Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

100 Ülkeden 773 turizmciyi bir araya getirdi.

TravelShop Turkey’in Turizm sektörünü motive etmek için başlattığı telekonferans serisinin dördüncüsü gerçekleşti. Zoom uygulaması üzerinden online olarak gerçekleşen toplantıda 100’e yakın ülkeden 773 Turizm firması çevrim içi olarak bir araya geldi.

100 Ülkeden 773 turizmciyi bir araya getirdi.

TravelShop Turkey’in Turizm sektörünü motive etmek için başlattığı telekonferans serisinin dördüncüsü gerçekleşti. Zoom uygulaması üzerinden online olarak gerçekleşen toplantıda 100’e yakın ülkeden 773 Turizm firması çevrim içi olarak bir araya geldi.

100 Ülkeden 773 turizmciyi bir araya getirdi.
27 Nisan 2020 - 06:00

TravelShop Turkey “Online Turizm Motivasyon Çalıştayı”na 100’e yakın ülkeden 773 Turizm firması katıldı. TravelShop Turkey’in düzenlediği Turizm Motivasyon Çalıstayı’nda 2 milyardan fazla nüfusa hizmet eden Turizm Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelirken; UFTAA Başkanı da bir sunum gerçekleştirdi.

Dünya genelinde tüm turizmin durma noktasına geldiği bir noktada TravelShop Turkey, dünyanın en presitijli Turizm Sivil Toplum Kuruluşu olan Seyahat Acenteları Federasyonu ( UFTAA ) Başkanı Sayın Sunil Kumar’a online olarak  turizmcilere yol gösterecek önemli bir sunum yaptırdı. 

Turizm Motivasyon çalıştayının açılış konuşmasını yapan, organizasyonun mimarı ve toplantının moderatörü TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender konuşmacıları takdim etmesini müteakiben yaptığı açıklamada;

“Etkinliğimize 100 ülkeden 773 turizmci kayıt olusturarak katılım gerçekleştirdi.Sorumluluk alarak bugün 2 milyardan fazla nüfusa hizmet eden Turizm STK başkanlarını bir araya getirip; Turizm sektörümüze destek olmak, dünya genelinde güncel turizm bilgilerini turizmci iş ortaklarımız ile paylaşarak dünyadaki tüm Turizmci meslektaşlarımıza ve sektörümüze faydalı olmak istiyoruz.



Bizler sadece Turizmciler değiliz. Aynı zamanda motivasyon ustayız.Haliyle kıtaları birleştiren büyük bir gücüz. Bugün 100’e yakın ülkeden 773 turizmcinin online olarak bir araya gelmesi ve burada bizler ile beraber olması inanılmaz bir güç. Dünyada online şekilde böylesine bir araya gelmeyi sadece Turizmciler başarabilir.” ifadelerini kullandı.
 
Turizm Motivasyon çalıştayına katılan Kuşadası Belediye Başkanı Sayin Ömer Günel yaptığı konuşmada;

“Turizmciler ile bir araya gelmekten çok büyük mutluluk yaşıyorum. Şahsımı bu organizasyona davet eden Murtaza Kalender’e çok teşekkür ediyorum. Kuşadası, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli Turistik şehirlerinden biri. Denizi, kumu, tarihi, kültürü ve dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerini barındıran limanı ile Turizm destinasyonları arasında çok önemli bir yere sahip. Covid-19 Pandemisi ile ilgili çok güzel önlemler aldık. Ve çok yakında yine milyonlarca Turisti ağırlayacağımızı ümit ediyorum.Tüm turizmcilerin Kuşadası'nı destinasyon paketlerine eklemelerini rica ediyorum.” dedi.


 
UFTAA Başkanı Sunil Kumar sunumunu yapmadan önce, bu organizasyonu yapan ve kendisini davet eden  Murtaza Kalender’e teşekkür etti ve UFTAA’ yı temsilen ilk defa online olarak bu kadar çok sayıda acenteye sunum yapıyor olmanın gururu içinde olduğunu belirtti.

UFTAA Başkanı Sunil Kumar, yapmış olduğu sunumda turizmciler için dünyadaki küresel turizmin son durumunu analiz etti ve alınacak önlemler ile tavsiyelerini aktardı.
 
Kumar yaptığı açıklamada; “Turizmciler birlikte hareket ederek  zorlukların üstünden gelebilirler.Güzel günler çok yakın.” ifadelerini kullandı.

Hindistan Seyahat Acenteleri Derneği (TAAI) Başkanı Bayan Jyoti Mayal yaptığı konuşmasında: “Evet, zor dönemden geçiyoruz. Hiç kimsenin öngöremediği, hiç kimsenin düşünmediği bir süreç yaşıyoruz. Ama sektör olarak bunu da atlatacağız ve yine Hindistan dünyanın en çok Turist gönderen ülkelerinden birisi olacak. Hindistan, yurtdışı düğün ve MICE grupları ile yine dünyada eskisi gibi önemli yere sahip olacaktır” dedi.
 
Bangladeş Tur Operatörleri (TOAB) Başkanı Mohammed Rafeuzzaman ise yaptığı konuşmada; Şu anda zor bir süreçten geçtiklerini ama 2021 yılında Turizmin yeniden normalleşeceğini belirtti.



Kanada’dan katılan World Traveller Kanada CEO'su Janet HongTong konuşmasında, Kanada'da Turizmin daha hızlı toparlanacağını belirtirken; Bunun için tüm sektörün hijyen kurallarına uyması gerektiğinin altını çizdi.
 
İspanya’dan katılan GSAR Pazarlama-MITM Etkinlikler Ceo’su Charo Trabado, an itibarı ile Covid-19 Pandemisinden en çok etkilenen ülkelerin başında İspanya’nın olduğuna dikkat çekti. Yavaş yavaş vakaların düşüyor olmasının Turizm açısından her şeyin iyiye gidiyor anlamına geldiğini ifade eden Charo Trabado;” İspanya’nın Turizm tecrübesi çok iyi ve Turizmde daha hızlı toparlanacak” açıklamasında bulundu.

Rusya’dan Katılan Rt Plus Tourism firması CEO'su Tereshchenko Galina; Rus Turistlerin artık evde kalmaktan çok sıkıldığını ve özellikle Antalya’ya uçak seferlerinin başlamasını bekleyen çok sayıda turistin olduğunu söyledi.

İstanbul’dan katılan İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) Başkan Yardımcısı Eyüp Babür; İstanbul’un çok sayıda önemli marka otelleri olduğunu ve şimdiden bu otellerin pandemi sonrasına hazır olduğunu ve gerekli hijyen kurallarını uyguladıklarını belirtti.
 
Bodrum Tanıtım Vakfı ve Bodrum Otelciler Derneği üyesi Zeynel Kılıç‘da turizm adına çok karamsar olunmaması gerektiğini; Mayıs’ın ikinci haftası yavaş yavaş iç turizmde hareket başlayacağını ve kısa sürede Turizmin yeniden toparlanacağına olan inancını dile getirdi.

Kuşadası’ndan katılan Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Çetin: “Turizmde gerçekten çok zor günler geçiriyoruz.Hızlı alınacak önlemler ile turizmin kısa sürede normale döneceğini umut ediyorum.” dedi.
 
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Murtaza Kalender; “ Biz motivasyon eğitimi almış bir firma değiliz.Ama bilgimiz, tecrübelerimiz  ve internetin  sunmuş olduğu olanaklar ile güzel sunumlar hazırladık.Turizmde karamsarlığa ve umutsuzluğa yer yok.'Turizmin olduğu yerde hayat vardır.Hayatın olduğu yerde her zaman umut vardır.' mottosu ile turizme hizmet etmeye devam ediyoruz.

Bir sonraki Turizm Motivasyon Çalıştayını 5 Mayıs 2020 tarihinde düzenleyeceğiz.Tüm sektör temsilcileri aşağıdaki linke tıklarayak ücretsiz olarak katılım sağlayabilirler.” dedi.

TURİZM MOTİVASYON ÇALIŞTAYI KATILIM İÇİN TIKLAYINIZ

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam