Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Villa Kiralama Bayilik Sistemine Yoğun İlgi

Villa Kiralama Bilgi Teknolojileri Ltd.Şti. tarafından geçtiğimiz yıl hizmete sunulan Villa Kiralama Bayilik sistemi TURSAB’a kayıtlı acentelar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Villa Kiralama Bayilik Sistemine Yoğun İlgi

Villa Kiralama Bilgi Teknolojileri Ltd.Şti. tarafından geçtiğimiz yıl hizmete sunulan Villa Kiralama Bayilik sistemi TURSAB’a kayıtlı acentelar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Villa Kiralama Bayilik Sistemine Yoğun İlgi
01 Ağustos 2022 - 09:14

2021 yılının ortalarında faaliyete başlayan, ilk olarak İzmir Travel Turkey, sonrasında İstanbul Emitt ve Ankara Travel Expo turizm fuarlarında tanıtımı yapılan sistem, Villa kiralama sektörüne girmek isteyen TURSAB’a kayıtlı Seyahat Acentalarının tarafından büyük talep gördü.

Son yıllarda büyük gelişme gösteren, sadece 15 yıllık bir maziye sahip olmasına rağmen popüler tatil yörelerinde özel havuzlu ve kendilerine özel villalarda tatil yapmak isteyen turistlerin öncelikli tercihleri arasına girmeye başlayan sektör, şimdiden ana turizm kollarından biri haline gelmeye başlamıştır. Özellikle yeni evli çiftlerinin, muhafazakar ailelerin ve kalabalık grupların tercih ettiği bu tatil şeklinde fiyatlar villanın konumuna, manzarasına, lüks derecesine ve kapasitesine göre değişkenlik göstermektedir. Isıtmalı havuzlu bir villada kış dönemlerinde bile balayı tatili yapabilir, çevresi etraftan izole edilmiş korunaklı bir villada meraklı gözlerden uzak tatil yapabilir ya da kalabalık aile ya da arkadaş grubunuzla bir villada konaklayarak bu lüks tatilinizi kişi başı pansiyon fiyatına bile getirebilirsiniz.

Yabancıların tekelinde olan bu sistemi ülkemize getirdik…

Sektörün kurucu firmalarından olan Villa Kiralama Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. Genel Müdürü Erdal OKURGAN yaptığı açıklamada;

“Yabancıların tekelinde olan bu sistemi, 12 yıldır yaptığımız altyapı çalışmaları ve tanıtım faaliyetleri ile yerli piyasada da tanıtarak bu hale getirdik. Sadece firmamız 12 yılda yaklaşık 20.000 rezervasyon ile 100.000 kişiye yakın turisti, çeşitli bölgedeki villalarımızda konaklatarak sektörü bilinir hale getirdik. 2021 yılında sektörün de ana ismi olan VillaKiralama.com adresi ve markamız aracılığı ile TURSAB’a kayıtlı seyahat acentalarımızı da bu sektörden pay almaları için davet ettik. Sadece 6 aylık bir sürede 300’ün üzerinde bayimiz ile faaliyetimize devam etmekteyiz. “ dedi.

Pandemi sonrasında tatil alışkanlıkları değişti…

Pandemi sonrasında izole ve bireysel tatil kavramları ile tatil alışkanlıkları değişen tüketicilerin talepleri yükselttiği sektörde, şu an sadece lokal villa kiralama siteleri aracılığı ile rezervasyon alınmaktadır. Villa kiralama sisteminin lokal firmalarda kalmasının en büyük sebebi; villaların bulunması, incelenmesi, fotoğraflanması gibi etkenlerin yanında çok riskli bir sektör olması, sisteminin farklı ve çok zahmetli rezervasyon aşamalarının olması sayılabilir. Bu sebeplerden dolayı büyük seyahat acentalarının bu sektörden uzak durduğunu görmekteyiz.

Villa Kiralama Büyük sorumluluk ve takip isteyen bir sektördür…

Yeni faaliyete geçen bu sistem ile seyahat acentalarının da sektörde yer almasının zor olmadığını belirten Erdal OKURGAN sistem ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti;

“Villa Kiralama sektörü büyük sorumlulukları olan çok zahmetli ve anlık takibi çok önemli olan bir sektördür. Otel, Motel, Tatil köyü gibi aynı tesiste, aynı anda binlerce kişinin yerine sadece 1 kişinin rezervasyon yapabildiği bir sistemdir. Yani bir villamızda sezon içinde sadece 10 ila 15 arası konuk rezervasyonu  alınabilmektedir. Balayı villalarında ise güz ve kış dönemleri de girdiğinde hafta sayısı artabilir.  Dolayısı ile bu villaların güncel durumları, fiyat güncellemeleri ve müsaitlik durumlarının devamlı kontrol edilmesi gerekmektedir.

Sektörümüz bu işlemlerin yanı sıra sırası ile; Villanın bulunması, incelenmesi, Fiyatlarının belirlenmesi, Görüşmelerin - anlaşmaların yapılması, Vilaların profesyonel video, Fotoğraf çekimi yapılması ya da temini, Sisteme doğru bir şekilde eklenmesi, Rezervasyon Müsaitlik durumlarının anlık olarak takip edilmesi, Müşterinin talebi sonrasında yerin tekrar boş doluluk kontrol edilmesi, Ev sahibi ile görüşülerek yerin hemen opsiyona alınması, Rezervasyon sonrası yine ev sahibinden rezervasyonun kesinleştirilmesi, Müşterilere evrak düzenlenerek gönderilmesi, Müşteri bilgilerinin ev sahibine ulaştırılması, Müşterinin giriş günü yada öncesi takibi, Müşterinin konaklama sırasındaki sorunları ile ilgilenilmesi gibi bir çok aşama ile ilerlemektedir. Görüldüğü gibi bu zor ve zahmetli işlemlerin bölgede olmayan ya da ekibi olmayan acentalar tarafından bire bir takip edilmesi çok zor bir işlemdir. 

Artık seyahat acentaları da bu sistem sayeSinde rezervasyon alabilecek…

Firmamız Villakiralama.com altyapısı ile kendi portföyünde bulunan 1500 üzerinde villa sistemde hazır olarak yukarıda yazılı bütün hizmetleri bayi acentalarına sunmaktadır. Firma ekiplerimizce yukarıdaki aşamaları tek tek takip edilen bu kiralık villalar, bayilere özel rezervasyon sayfalarınca kendi müşterilerine sunulmaktadır. Bayiler  kendi firma logolu ve firma bilgileri bulunan sayfalar üzerinden komisyon dahil fiyatlar ile rezervasyon alabilmekte, sektörden bu sayede de pay alabilmektedir. Bütün seyahat acentalarımız bu sisteme davet ediyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar 1000 bayimiz olmasıdır.“ dedi.

Firmanın Türkiye’de ilk defa başlattığı bu girişimin, kısa sürede gördüğü büyük ilgi ile önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek gelişeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Sistemin Villa kiralama sektörüne girmek isteyen Seyahat Acentaları için de büyük bir kolaylık sağlayacağı değerlendirilmektedir."


Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam