve üzerinde 5 kattan oluşan, turistik amaçlı kullanılan bir otel olduğu görülmüştür.

Taşınmaz (otel) denize yakın, bölge merkezi konumda olup, turistik ve ticari faaliyetler aktif bölgededir. Sahile yaklaşık 180m mesafede, çevresinde oteller bulunan bir konumdadır. Giriş katı yüksek tavanlı ve otel girişi, restoran, muhasebe, resepsiyon, bilardo salonu, bina giriş katında bulunan restoran daire şekilli ama ana yapı bloğunda iç kısımda kalan alanın kapatılması ile oluşturuluş üst kapalı yaklaşık çık teras ve bahçesinde altıgen şekilli bir yüzme havuzu, çocuk havuzu, havuz bar ve bardan oluşmaktadır.

Otel ana bloğu zemin üstünde 32m çaplı bir daire şeklinde 5 kat yükselen bir blok olup, her katta 20 adet olduğu en üst katta (çatı arası) 23 oda olduğu görülmüştür. Toplam oda sayısı yaklaşık 103 olup her katta ayrıca servis odası, yangın merpeni ve erişim amaçlı betonarme merpen, servis asansörü ve misafir asansörü olduğu görülmüştür.Yapıda 2 asansör, 1 yangın merpeni, 1 servis merpeni ayrıca iç cephede katlara erişimi sağlayan ikinci bir betonarme merpen vardır. Giriş katta, zeminler bej mermer-traverten kaplama, duvarlar alçı-saten sıva üzeri boyalı çeşitli kolon ve yüzeyler duvar kağıdı ve doğal taş ile kaplıdır. Doğramalar alüminyum ve PVC olup, zemin kat bina çevresinde teras üstü pergola ile kullanılabilir duruma getirildiği görülmüştür. 1 ve 4. Otel oda katlarında zeminler seramik, merpen-asansör dağılım noktaları bej mermer kaplıdır. Odalarda WC-banyo tüm ıslak hacimler yer-duvar seramik kaplıdır. Duşakabin, tezgahüstü lavabo, klozet ve batarya sistemleri mevcut olup, banyolarda asma tavan vardır. Odalarda yerler seramik duvarlar alçı sıva üzeri boyalı, oda kapıları ve iç kapıları ahşaptır. Her oda da klima, mini buzdolabı , bir adet boy dolabı ve iki komidin bulunmaktadır. 5. Otel katında yerler seramik, duvarlar sıva üzeri boya olup, oda ve iç kapıları ahşap, yatak ve tüm malzemeleri daha eski malzeme ile yapılı durumdadır. 5. Kata normal asansör ve merpen çıkmamakta olup, servis merpeni ile erişilmektedir. Dolaplar MDF lam, WC lerde yarım lavabo, duşakabin, klozet olup, doğramaları alüminyumdur. Oda alanı yaklaşık 20,0m2 civarındadır. Bodrum katta yerler seramik ve kısmen eski durumda mermer-traverten kaplama olup, su aldığı ve nem etkileri olduğu görülmüştür. Yüzme havuzu, spor salonı, masaj-spa merkezi kısımları asma tavanları su-nem sebebi ile hasarı durumdadır. Bodrum katında, kapalı yüzme havuzu, masaj-spa odaları, toplantı salonu, doktor odası, elektrik odası, çamaşırhane, spor salonu gibi mekanlar ayrılmış olduğu fakat bodrum katın ciddi tamir ve tadilat istediği gözlenmiştir. Yağış ve nem etkileri ve mevcutta mekanların depo olarak kullanılmaları sebebi le bakımsız durumdadır.

Otel yapısal alan analizi

Bodrum kat yaklaşık 700,0m2
Zemin kat yaklaşık 700,0m2
1. Kat yaklaşık 480,0m2
2. Kat yaklaşık 480,0m2
3. Kat yaklaşık 480,0m2
4. Kat yaklaşık 480,0m2
5. Kat yaklaşık 480,0m2 Toplam kapalı kullanım alanı yaklaşık: 3800m2 civarındadır.

Otel avlusunda yeralan, havuz başı servis alanları, havuz bölgesi tamamı ile seramik kaplıdır. Yaklaşık 1000m2 alan bahçe peyzajı, havuz ve ekipmanları, havuz başı bar-sunum tesislerinin bakımlı olduğu görülmüştür. Üstü açık havuzu maximum genişliği 19m. bir altıgen şeklindedir. Derinliği 1,50-2,00m civarında olup, yaklaşık alanı:200,0m2 olup bir adet çocuk havuzu ile entegre yapılı durumdadır. Çocuk havuzu 20,0m2 civarındadır. Havuz tamamen seramik kaplı olup, iniş merpenleri kromdur, çocuk havuzu ile havuzu ayıran kısımda alüminyum bariyerler bulunmaktadır. Dış cephesi sıvalı ve boyalı olup, tadilat gerektirmektedir.

Taşınmaz tüm belediye hizmetlerinden (altyapı, ulaşım, yol, elektrik vs) faydalanır durumda, merkezi konumda olup.Çevresinde turistik faaliyet gösteren tesisler, yakın bölgede banka şubeleri bulunmaktadır. Taşınmazın keşif tarihi itibari ile yapı ve arsa toplam değeri ; 4.880.500,00TL+10.587.500,00=15.468.000,00TL(onbeşmilyondörtyüzaltmışsekizbinlira)'dir.

Adresi : Muğla ili Marmaris İlçesi İçmeler Köyü Kumluörencik Mevkii, 1827 parsel, İçmeler Mahallesi, Sahil Sokak ve 69 sokak kesişiminde yeralan otel (keşif tarihinde asılı tabelası VERDE OTEL)Marmaris / Muğla adresindedir.

Yüzölçümü : 3.025,00 m2

Arsa Payı : tam

İmar Durumu : Marmaris Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 31/01/2017 tarih 41823250-641.03.03-E.1401 sayılı yazısına göre Muğla ili Marmaris İlçesi İçmeler Köyü, Kumluörencik Mevkii 1827 parsel imar durumu 20.11.2012 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli İçmeler İmar Plan Uygulama Revizyonunda “TURİZM TESİS ALANI” kullanımında kaldığı ve özel hükümlere göre;

• Bu alanlarda konut yapılmaz
• İfrazlar 3000m2 den az olamaz
• Bu alanlarda EMSAL=0,60 Hmax=10,50 dir.
• Bu alanlarda Hmax=3 kattır. Zemin kat yüksekliği 5m olabilir.

• Meskun yapı adaları içinde kalan imar uygulaması sonucunda minimum ifraz şartını sağlamayan ancak, komşu parselden en az 4m, yoldan 5m çekme olabilen parseller müstakil olarak tescil edilirler.” şeklinde olduğu Marmaris Belediyesi’nin 31.01.2017 tarih ve 1401 sayılı yazısı ve ekinde belirtilmiştir.
Kıymeti : 15.468.000,00 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 23/07/2019 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü : 23/08/2019 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri: Kemeraltı mahallesi 114. Sokak No : 2 Marmaris (Marmaris Belediyesi Kapalı pazar yeri üstü)

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/10 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.15/05/2019


Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam