Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"2019 Dijital Medya Yılı Olacak"

Minzo Medya’nın kurucusu Murat Özdoğan şirketlerin internet ve dijital medyayı kullanmasının önemine değindi.

"2019 Dijital Medya Yılı Olacak"

Minzo Medya’nın kurucusu Murat Özdoğan şirketlerin internet ve dijital medyayı kullanmasının önemine değindi.

19 Mart 2019 - 13:47

Murat Özdoğan'ın açıklamalarını paylaşıyoruz.

‘’Toplumsal değişimin her alanda yaşandığı günümüzde elbette ki internet ve dijital dünya da değişime ve gelişime uğruyor. Bunu 2019 yılında biraz daha fazla hissedeceğiz.

Bu değişimi ve gelişimi takip eden Türkiye’nin önemli markaları internet ve dijital alana önemli bütçeler ayırmaya başladılar. Bu bütçelerin başında video reklamları, sosyal medya reklamları ve googleadwords ve seo (arama motoru optimizasyonu) geliyor.

İnsanların artık günlük birçok ihtiyaçlarını arama motorlarına başta google’a sorarak giderdiği için bu nedenle birçok sektörde google’a da aylık arama hacimlerinin yüksek oluşu göze çarpıyor. Tabi bunu gören bazı şirketler aramalarda en üst sırada yer almak için belli çalışmalar yapıp, profesyonel ekipler kuruyorlar.

Şunu özellikle belirtmek isterim ki; internet ve dijital alanda varlık gösteremeyen şirketler ileriye dönük büyümede zorlanacaklarını düşünüyorum. İyide bu kadar yüksek oranlarda internet arama hacimlerine ve sosyal medya alışkanlıklarına sahipken işletmelerimiz ne kadarından faydalanabiliyor. İşletmelerimiz bu potansiyel müşteri portföyüne ne kadar ulaşabiliyor? Cevap maalesef azına demekten öteye gidemiyor. 

İşletmelerimizin büyük bir çoğunluğu sosyal medyadan ve sosyal medyanın gücünden bihaber, ancak kullanıma gelince hemen işyeri için facebook, instagram bir detwitter hesabı açalım, bir kaç bin takipçiye ulaştık mı işte tamam.Keşke böyle olsa. Araştırmalar gösteriyor ki yurt dışındaki işletmeler sosyal medya pazarındaki paydan olabildiğince çok yararlanmak için pazar payı oluşturmaya, takipçileri ile direkt ilişki kurmaya, onların isteklerine göre ürün ve hizmet geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmakta ve hatta bununla da yetinmeyip sosyal medya üzerinden e-ticaret yapmanın yollarını geliştirmeye çalışmaktalar.Oysaki biz ( Her işletme için geçerli değil tabi ki ) ne kadar çok takipçi o kadar iyidir mantığından bir adım dahi öteye gitme konusunda hevesli değiliz, başarıya açız ama bir o kadarda tembeliz. Küçük ölçekli işletmelerin bu konuda yetersiz bilgi ile hareket etmelerinden dolayı sosyal medya kullanımı genellikle ikinci plana atılır ya da başka bir görevdeki kişi tarafından yürütülmeye çalışılır. Bu da zamanı doğru yönetememe, dijital medya da başarısız sonuçlar doğurur.

Dijital büyümenin ve gelişmenin hızla arttığı günümüzde yüzlerce personel çalıştıran işletmelerin sosyal medya hesaplarının olmadığını gördüm ve inanamadım.Sosyal medya hesapları bir kenara, yıllarca hizmet verdiği halde halen bir web sitesi dahi olmayan şirketler mevcut. Yani bu kadar teknolojiye negatif bakan işletmelerimizi görmek tabi şaşırtıcı. Benim önerim kesinlikle sosyal medya mecralarını küçük ya da büyük işletmeler hiçe saymaması.

Doğru kişilerle bu çalışmayı yapın emin olun pişman olmayacaksınız ve faydasını göreceksiniz. Klişe olacak belki lakin başarının sırrı sabırda gizli. Şirketlerin yaptığı hataların başında kısa vaade de başarı beklentisi geliyor. Yöneticilerin ekip çalışanlarına fazla baskı kurması da başarıyı geciktirmeye sebep olabilir. Unutmamak gerekir ki dijital dünyada markalaşmak ve google’da üst sıralara yükselmek ve kalıcı olarak kalmanın sırrı; İyi bir ekip kurmak, bütçeyi doğru yerde ve zaman da kullanmak, sürekli çalışmak ve de sabırlı olmaktan geçer.


Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam