Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ERDAL OKURGAN : "B2B HEDEFLİ ÇALIŞAN TEK VİLLA KİRALAMA SİSTEMİYİZ"

Yeni bir yıla girerken, yaz tatili planları gündemdeki yerini aldı. 32 ülkede 24 binden fazla kişiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre, katılımcıların %61’i adrenalin dolu, %40’ı ise kalabalıktan uzaklaşarak inzivaya çekilebilecekleri bir tatil hayal ediyor. VillaKiralama.com tatilcilerin hayal ettikleri deneyime kavuşmalarına katkıda bulunurken, seyahat acenteleri ile ev sahiplerinin tatil sektöründeki payını artırıyor.

ERDAL OKURGAN : "B2B HEDEFLİ ÇALIŞAN TEK VİLLA KİRALAMA SİSTEMİYİZ"

Yeni bir yıla girerken, yaz tatili planları gündemdeki yerini aldı. 32 ülkede 24 binden fazla kişiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre, katılımcıların %61’i adrenalin dolu, %40’ı ise kalabalıktan uzaklaşarak inzivaya çekilebilecekleri bir tatil hayal ediyor. VillaKiralama.com tatilcilerin hayal ettikleri deneyime kavuşmalarına katkıda bulunurken, seyahat acenteleri ile ev sahiplerinin tatil sektöründeki payını artırıyor.

ERDAL OKURGAN :
29 Aralık 2022 - 16:04

Yeni yıl yaklaşırken, birçok kişi tatil planlarını yapmaya şimdiden başladı. Online konaklama rezervasyonu hizmeti sunan uluslararası bir markanın, 32 ülkede 24 binden fazla kişiyle gerçekleştirdiği araştırma, tüketicilerin 2023’te nasıl bir tatil hayal ettiğine ışık tuttu. Dünyanın dört bir yanındaki insanların bu yılki tatillerine dair 2022’ye kıyasla daha iyimser hissettiğine işaret eden araştırmaya göre katılımcıların %61’inin adrenalin dolu bir tatil planladığı görülüyor. %44’ü zihinlerini yeniden canlandırmak için meditasyon yapabilecekleri alanlara seyahat edeceklerini belirtirken, beşte ikisi de (%40) inzivaya çekilebilecekleri bir tatil yapacaklarını söylüyor. Tatil beklentileri farklılaşırken, turizm sektörü de yeni iş modelleriyle değişiyor. Seyahat acentelerine bayilik veren ve villa sahipleriyle işbirliği yapan Türkiye’deki tek B2B villa kiralama platformu VillaKiralama.com, seyahat acenteleri ile villa sahiplerinin kazanmasına, tatilcilerin ise hayal ettikleri deneyime kavuşmasına olanak tanıyor.

Villa kiralamanın hem eğlence hem de izole tatil planları için en uygun çözümlerden biri olduğunu belirten VillaKiralama.com Kurucusu Erdal OKURGAN, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Pandemiyle birlikte değişen tatil alışkanlıkları kalıcı hale geldi. Çünkü insanlar ‘kitlesel’ olmayan, kalabalıktan uzak, izole tatillerin daha avantajlı ve keyifli olduğunu gördü. Popüler destinasyonlardaki havuzlu villalar da tatil yapmak isteyen birçok kişinin ilk tercihi olmaya başladı. Evli çiftler, çocuklu aileler, kalabalık gruplar kiralık villalar ile hem meraklı gözlerden uzak keyifli bir tatil geçiriyor hem de adeta kendi evleriymiş gibi konaklayarak tatillerini konforlu kılıyor. Elbette burada en büyük sorumluluk seyahat acentelerine düşüyor. Bunun nedenlerinin başında tatilcilerin istedikleri konumda veya özelliklere sahip villaları bulmakta zorluk yaşaması geliyor. Biz de tatil evi kiralama modelini 12 yıl önce ülkemize getiren şirketlerden biri olarak, hizmetlerimize bir yenisini daha ekledik. TURSAB’a kayıtlı seyahat acentelerimizi sektörün büyümesinden pay almaları için platformumuza davet ettik.”

Seyahat acenteleri sistemde kendilerine ait sayfa oluşturarak hizmet veriyor

Seyahat acentelerinin sistem üzerinden bayilik alarak komisyon sistemiyle çalıştıklarını aktaran Erdal OKURGAN, iş modellerini şu sözlerle anlattı: “Sistemimize dahil olan seyahat acenteleri, ilk adımda kendilerine özel logo, isim ve fotoğraflarla sayfa oluşturuyor. Korunaklı ve muhafazakar, manzaralı, doğa içinde villa gibi birçok villa kategorize olarak sayfalara yükleniyor. Ardından villaların müsaitlik durumlarına göre güncelleyebilecekleri takvimleri tarafımızca güncellenerek tüm işlemler organize ediliyor. Seyahat acentelarının konukları ise filtreler aracılığıyla kendilerine ait en uygun villayı bulup rezervasyon için talep gönderirken, onay sürecine geçen seyahat acenteleri sürecin tüm aşamalarını takip ediyor ve tamamlıyor.”

Türkiyede B2B hedefli çalışan tek villa kiralama sistemiyiz”

Yalnız seyahat acenteleriyle değil, ev sahipleriyle de işbirliği yaptıklarının altını çizen VillaKiralama.com Kurucusu Erdal OKURGAN, “Türkiye'de B2B’yi hedefleyen tek villa kiralama sistemi olarak ev sahipleriyle de çalışıyoruz. Ev sahiplerinin başvuru formu ile ücretsiz kayıt olabildiği sistemde  ilan giriş ekranı, yönetim sayfası, ödemeler ile ilgili durumunun görüntülendiği bölümler yer alıyor. Bu bölümlerde SMS sistemi ile sadece yetki verilen firmaların görüntüleyebildiği, ortak kullanılabilen takvim sistemi, rezervasyon talebi yollama-onaylama, otomatik opsiyon takibi gibi seçenekler bulunuyor. Ayrıca sor-sat olarak adlandırılan bir modelimizde de başka firmalar ile paylaşılan villalar için platformumuzda ayrı bir opsiyon tanıyoruz. Ev sahipleri bu bölümden diğer firmalar ile paylaştıkları evler için aldıkları rezervasyonları da organize ediyor” ifadelerini kullandı.

Yıl sonuna kadar villa ve iş ortaklığı sayısını artıracaklar

Kaş ve Fethiye’deki bölge ofisleri ve mobil ekiplerinde toplam 20 kişinin çalıştığını aktaran Erdal OKURGAN, “Profesyonel ekibimizle platformumuzu her geçen gün daha da geliştiriyor ve iş ortaklıklarımızı artırıyoruz. Sistemimize kayıtlı 400’ün üzerindeki bayimiz ve çeşitli bölgelerden 1500’ün  üzerinde onaylanmış villa ile şu ana kadar yaklaşık 15 bin rezervasyon yaptık. Yıl sonuna kadar anlaşmalı villa sayımızı 2 bine, bayi sayımızı ise bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra girişimimizi kısa vadede seyahat acenteleri ve villa sahipleri için büyük bir gelir kapısı haline getirmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam