Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

2021 yılı turizm trendleri ve beklentileri açıklandı

Otel yatırım ve işletme danışmanı Mehmet Ferman Doğan, Hotel By MFD Consulting tarafından hazırlanan turizm anketinin sonuçlarını açıkladı.Anket, otel işletmeciliği için 2021 beklentilerine, 2021 yılı seyahat trendlerine , turizmin geleceğine ve tüketici davranışlarına ışık tutuyor.İşte anket sonuçları...

2021 yılı turizm trendleri ve beklentileri açıklandı

Otel yatırım ve işletme danışmanı Mehmet Ferman Doğan, Hotel By MFD Consulting tarafından hazırlanan turizm anketinin sonuçlarını açıkladı.Anket, otel işletmeciliği için 2021 beklentilerine, 2021 yılı seyahat trendlerine , turizmin geleceğine ve tüketici davranışlarına ışık tutuyor.İşte anket sonuçları...

2021 yılı turizm trendleri ve beklentileri açıklandı
19 Nisan 2021 - 10:54

2021'de Seyahat Trendleri


2020'nin bir değişim ve düşünme yılı olduğunu söylemek yetersiz kalır. COVID kapatmalarıyla, gezginler seçeneklerinin sınırlı olduğunu fark ettiler ve bu durum bakış açılarını değiştirdi. İnsanlar seyahat konusunda daha temkinliler ama seyahat etmek istiyorlar. Seyahat Liderleri Grubu ve Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC), 3000 gezginin 2021'de yaklaşık % 70' inin tatil yapmayı planladığını tespit etti.Araştırmalar, insanların % 70'inin 2021'de seyahat planlamaya başladığını gösteriyor.

Otel İşletmeciliği İçin 2021 Beklentileri  


Ankete yanıt verenler, otelcilik sektörünün şu anda bir gerileme  yaşadığını ve dibe vurduğunu belirtiyorlar. Lüks oteller ve tatil köyleri, en açık şekilde dibe yakın veya dibe yakın olduğu düşünülen oteller.Katılımcıların %75’i,uzun süreli konaklama otellerinin daha iyi durumda olduğunu düşünüyor. Ev paylaşımı / AirBNB / VRBO'nun yükselişte olduğu belirtiliyor.Fakat, aynı zamanda bu tür gayrimenkullerin belirsiz geleceğini yansıtan "bilmiyorum" cevabı yanıtlar açısından oldukça ağır.

2022 baz alındığında,katılımcıların % 80’ i iyileşmeyi öngörüyor. Bir çok katılımcı otellerin toparlanmasının erken aşamalarda olacağını tahmin ediyor. 

Full service /Tam hizmet veren oteller şu anda doluluk açısından en çok etkilenen oteller. Bunun nedeni, bu otellerdeki hizmetlere verilen önem.Bu otellerdeki insanların daha büyük kitleler halinde olması muhtemel konuklar arasında sağlık endişelerini artırıyor.

Ayrıca katılımcıların % 60’ ı, hybrid meeting veya çevrimiçi toplantıların yaygınlaşması, daha az şirketin büyük otellerde toplantı yapma ihtiyacı duyması anlamına geldiğine inanıyor.

Katılımcıların %85’i, butik hizmet ve sınırlı hizmet sunan otellerin doluluk oranları açısından biraz daha iyi durumda olduğuna inanıyor.Bunun nedeni kısmen bu otelerin temizlenmesi gereken daha az öğeye ve insanlarla daha az temas noktasına sahip olması.

Seyahatin Geleceğinde Aşı Ne Fark Yaratır?


COVID-19 aşısı sürümünün ilk günlerindeyiz. Sonuç olarak, seyahat endüstrisindeki birçok kişi 2021'de bir toparlanma göreceğini umuyor. Yine de bunun nasıl ve ne zaman olabileceğini söylemek için henüz çok erken.

Bu, kısmen yolcuların ne kadar hızlı aşı olabileceğine bağlı.Ülke çapında aşılar dağıtıldıktan sonra, benzer riske sahip ülkeler arasında seyahat koridorları oluşturacaktır. Güncellenmiş sağlık sertifikaları gibi dijital bir pasaporttan bahsediliyor.

2021'de En İyi Seyahat Trendleri  


Hotel by MFD Consulting araştırmasına göre; 2021'de ortaya çıkan bazı seyahat trendleri, mevcut çağın yeni gerçekliğini yansıtıyor. Örneğin, uzaktan çalışma, insanların bir bölgede seyahat etmesini ve daha uzun süre kalmasını mümkün kılıyor. Yoğun bir otel yerine yerel konaklamayı tercih edebilir ve işi seyahatle harmanlayabilirler.

Hotel by MFD Consulting araştırması, Y kuşağının % 45'inin 2021'de uluslararası geziye çıkma isteğini gözler önüne seriyor.55 yaşın üzerindeki yaşlı gezginler eve daha yakın kalmakla daha çok ilgileniyor.

2021'de Seyahat Trendleri

Bleisure

İş seyahati ve eğlencenin karışımı bir seyahat trendi olmaya devam ediyor. Eğlence amaçlı seyahat edenler, gelecekteki seyahatleri hakkında kendilerine şu soruları soruyor;“Nereye gitmek istiyorum? Neyi deneyimlemek istiyorum? Ne keşfetmek istiyorum?”

Daha uzun bir gezi rezervasyonu yapmak ve yeni bir alanı keşfederek iş / okul hayatını harmanlamak çok daha popülar.Daha az COVID enfeksiyonu ile daha güneşli ve daha sıcak bir iklime yönelmek büyük trend.Araştırma sonuçları insanların daha uzun yolculuklar için rezervasyon yaptığını ve genellikle kendilerini rahat hissedebilecekleri kısa süreli bir kiralama seçtiklerini gösteriyor.

Örneğin;  AirBnB, Vrbo ve diğer sağlayıcılar gibi kısa süreli kiralamalar, çevrenizdeki ve içindekileri yoğun bir otelden daha yakından takip etme fırsatı sunar.Artı, size daha çok yerel hayatı yaşama şansı sunuyorlar.

Kendi Kendine Rezervasyon.

İş Seyahati Trendlerine göre, gezginlerin% 63'ü kendi seyahatlerini kendileri rezerve etmeyi tercih ediyorlar.

Temassız Teknolojiler

2021'deki bir başka seyahat trendi temassız teknolojiler. Artık herkesin zihninde virüsler ve hijyen olduğuna göre; anahtarsız girişler ve dijital menüler seyahat eko-sisteminde önemli bir yer buldu. Pandemi, yalnızca bunların seyahat endüstrisinde benimsenmesini hızlandırdı.

Sanal Asistanlar

Yapay zeka , geçmiş davranışa dayalı şeyleri tahmin etmek için verileri kullanır.Amazon,Spotify ve Netflix gibi şirketlerin size kişiselleştirilmiş eğlence seçenekleri sunabilmesinin nedeni budur.Ayrıca, destinasyonlarda uygun eğlence seçenekleri önerebilir ve diğer kişiselleştirilmiş öneriler sağlayabilir. Ek olarak, Siri gibi sanal asistanlar seyahat planı güncellemeleri sağlayabilir.

Talep Üzerine Test

Evde test kitlerinden otellerde ve havaalanlarında yerinde testlere kadar, hızlı COVID testi (15 dakika içinde sonuçlanır) hem virüs hem de karantina endişelerini azaltmak için hayati öneme sahip olabilir.

Kısıtlamalarla İlgili Güncel Veriler

Günümüzün en karmaşık seyahat trendlerinden biri sınır düzenlemelerini ve seyahat kısıtlamalarını bilmektir. Pandemi nedeni ile sınırlarını açan ve kapatan ülkeler farklı karantina kurallarına sahip olduğundan onları bilgilendirecek bir araca sahip olmak gerekir.

Şu anda müşterilerle etkileşimde kalanlar ve güvenliklerini temin edenler müşteriler tekrar seyahat etmeyi seçtiğinde karşılığını alacaklar.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam