Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

2019 yılında 105 Yeni Otel Geliyor

2018’in morali ile yeni otel yatırımları yeniden hızlandı. HMT Otel Yatırım ve İşletme Danışmanlığı tarafından yapılan araştırmalara göre, 2019’da 105 yeni otel açılacak. Başta İstanbul olmak üzere her Anadolu şehrine yeni bir otel geliyor.

2019 yılında 105 Yeni Otel Geliyor

2018’in morali ile yeni otel yatırımları yeniden hızlandı. HMT Otel Yatırım ve İşletme Danışmanlığı tarafından yapılan araştırmalara göre, 2019’da 105 yeni otel açılacak. Başta İstanbul olmak üzere her Anadolu şehrine yeni bir otel geliyor.

2019 yılında 105 Yeni Otel Geliyor
08 Ocak 2019 - 02:06

43 şehirde açılacak olan otellerin %65’i 3 - 4 yıldızlı ve %35’i 5 yıldızlı otellerden oluşuyor. Büyük bir kısmı uluslararası zincir otellerin “franchise” sözleşmeli otelleri olmasına rağmen bir kısmı “bağımsız özel marka” ve Türk Zincir markaları tarafından işletilmesi planlanıyor.

İstanbul ve Anadolu şehirlerine planlanan yeni Oteller “şehir oteli” planlanmasının yanında Antalya, İzmir, Muğla ve Trabzon da planlanan Oteller “Resort” olarak planlanıyor.

2015 sonlarından başlayan 2016 ve 2017 yılları kriz dönemi son bulmuş ve yükseliş trendine girmiş bulunuyor.

2019 Altın Yıl Olacak…

Türkiye Turizmi hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Sektör düşse de kalkmasını biliyor. 2019’da 40 milyar dolar a yakın ve 40 milyon turist hedefinin çok üzerinde gerçekleşeceğine inanıyoruz. 2018’e göre 2019’da %20’ye yakın bir büyüme bekliyoruz. Krizden çıktığımızda büyüme daha çok turist sayısı artışından kaynaklandı.

HMT Otel Yatırım ve İşletme Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Topaloğlu otel yatırımlarını değerlendirdiği açıklamasında : “2019 fiyatların dengeye oturmasını ve büyümenin artan turist sayısı yanında artan fiyatlardan da kaynaklanacağını öngörüyoruz. Döviz kurundaki artış sebebi ile iç turizmin daha hareketli geçeceğini düşünüyoruz. Arz-talep dengesine uygun fiyatlandırma yapılması çok önemlidir.



Turizmin çeşitlenmesi ve 12 aya yayılması önceliğinin devam etmesi gerekli. Sahil, kayak, kültür turları, gastronomi turları, yeni gelişen bölgeler (Kars, Karadeniz, Van destinasyonları), termal turizm, sağlık turizmi, hep hedefte olmalı. İstabul’un uluslarası kongre merkezi olma çalışmaları hızlandırılmalı ve pazarlamasına önem verilmeli. İstanbul’un ulaşım altyapısının hızlı bir şekilde çözülmesi gerekmektedir.

Yeni Otel Yatırım Planlaması ve Hayata geçirilmesi Turizmin bu kadar hızlı gelişmesinin yanında ve bu kadar yeni otel yatırımının planlandığı dönemde bile otel yatırımcılarımız aynı hataları tekrar tekrar yapmaya devam ediyor. “Kulaktan dolma” bilgilerle, eşe dosta sorarak çok ciddi yatırım kararı alıp gerçekleştirmeye devam ediyor.

Ciddi boyutta yapılacak olan bu yatırımların bilenlere danışılarak yapılması hem yatırım süresini kısaltır hem maliyeti düşürür. Çok ciddi ve detaylı bir fizibilite raporunun hazırlanması, doğru yere – doğru otel felsefesinin benimsenmesi, doğru konsept ve markaya karar verilmesi bir otel yatırımı için çok önemlidir. Unutmayın oteli açtığınız gün misafire ihtiyacınız var. Bu nedenle yatırım kararı alır almaz, otelin marka ve konsepti belirlenir belirlenmez “pazarlama” faaliyetleri aynı anda başlamalı.

Otel açıldıktan sonra satış En pahalı malzemeleri alarak, en iyi otelleri yaparak, açtığınız gün otelin dolmasını beklemeyin. Bunun İçin çok önceden pazarlamanız gerekli. Otelin doğru işletilmesi ve doğru pazarlamasının yapılması, Karlılığın arttırılması açısından çok önemidir. Doğru yere doğru otelin yapılması çok önemli olsa dahi yeterli değildir.” İfadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam